💜"Далечен град"💜 - сезон 2 / тема 2

• 115 397
  • 377
  •   1
Отговори
# 360
УмрЕла работа беше епизода. След снощният посредствен епизод сериала върви стремглаво надолу. Никакви идеи, скучно, жалък монтаж. Изтритите кадри от есента ги вмъкнаха ни в клин , ни в ръкав през зимата. В единия край на Мардин е есен , а в другия зима . Смешна работа, нескопосан сценарий. И страхотно постижение на продуценти и сценарист. Да съсипеш нещо толкова хубаво, напук на аудиторията, трябва или да си много талантлив или пълен дебил. Жалко за прекрасната игра на Озан и Синем!

# 361
Здравейте!
Нямаше как рейтингът да не е надолу.
Струва ми се, че и на самите актьори не им е приятно да играят това.
Имаше много монтажни грешки, които се набиват на очи. Например Алия влиза при прокурора, облечена само с палтото си, без червения шал отгоре, а излиза оттам с него, наметнат върху палтото.
Аз съм от зрителите,  които не обръщат много внимание на детайли от такъв характер, но това беше доста дразнещо.
Що се отнася до ситуацията в триъгълника, то наистина може да се разреши с временна раздяла на ДжихАл.
Мисля си, че беше грешка толкова да бодят очите на Боран с тяхната любов. Да  ние харесваме тяхната връзка, но погледнато от  средата на тамошните традиции дали тя не е грешна? Знаем какви са порядките при съседите.  Една жена, едва ли не е собственост  на съпруга си, а пък, ако е майка е длъжна да няма личен живот.
Катя го каза много правилно за майките и какво искат да ни покажат.
Алия е права за себе си, защото, ако не се отдръпне, кой знае още какви хули ще има по нейния адрес. Боран нали й каза, че е метреса. Той може да сътвори всякакви манипулации, стига да раздели ДжихАл, без да мисли за последствията, най-вече при детето. Егоистът Боран ще стига още по-далеч, ако нещо драстично не го спре.
Джихан и той бърка в поведението си към Алия. Настояването му да е до нея в този момент не е много правилно. И него го разбирам, че иска да изживее любовта си, която категорично показва, без всякакви съмнения и с много прошка, но някъде ми изчезна здравомислещия Джихан. Той в старанието си да я пази я вкарва в ситуации, които й вредят.
Не напразно във фрага Алия му казва да не я притиска. Манипулациите на Садакат, Боран и Еджмел  взеха енергията и позитивизма на онази борбена Алия от първи сезон, в която безпаметно се влюби Джихан.

# 362
https://1plus1tv.com/20994-dalekij-gorod-uzak-sehir-vse-serii-20 … sskom-jazyke.html
За който иска да се поядосва и с текст, с рус суб. Sunglasses

# 363
интересното е че рейта от вчера е почти еднакъв с който тръгна сезон 2 на сериала...

# 364
Здравейте, някой следи ли филма в playtube, тъй като не мога да се регистрирам питам тук. Няма епизод днес , а и старите ги няма. Дали са го премахнали , както става в последно време.

# 365
махнат е от там.

# 366
Къде мога да гледам последната серия с бг превод?

# 367
Сега установих, че не съм изгледала и предпоследния епизод. Достатъчно информация получавам от темата, за да си загубя 5 ч. /миналия+снощния/, предпочитам да погледна нещо друго от новите заглавия, за да видя дали си заслужават. А за ДГ май ще изчакам следващия епизод с надеждата.... /вече няма да пиша за какво, само да има някаква промяна в ситуацията/. Ама като са писали /май/, че Боран може да изкара още доста серии, не знам.

# 368
Хора какво става, къде можем да гледаме? Нямам фейсбук. Толкова серии изгледахме, добри , лоши и сега ще го спрем ли..

# 369
Къде мога да гледам последната серия с бг превод?

За сега никъде.В playtube епизодите са махнати, защото са ги погнали за авторски права. За сега не се знае къде и как ще ги качват. По напред няколко поста има серията на руски. Ако разбирате езика-гледайте.

# 370
  • somewhere near the sea
От една страна всичко е почти като в реално време-бавно, подробно, протяжно- like Bollywood. От друга забуксува в едни и същи проблеми, с едни и същи диалози. От трета-повторение на ситуации с различни герои. Но пък кой ни е крив-да цъкнем компа и толкоз, нали?

# 371
От една страна всичко е почти като в реално време-бавно, подробно, протяжно- like Bollywood. От друга забуксува в едни и същи проблеми, с едни и същи диалози. От трета-повторение на ситуации с различни герои. Но пък кой ни е крив-да цъкнем компа и толкоз, нали?
Дааа, всичко става като в реално време с едни и същи проблеми, едни и същи ситуации, едни и същи диалози.
Обаче ние искаме да става като на кино, ама с много серии. Sunglasses

# 372
Това с Боливуд е точно така- и аз си го помислих като си спомних протяжните погледи на Озан и Алия- същинска индийска история...

# 373
Здравейте!

Няма ли още някой нов фраг за обнадеждаване?
Изгледах серията още веднъж, вече със субтитри/на руски/.
Някои сцени при първо гледане не съм ги оценила добре. Сега виждам по-ясно както играта на Озан, за който писах, че е равена в тази серия. Сега видях друго, което много ми хареса. Той изигра всички емоции много на място и напълно
реално. Всъщност тази серия, колкото и да е оплювана, мисля, че е логично обмисляна и правилно построена.
Тази серия, а може би и следващата, ми се струва, че ще нагнетява още повече отношенията между участниците в триъгълника. Но Алия не смятам, че се е предала, напротив,  иска да се откъсне от всеки, за да просветли мислите и нагласите си за бъдещето, в което виждам да присъстват двамата Джихановци.

# 374
  • София
Спойлери
Скрит текст:
Разводът ще бъде в епизод 49 (или по средата, или към края).
Халвет ще бъде в епизод 49 или 50.
Аля има свой собствен план.
Тя инициира развода.
Джихан научава за плана късно, след развода или почти в момента на развода.
Садакат е замесена в плана на Аля (той ѝ помага).
Аля и Боран ще се срещнат заради Дениз.
Спорът възниква заради изтрито видео.
След спора Джихан привидно си тръгва, но няма да има драстична раздяла.
Той ще продължи да се появява във фермата от време на време.
Боран ще дразни Аля и ще има сцена на натиск.
Първо ще се спомене любовницата ѝ, след това ще се появи пред камерата.
Това ще се случи преди дългоочакваните българи да пристигнат.
Българите пристигат след 50-ти епизод. Бурч ще си тръгне най-много след 4-5 епизода (твърди източник и бихме искали повече от всякога да е прав).
Имамът ще извърши ника преди официалния брак.
Бурч напълно ще премине на страната на Джихан. Неговото участие ще бъде важно.
На въпроса „кога ще умре Борч?“, източникът отговори с мистериозно емоджи, което дава надежда за неизбежния му край, но не уточни точна дата. (Курбан байрам е на 27 май тази година, така че се надявам краят на Боран  да дойде не по-късно от тази дата и за предпочитане дори не преди това.)
В 49-ти епизод определено ще има караница.
В 49-50  епизод ще има сцени между ДжихАл . Отново е обещана страстна, емоционална сцена (а както всички знаем, чакаш три години за нещо обещано...).
След караница те ще бъдат отново заедно.
А след развода отново ни е обещан халвет.
Извинявам се за грешките в автоматичнияб-0 превод на спойлерите
.

Общи условия

Активация на акаунт