Отговори
# 195
— Жената, която обичам, не може да ме предаде.
— Би ли я убил?
— Няма да я убия. Но една нощ тя може да седне пияна зад волана... и да претърпи инцидент.
— Значи, би я убил?
— Не, можеше да е претърпяла инцидент.

Този диалог предизвика разгорещен дебат в социалните мрежи. Защитниците на жените се нахвърлиха върху Ешреф, сценаристите, и сериала, негодуващи и възмутени от едно-единствено, чисто хипотетично изречение, докато в най-високо оценените сериали се появяват убийства на бременни жени, разстрели на съпруги и т.н.

Блогърът Дениз Турал пише, че наричането на Eşref женомразец е непознаване на сюжета. Тези, които гледат, знаят, че „Ешреф е специален герой, който цени както жените, така и децата.
На фона на многобройните социални пороци в турските сериали, #EşrefRüya е като цвете!“

# 196
Доста се коментира тази прословута реплика на  Ешреф по време на вечерята за предателството към любимата жена . Да си говори каквото ще нищо няма да й направи . Това са думи на сценариста и той казва и играе това, което му напишат и не е възразил съгласен или не .Казва го от страх , безсилие.  Ако инсценира инцидент и наистина умре ще го гризе съвестта и няма да си го прости .  Ако е искал наистина да убие Чийдем вече да не е между живите отделно че е и полицай .

"Това е неприемливо. В нашата страна, където хората пръскат репелент против мухи в устата си, само защото е влязла муха, не можеш да изпращаш подсъзнателни съобщения чрез харизматичен и силен главен герой по телевизията."

"Те на практика дават тактически съвети, четат ни лекции. Те по същество казват: „Не бъди убиец, накарай го да изглежда като инцидент!“
"Нека ви кажа веднага защо: защото хората, които са написали този сценарий, са МЪЖЕ."

Ето и мнението на Дениз Турал по въпроса . И аз така мисля и не само .

Цитат
Преведено от турски
#EşrefRüya, да го обявиш за женомразец само заради една реплика в сцена, каква липса на визия! Гледаме ли различен сериал? Ешреф е специален герой, който цени както жените, така и децата. На фона на многото социални упадъци в турските сериали, Ешреф е като цвете. 👌

Цитат
Дори не можеше да се накара да докосне Нисан; дори не протегна ръка, докато не беше напълно сигурен, че тя иска да прави секс с него. Сега хората казват, че я е заплашил със смърт 😏 Самият Ешреф каза: „Ако Нисан стане информатор, ще се застрелям в главата.“

В този профил яко са  подпалили  С гугъл превод всичко се разбира.
https://x.com/DeliGurdal4f/status/1999450664334676031

Цитат
Хора, които дори не са гледали нито един епизод, които дори не знаят името на героя, се изправят и съдят сериала ни. Те просто избират един ред и се опитват да очернят цялото усилие. Без да знаят контекста на която и да е сцена, без да виждат създадените красоти, без да разбират истинското послание на сериала, те просто действат, следвайки културата на отмяна.Далеч от това да прославят фемицида в този сериал, има пряка конфронтация с него. Всички тези сцени, всички тези послания, всички тези усилия се игнорират. Очи, които отказват да видят, просто чакат възможност да атакуват.

Затова седнах и направих монтаж, показващ *истинското лице* на този сериал, посланието, което иска да предаде, точките на пречупване на героите. Защото заслужава да бъде оценен по подходящ начин. Но на тези, които все още говорят с клевета и изопачаване, имам само едно нещо да кажа:

„Тези, които говорят, без да видят истината, са осъдени на мрак.
Ако нямате уважение към усилията, поне мълчете.“

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 23:25 от femmi2

# 197
Цитат
Дори не можеше да се накара да докосне Нисан; дори не протегна ръка, докато не беше напълно сигурен, че тя иска да прави секс с него. Сега хората казват, че я е заплашил със смърт 😏 Самият Ешреф каза: „Ако Нисан стане информатор, ще се застрелям в главата.“

В този профил яко са  подпалили.  С гугъл превод всичко се разбира .
https://x.com/DeliGurdal4f/status/1999450664334676031

Цитат
Хора, които дори не са гледали нито един епизод, които дори не знаят името на героя, се изправят и съдят сериала ни. Те просто избират един ред и се опитват да очернят цялото усилие. Без да знаят контекста на която и да е сцена, без да виждат създадените красоти, без да разбират истинското послание на сериала, те просто действат, следвайки културата на отмяна. Далеч от това да прославят фемицида в този сериал, има пряка конфронтация с него. Всички тези сцени, всички тези послания, всички тези усилия се игнорират. Очи, които отказват да видят, просто чакат възможност да атакуват.

