Филми, свързани с мюсюлманския свят - Тема 3

• 2 127
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
Само при мен ли има един бъг в Нетера, постоянно ми рестартира филма и после тръгва отначало, а аз не помня докъде е стигнал и търся точния кадър. Да го спра на пауза, да ида до кухнята и да се върна и оп... не се зарежда, започва отначало, с онова съобщение за авторските права. Дори сега като пиша това съобщение съм го спрял за малко на пауза и пак същият проблем. Ако не довърша филма тази вечер, утре сутринта пак отначало.Не тръгва оттам, откъдето съм го оставил на пауза.

Още мъча кюрдския филм (Пожълтелите листа на ореxa... или подобно). Търсиx къде ли е сниман, но няма точно описание на град или село, предполагам, че е в някое село близо до Малатия.
Скрит текст:
Всъщност говорят на zazaki (или зазаджа, както казват на турски), това е един от трите вида кюрдски език. "Сорани" се изписва с арабските букви и се говори в Северна Сирия, Северен Ирак и Западен Иран.  "Курманджи" е на латиница и се говори в Източна Турция, основен език е в Югоизточна Турция. "Заза" пак е на латиница, но е най-малко ползваният вариант, говори се в Турция, в окръг Малатия.  И трите, естествено се водят кюрдски език, част от персийската група. У нас в СУ, специалност "Иранистика" се преподава "курманджи" в трети и четвърти курс, преподавател беше Яшар Абдулселямоолу, сега не знам кой е

# 121
При мен няма такъв бъг в Нетера, да ми се рестартират филмите, но доста пъти се случваше нещо аудиото да се развали и трябваше аз да рестартирам филма, за да се оправи. Мислех, си че проблема е от скоростта на интернета, ако се забави, но пък нямам такъв проблем с онлайн стримийнга в други платформи. Иначе, да за съжаление, в Нетера няма "памет" докъде си гледал даден филм и трябва сам да си помниш докъде си стигнал.

На мен "Когато пожълтеят листата на ореха" ми хареса. По обран филм е, но ме трогна, плюс силните образи на бащата и сина.

# 122
Да, чудни сцени... бащата удря шамар на сина, а след няколко сцени го прегръща. Егати и възпитанието.
А май му остави и доста дългове и неуредени сметки.

Най-гледаните филми в Нетера към 2 февруари:

10. Лято
9. Намасте по хималайски
8. Отвъд върховете
7. Когато пожълтеят листата на ореха
6. Любов в Сиан
5. В прегръдката на дървото
4. Мост над пресъхнала река
3. Веднъж се живее
2. Развален английски
1. В края на деня

# 123
Да, чудни сцени... бащата удря шамар на сина, а след няколко сцени го прегръща. Егати и възпитанието.
А май му остави и доста дългове и неуредени сметки.

Е това, въобще не го помня, от толкова филми вече ми е малко каша в главата.

Хм тази класация, е изкарала филми напред, които бих ги пратила по на опашката, но все пак е гледани, не харесвани...

# 124
Е това е според бройката гледания, което не означава xаресвания.  Ако кликна на тъп филм и гледам 15 мин, после зарежа, пак се води, че е "гледано".

Извънредни прожекции - МЕНАР УИКЕНД:

# 125
  • София
За мен също "Когато пожълтеят листата на ореха" е от силните филми на фестивала. Мен също ме трогна. Като родител ми се е случвало да се разкрещя (колкото и да не ми прави чест) и после да се почувствам зле, да се осъзная и да си прегръщам детето и да му се извиня. Да, не е повод за гордост, но е човешко. Мислех, че е турски този филм.
Този бъг само с един филм ми се случи - не ми даваше опция да превъртам на телевизора и трябваше да го пусна и да изчакам да стигне, докйдето съм го гледала сам или да го гледам на телефона (там го нямаше този проблем). Но не помня вече кой беше филмът.

# 126
В случая момчето си беше зашлевено, абсолютно без повод. 
Скрит текст:
Тези неща ги забелязвам. Аз съм от децата, израстнали в шамарената (и юмручената) фабрика. И някои неща си оставят белег завинаги

Имам чуденка. Та.. помагайте. Остават ми 4 билета в Нетера, а 6 филма в списъка. От кои два да се лиша? Grinning Grinning Grinning

Мост над пресъxнала река - Иран
Без сън - Иран
В края на деня - Иран
Лято - Иран
Отвъд вървxовете - Пакистан
Eджанла - Нигерия

# 127
"Еджанла", спокойно може да го пропуснеш, за другите все пак зависи, може би "В края на деня", объркан филм с няколко преплитащи се истории - на три жени по анонса, но показваха повече и става миш-маш, кой-кой е и за какво се бори. Май всички тук в темата сме с такива впечатления....

# 128
  • София, Лагера
Дизилер, моите предложения са:
1. Мост над пресъxнала река
2. Без сън
3. Лято
4. Отвъд върxовете

Първите 2 са ного хубави!

На мен Нетерра не ми забива и ми помни докъде съм стигнала.

# 129
  • София
Не беше без повод. Отнесе се неуважително към баща си. И му вкара някакви реплики, доколкото аз помня.

# 130
E репликите бяха от сорта: “трябва ли постоянно да чистя кравешки ла*на?”.

Общи условия

Активация на акаунт