Филми, свързани с мюсюлманския свят - Тема 3

• 1 829
  • 107
  •   1
Отговори
# 90
Ноеми , много интересно, трябва да направиш блог или книга с всички твои пътешествия и приключения Simple Smile Гледах преди време в инстаграм едни клипчета на един пътешественик точно от Туркменистан, спомням си едно супер луксозно летище от типа на тези в Гълфа, бяло разбира се и нямаше други хора, подобно бе и от където е можал да снима в центъра (доста безлюдно).

Сори за офтопика, но все пак е свързано със страните, от където са филмите, които гледаме и познавайки дестинацията, по с разбиране ще подходиш и към филма Simple Smile

# 91
  • София, Лагера
Благодаря ти, АниСим!
Скрит текст:

Ааа, летището им е супер, то представлява птица с разперени крила, не помня каква. Снежно бяло! Тъкмо го бяха построили, като ходих и беше ново-новеничко.

Аз от всички (интересни) пътувания имам подробни дневници. Буквално навсякъде си ходя с тетрадка и химикалка. Само в Китай не можах, че пътувах и с двете деца (тогава на 12 и на 8г) и трябваше основно с тях да се занимавам, та не оставаше време за писане. Някой ден, като се пенсионирам, ще си ги чета. Ама не съм сигурна, че съм готова да публикувам. В далечната 2000, когато българите още не пътувах, ходих в Тайланд и в Египет, написах някакви пътеписи. Пуликувах ги някъде, не помня вече къде и голям хейт падна - Еди кой си не бил през 5 век пр н. е., а през 4-ти. В еди кой си храм не били толкова високи колоните.... и т.н.
За да не е спам: изгледах "Когато пожълтеят листата на ореха". Едвам го изгледах. Не ми хареса. Тягостен е, но поне на мен не ми беше интересен.
Май изгледах всичко, което исках. Може да пробвам "Боклук и кукли", макар че не ми беше в плана. И ще чакам последните 2 филма изненади.

# 92
СИНЕМАКС
3 срещу 4 февруари
00:35 Общежитието - Турция, 2023. Режисьор: Нехир Туна. В ролите: Доа Каракаш, Джан Барту Аслан, Озан Челик, Тансу Бичер, Дидем Елиалтъ.

4 февруари 12:15 Екскурзия - Босна и Херцеговина, 2023. Режисьор: Уна Гуняк. В ролите: Ася Зара Лагумджия, Мая Изетбегович, Надя Спахо, Медиха Муслиович,...

СИНЕМАКС 2
29 януари 06:25 Ян - Босна и Херцеговина, 2023. Режисьор: Кенан Музич. В ролите: Максим Йованович, Амар Фазлагич, Арма Танович, Мехмед Порца.

СИНЕМАНИЯ
28 януари 00:00 Момчето от рая  - драма, Швеция, 2022 г., 14+
реж. Тарик Салех, с Макрам Хури, Мохамад Бакри, Фарес Фарес

30 януари
02:00 Няма зло – драма, Иран, 2020 г. реж. Мохамад Расулоф., с Баран Расулоф, Джила Шахи
18:00 Татами – спортна драма, Иран-Израел, 2023 г. реж. Гай Натив, Зар Амир Ебрахими, с Ариен Манди, Зар Амир Ебрахими, Джейми Рей Нюман, Аш Голдех

NOSTALGIA
28 януари 22:00 Раздяла – драма, Иран, 2011 г.
реж. Асгар Фархади, с Пайман Маади, Лейла Хатами

30 януари 06:00 И животът продължава – приключенска драма, Иран, 1992 г.
реж. Абас Киаростами, с Фархад Херадманд, Пуя Пайвар, Бехруз Абедини

2 февруари 04:00 И животът продължава - Иран, 1992. Режисьор: Абас Киаростами. В ролите: Фархад Херадманд, Пуя Пайвар, Бехруз Абедини.

3 февруари 01:00 Дахомей - Франция-Сенегал, 2024. Режисьор: Мати Диоп. В ролите: Гилдас Аданну, Хабиб Ахандеси, Жозеа Гедже.

4 февруари 14:00 И вятърът ще ни понесе - Иран-Франция, 1999. Режисьор: Абас Киаростами. В ролите: Бехзад Дорани, Нохре Асади, Рушан Карам Елми, Бахман Гобади.

КАНАЛ 4
3 февруари 06:00 Няма зло - Иран, 2020. Режисьор: Мохамад Расулоф. В ролите: Баран Расулоф, Джила Шахи.

FILMBOX ARTНOUSE
29 януари 06:45 Dingi - Bangladesh, 2012. Режисьор: Veit Helmer. В ролите: Asik, Faisal, Yusuf. Homeless children take revenge on mean boatmen, who try...

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 01:40 от diziler

# 93
  • София
Аз изгледах "Лято". 4-ри поредни вечери го мъча. Трябваше да използвам 2 билета за него. Не ми хареса особено. Извън симпатичните герои и едни реплики на бабата в края на филма, които много ми харесаха, остатъкът от филма не ме впечатли.

# 94
На мен общо взето, от това което съм набелязала в Нетера ми остават двете  неразкрити изненади  и документалните. Изгледах половината от единия - "Намасте по хималайски", но нещо не ми върви, гледали сме подобни филмчета предходни години, а и тук двамата пътешественика всъщност остават в Покхара /Непал/, защото там ги хваща извънредното положение на ковид пандемията, и дават престоя им там.