Затова седнах и направих монтаж, показващ *истинското лице* на този сериал, посланието, което иска да предаде, точките на пречупване на героите. Защото заслужава да бъде оценен по подходящ начин. Но на тези, които все още говорят с клевета и изопачаване, имам само едно нещо да кажа:

Напълно съм съгласна с автора на тази публикация. Омръзна ми от турските псевдоморалисти, които като удавници за сламка се хващат за едно изречение, извличайки го от контекста, за да го интерпретират, както им е угодно.
Аман от този двойнствен стандарт. Защо не плачат за невръстните момичета, които омъжват насила, или за кървавите родови убийства, или за жертвите на сексуално насилие, за дрогираните и мафиотите, които тровят младото поколение.
Седнали да анатемосват Ешреф за думи, казани с ирония и съзнателно поради стеклите се обстоятелства.
Не искам дори да чета такива тесногръди и жалки изказвания на зрители, които дори не гледат сериала.
Много ми хареса съпровождащото видео, затова и го огифих.

Скрит текст:

# 198
# 199

Цитат
Хора, които дори не са гледали нито един епизод, които дори не знаят името на героя, се изправят и съдят сериала ни. Те просто избират един ред и се опитват да очернят цялото усилие. Без да знаят контекста на която и да е сцена, без да виждат създадените красоти, без да разбират истинското послание на сериала, те просто действат, следвайки културата на отмяна. Далеч от това да прославят фемицида в този сериал, има пряка конфронтация с него. Всички тези сцени, всички тези послания, всички тези усилия се игнорират. Очи, които отказват да видят, просто чакат възможност да атакуват.

[/center]

[/quote] Абе и аз съм донякъде съгласна с написаното.  Сериала е прекрасен, всички сцени са добре обмислени, посланието до момента е прието. Ама финала, финала...там какво е посланието? Че човек отдал живота си, щастието си за кауза е обречен  на смърт? Те това трябва Етем да обмисли! Или да чакаме финала, вярвайки, че доброто побеждава, но някой си е решил, че "трагедиите се запомнят" и оправдавайки се"аз ви го показах предварително"- Благодаря, ама не приемам!  Head Band Heart

# 200
Ешреф си го каза направо ще гръмне себе си , но не и любимата си .  Чаатай никога не би приел роля да насилва жени или убива , както и деца.  Айде, боевете и пистолетите между мафията и враговете и справедливостта е друго нещо. Ешреф е специален и различен от всички. Heart Има послание борят се срещу наркотиците. На финала какво ще е посланието...
Любов и живот  обречени на смърт сред малкото щастие. Disappointed Relieved  Това не го приемаме и разбираме дори и да е сериал. Като сме почнали ще извървим пътя заедно с любимците си докрай. Heart

Цитат
В тази сцена, когато Нисан беше наистина разстроена, Ешреф беше искрено притеснена; това беше истинско сред цялата актьорска игра, но след това Ешреф веднага трябваше да си тръгне! Ако беше продължило две минути повече, можеше да бъде много по-емоционална сцена. Например, какъв беше смисълът Гюрдал да се обажда веднага?
https://x.com/yakamoz108/status/2000205271637860461

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 01:14 от femmi2

# 201
Цитат
В тази сцена, когато Нисан беше наистина разстроена, Ешреф беше искрено притеснена; това беше истинско сред цялата актьорска игра, но след това Ешреф веднага трябваше да си тръгне! Ако беше продължило две минути повече, можеше да бъде много по-емоционална сцена. Например, какъв беше смисълът Гюрдал да се обажда веднага?
https://x.com/yakamoz108/status/2000205271637860461

# 202

НОВО - Снима се в Хотела.

