254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 11 247
  • 494
  •   2
Отговори
# 480
Синьo наемате ли екипировка за ски ходенето? Правихте ли курс за начинаещи ?

# 481
Имам едно кулинарно въпросче - коя от местните майонези е подходяща за руска салата? Трябва да направя за едно гостуване, а досега съм правила само с нашенска.
Каквато и да купиш, гледай само да пише Delikatessmayonese. Останалите се втечняват. Вземала съм деликатесна и маркова, и от собствените марки на повечето вериги, всички стават.

Омръзна ми зимата, не искам повече. Други години по товя време садя иглики и луковици, сега всичко е замръзнало и има сняг, и няма изгледи да се затопли скоро Confused Както каза местната синоптичка, никога повече няма да се оплача, че нямаме истинска зима.

Аз въпреки всичко много си харесвам дойче бан. Имала съм приключения, винаги съм подготвена, че може да закъснее и да изпусна връзка. Неприятно е само, когато пътувам късно вечерта и това е последния влак за деня, гледам да избягвам това.

# 482
  • Berlin
Ние взимаме само Hellman’s майонеза, още от България. Тукашната нещо хич не ми допада.

# 483
На Тhomy купува аз, че има малки бурканчета по 250 ml

# 484
  • Deutschland/HE
Пипи, ако имаш наблизо MixMarkt ето тази майонеза е много хубава:

# 485
Руска салата правя с простата майонезата на Алди, но е Delikatessmayonese май, както пише Phloxx, не се втечнява и салата е хубава.

# 486
  • Немция
Да, и аз потвърждавам за деликатесната майонеза. Пробвали сме и други марки, но да пише "деликатесна".
За малки количества също вземаме малките бурканчета на Thomy.

# 487
bella-ciao, под наем, да. Мислехме да си купуваме собствени по едно време, но добре, че не го направихме. Simple Smile Правихме еднократно някакъв кратък уводен курс, съвсем основни неща.

Моят мъж купува деликатесна на byodo. Аз купена майонеза не ям, всичката е със слънчогледово олио.

# 488
Моят мъж е живял в Норвегия и има ски писалки и сега децата се редуват да "бягат" с неговите ски. Но, ест, си карат алпийски ски иначе. ППЦ аз много обичам такива ски, защото съм по-скоро кардио човек, който обича турове, а не толкова адреналинов човек.  И на Витоша има терен за такива ски и даже тренират отбори.

# 489
  • Deutschland/HE
Тук пак вали и натрупа. Омръзна ми да чистя сняг. По прогноза не трябваше да вали, но пак ни изненада, повече от два часа сняг на парцали. Това в ниската част на Таунус.

# 490
collibri,
Във Франкфурт е ад, във Висбаден от 3 часа автобусите не вървят. S1 е пълен догоре 3 вагона, регионалният влак не се движи между 2 града.

# 491
  • Deutschland/HE
Прочетох. Аз се прибрах като започваше. Във Франкфурт още не валеше, но като си стигнах моята спирка вече беше наваляло доста. Баухофа вече бяха излезли да чистят тротоарите около гарата. Сега ще мисля мъжа ми как ще се прибира, през нощта чистят редовно, но като има движение не им се получава Sad

# 492
Колибри така ще те запомня с този сняг и Пепеляшка.
Тъкмо имам Rotkohl и мисля да го направя на салата с майонеза или saure Sahne.

# 493
bella-ciao, под наем, да. Мислехме да си купуваме собствени по едно време, но добре, че не го направихме. Simple Smile Правихме еднократно някакъв кратък уводен курс, съвсем основни неща.
Екипировката също ли е по-евтина.

# 494
  • Deutschland/HE
Рейна, мъжа ми не може да се прибере вече два часа, пътя обичайно отнема около 35минути.

Ако вали през нощта, всичко на сутринта е идеално, не тръгваме двамата в 7 с колата. Завали ли през деня в Райн-Майн гебийт настава апокалипсис. На А3 и А5 също е кошмар, съответно всички са на бундесщрасето.

Общи условия

Активация на акаунт