# 95
  • София, Лагера
Благодаря за програмата, Дизилер!
Аз нямам тези канали (нямам телевизор) и не мога да гледам, но пиша, за да споделя за пореден път, че филмът "Няма зло" наистина много си струва!!!

# 96
Реално даваш много повече пари за филмите на кино и в Нетера, отколкото Синемакс, дето е 2 евро на месец. Целогодишно имаш такива филми. А каналите Синемания, Носталгия и Канал 4 са напълно безплатни. Filmbox Arthouse също. Стига да си вземеш и телевизор де. (Не си представям дом без телевизор).

# 97
  • София
Факт е, но аз някак се организирам много по-лесно да отделя време и да изгледам доста филми като има фестивал и съм взела повече билети и има определен срок да се изгледат.
Въпреки че имам каналите.

# 98
Е и аз съм без ТВ, за момента не ми липсва, без телевизор мога, без интернет не.

Но и преди съм казвала, по програмата, коятo пуска diziler, си намирам повечето заглавия от Синемаксите в HBO Max.

# 99
Е да, но за целта трябва абонамент за НВО Маx.

А @Ноеми, и без телевизор, може да си направи например абонамент за EON и да гледа на компютър, лаптоп, таблет или телефон. Дори на най-обикновен стационарен РС може да се гледа. И примерно.. взима се най-базовия възможен пакет, най-евтиния с добавка Синемакс и Синемакс 2 за 2 евро над месечната такса. Така има вариант да се гледа без телевизор.

Друг вариант е изобщо без никакъв абонамент за телевизия, а например за НВО Маx абонамент през сайта за 2-3 месеца, докато си изгледа всички възможни филми, които тук ги пускаме в програмата (на Синемаксите), те са под 50 заглавия, според мен.  Виждам в сайта на НВО Маx, че месечният абонамент е 8 евро/месец
Скрит текст:
Аз харесвам и скандинавски, и всякакви източноевропейски филми. Като цяло европейското кино ми xаресва, а на тази платформа има немалко такива, и филми, и сериали.
И отделно... без абонамент за кабелна ТВ има поне 20 български канала, които се приемат свободно в интернет (скоро бяx пратил на една приятелка линковете и тя си ги направи на favorites, гледа си, има си някои туристически, които не са лоши).

@AniSim...то и аз не мога без интернет, xexe... но не искам да гледам филм на лаптопа, защото в това време искам да си ползвам екрана за друго. А като е на телевизор ... цъкам си из нета, а филмът е на друг екран няколко метра пред мен Wink

# 100
  • София, Лагера
А, мерси, че сподели. Аз HBO имам, като част от пакета към телефона, но не го ползвам. Не съм се сещала, като цяло нямам навик да гледам фибми (ако не са от Менар Laughing)

# 101
Ако имаш НВО не като телевизионни канали (НВО, НВО2 и НВО3), а като платформата НВО Маx, тогава гледаш всичко on demand и в търсачката просто пишеш тези заглавия, които тук споменаваме из програмата на Синемакс.
И щом имаш профил с юзър и парола, можеш да гледаш и от лаптоп или някакъв по-голям екран от телефона.
Но това е при условие, че имаш НВО Маx, ама не стана ясно така, както си го написала... дали тв каналите или платформата НВО макс.
като цяло нямам навик да гледам фибми (ако не са от Менар Laughing)
Ама тези филми от МЕНАР невинаги са нещо новооткрито, много често се е случвало да ги дават и по НВО/Синемакс, с друго заглавие.  Специално Синемакс и Синемакс 2 са специализирани канали за европейско, латиноамериканско, арабско/мюсюлманско кино, arthouse и т.н. С 2 думи: МЕНАР не са измислили топлата вода, същите филми ги има и по телевизията, и онлайн.

# 102
Ама тези филми от МЕНАР невинаги са нещо новооткрито, много често се е случвало да ги дават и по НВО/Синемакс, с друго заглавие.  Специално Синемакс и Синемакс 2 са специализирани канали за европейско, латиноамериканско, арабско/мюсюлманско кино, arthouse и т.н. С 2 думи: МЕНАР не са измислили топлата вода, същите филми ги има и по телевизията, и онлайн.

To добре, че са тези канали и плюс ако случайно нещо изпадне и онлайн от торенти или безплатен стрийминг, че от МЕНАР на МЕНАР, ще ни хване абстиненция Smile

# 103
Е да, но МЕНАР е веднъж годишно. А в останалите 11 месеца... няма друг вариант, освен по телевизията или чат пат, ако на София филм фест пуснат нещо.

За тези, които нямат телевизор, ето и над 30 бг каналаПоследните два са туристически Wink

# 104
  • София, Лагера
Пуснах индийския "Ръмжи, режи...". Не, не мога! Не издържам ни на песнички, ни на мъжество и героизми, ни на летящи хора!

"Намасте по хималайски" изисква специална настройка според мен. Пътешественически е, на мен специално не ми е "моя" контекст, в това, което аз искам за получа от Менар-а. Повече ми е в графата "Кино за пътешественици" Има хубави гледки, но не е нещо, което да не може да се види в ютюб. Има готини кадри с местни хора. Непал е едно от местата, които си струва (англоговорящ) пътешественик да посети, защото може да има контакт с местните хора, а те са много мили и итворени да си говорят.

Част от билетите ми, които съм използвала, очевидно не до края на последните надписи, стоят със статус "Използвай билет", вероятно защото се водят недовършени. Пробвах и успях да изгледам отново част от късометражните. Значи не затварят след 48 часа.

Общи условия

Активация на акаунт