# 203
Големи и малки разбивачи на сърца Heart🔥 •

И отново красота от руските групи - за спокойна нощ и сладки сънища.

# 204
# 205
Добро утро ! Здрава и успешна нова предпразнична седмица на всички.

Дидкооо , Мерсаж за линка . Хотела отново е в игратаааа , както беше в началото .  Феновете поне тази локация да знаят и да не е променена . Още ни е яд всички и ни е носталгично за емблематичната къща на Нисан до Кулата Галата в Истанбул .

"Ще бъда навсякъде, където погледнеш"
😭🤍
https://x.com/Tinelllaa/status/1998125812193853681

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 11:29 от femmi2

# 206
Здравейте, дами!

Добре започва новата седмица.
Тишина и спокойствие цари из сайтовете.
Феновете са притихнали в очакване на нов фраг, снимки и резюме на епизод 26.
Само два дни ни делят от поредната среща с „Eşref Rüya“.

#ÇağatayUlusoy на снимачната площадка на #EşrefRüya с #UğurYıldıran • най-вероятно са си върнали хотела!!

🎙💭МЕЧТАТА НА ЕШРЕФ💭🎙
Бюшра Девели 💥 сподели различни снимки

📸 Актуализации от актьорския състав на #EşrefRüya

Нашите EşSan Heart

"Човек винаги има избор.
Да постъпи правилно.
Да има надежда.
Да дава надежда."
Пожелавам ви успешен понеделник, слънчеви усмивки и позитивна нагласа!
Нека началото на новата седмица бъде продуктивно, без суетене и бързане.

# 207
Той знае, че е сексииииииии 🔥 и има мъжко самочуствие .
SunglassesSunglassesLipsSleepingSobScream

https://x.com/DanyMoodBoard/status/2000235800806769007

Ешреф отново си намери повод да се обади на Нисан и да чуе гласът й с типичните техни закачки пожежду си .

„Какво има за вечеря?“ „Ами, каквото и да донесеш, е за вечеря. Аз съм работеща жена, не мога да готвя всяка вечер.“

„И като типичен мъж, бих искал да ям храната, която приготвяш.

https://x.com/arx787776/status/1998838090341703871

Отново сме първи в класацията на Mevcut Hands Clap

Lips

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 12:20 от femmi2

# 208
Той знае, че е сексииииииии 🔥 и има мъжко самочуствие.
SunglassesSunglassesLipsSleepingSobScream

https://x.com/DanyMoodBoard/status/2000235800806769007

Ешреф отново си намери повод да се обади на Нисан и да чуе гласът й с типичните техни закачки помежду си .

„Какво има за вечеря?“ „Ами, каквото и да донесеш, е за вечеря. Аз съм работеща жена, не мога да готвя всяка вечер.“

„И като типичен мъж, бих искал да ям храната, която приготвяш.

https://x.com/arx787776/status/1998838090341703871

Отново сме първи в класацията на Mevcut Hands Clap
Lips

Скрит текст:

Адмирации за първите места!
Хората са казали, че лоша реклама няма. Откакто е започнал сериала се изговориха купища небивалици. Започна се с това, че между Чачо и Демет не може да има химия. Някои фенове нападаха Чаатай, други Демет, но в крайна сметка присъствието им на екран опроверга всички хули по техен адрес.
После пък се появи слухът, че двамата не се разбират и не си говорят на снимачната площадка. И това не се потвърди. Видяхме, че екипът е много сплотен, работят заедно и се забавляват на сета.
Такива клюки съпровождат почти всички продукции. На тях не обръщам внимание.
Интересува ме единствено въздействието на сериала върху фенове и зрители. Тези коментари чета с интерес. И няма значение дали мнението на другите съвпада или не с моето отношение към сериала, любопитна ми е всяка аргументирана гледна точка. Приемам я, без да влизам в ненужни дебати и доказване на противното.
Всеки гледа със собствените си очи и пречупва видяното през призмата на вътрешните си убеждения и нагласи.
Очаквам с нетърпение новия фраг...

# 209

Мерсаж за всички хубави гифчета Heart Eyes

Тая вечер трябва да ни пуснат фрагмант 2 от новия епизод и утре резюме и снимки .

Общи условия

Активация на акаунт