Чакаме по едно, две или три ... - АПРИЛ щедър е, нали

• 14 466
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
За стерилизацията - аз не и давам водичка с лъжичка все още, нашия педи каза, че при кърмене нямало нужда и гъби се получавали при изкуствено хранените бебета и затова им се изплаква устата.  Иначе помпата и аз я стерилизирам веднъж на 12 часа и в останалото време я измивам с вряла вода.
Иве, наистина голяма изненада как се паднахме в един ден  Hug да не говорим че като часове ( ние сме в 14:09 ) сме с 1 час разлика  Peace Пък и гледам и твойта мома има много коса като нас  Simple Smile
Ние се родихме точно на датата на любимото ми Гуру - бъдещата кръсница и тя сега си изпълнява задълженията като ми помага. Ние и да го бяхме гласили нямаше да го уцелим bowuu
Аз след малко ще ходя да ми махат конците - искам да ви питам дали боли много да се настроя
  Thinking

# 181
Stra4iatela никак не боли!

# 182
  • Пловдив
Страчи, болката е пвече от психическата нагласа, а и е за секунди работа Peace
Веси, аз лъжичките ги държа в Авентската чашка, която ни е от лекциите. Аз нали не се доя и не замразявам и ... намерих и приложение. То пак не е плътно затворено, но поне кате се сложи капачето... поне да не се праши. А водичката я държа в шише с биба и капаче и тя си седи чистичка. Но аз вече не я насилвам да и давам на всяко хранене, а само когато е будна.

май и друго щях да пиша...ама...

# 183
честито на БИБИ75   bouquet, СИРМЕЛА   bouquet И ЗАЗУ1   bouquet !Много здраве и радост!

# 184
Честито на новите попълнения в отбора а априлчетата:
Мира на мама sirmela, Катерина на мама биби75, Елиза на мама brambar и разбира се на големия мъж Огнян на мама zazu1.
Много да слушкат, да папкат и спинкан, да растат здрави и много щастие да носят на семействата си Simple Smile))

В момента не давам водичка на бебето в никаква форма, но на Руми давах през първия месец с лъжички на Авент (бях купила една опаковка, съдържща лъжички). Стерилизирах сутрин помпата, 2-те лъжички и 2-те големи шишета на Авент, които бяха в стерилизатора. Та в едното шише държах преварената водичка, а в другото държах лъжичките, като бях махнала силиконовия накрайник и направо капачката - така всичко си оставаше стерилно.........

Вчера ми се обади една приятелка да ме пита защо не съм се записала в 1000 бебета на България, като Георги на Искрен Пецов бил там, пък Гергана е родена 15-на минути преди него?!?? Аз бях прочела някъде, че трябвало детенцето да е родено след 10 и затова, но се оказа, че родените след 8-ми, т.е. от 9-ти вкл. - Голям майтап, капманията е започнала на 9-ти април в 11.15 часа, а Гери е родена в 11.45 ч., но за съжаление чак сега я записах, а е имало шанс да е една от първите..........толкова и за тази дреболийка.
Все пак до 1 юни има доста време, така че, който е пропуснал, може да го направи и сега, ако желае Simple Smile)))

И аз понеже си имам "малко" работа, пак качвах снимки и дори и две клипчета ъплоудвам в момента, но става бавно (http://smilestyle.multiply.com - ако на някой му се гледа). Най-после закачих музикалната играчка на Гергана над креватчето й, но не знам дали ще оцелее от Руми - постоянно я пипа и навива, тя нейната си я счупи поголовно, а сега е подхванала тази на Гери.......

Приятен ден ви пожелавам и до скоро Simple Smile
А, успех на майките, които очакват всеки момент да се срещнат с бебчетата си - най-щастливия момент тепърва предстои Simple Smile

# 185
Вижте какъв sms получих:
Лельо щъркел, аз съм принцеса Адриана 3400гр, 49см, и днес излязох от коремчето на мама. PUHCHE
Да е честита малката принцеса на мама PUHCHE

# 186
Честита принцеска на мама Пухче,да расте здравичка и много послушна!

# 187
Здравейте, ние скоро няма да излезем, никакви признаци, ходихме при док. и каза няма признаци само 0,5см. разкритие ужас !  Sad
На 28ми пак сме на преглед, и ако и тогава нищо на 1ви в болницата , точно по празниците ! А хич не исках да ми го предизвикват , но явно ще е така ! Доктора каза с хапче, някой предизвиквали ли са му така ? Оф така ме е страх вече !

Честито на новите мамчета !

# 188
честито на мама  PUHCHE много да се радват една на друга

стерилизирам в микровълновата със стерилизатор за микровълнова от най-обикновенните за 12 лв. много е удобен и икономичен

благодаря на всички мами за отговорите   bouquet

# 189
ЧЕСТИТО НА МАМА PUHCHE!!!
Нека малката кукла да расте много много здрава,усмиханта и умна!

Вижте какво прочетох днес докато къмих в една книга за бебета относно изпражненията "Изпражненията на бебето, хранено с майчино мляко, са рядко кашави, с ароматично кисела миризма и златистожълт цвят. При престоя им на въздух цветът често преминава в зеленикав. Това е резултат на окисляването на жълтия жлъчен пигмент. Понякога това окисление става още в червата на детето и изходените изпражднения са малко или повече зеленикави. Само по себе си това явление не бива да ви тревожи. Някои баби неоснователно считат зеленикавия цвят на бебешките изпражнения за признак на простуда. Докъм 3-4 месец изпражненията на естествено храненото бебе съдържат белезникави ядки и жилки слуз, поради което приличат донякъде на пържени бъркани яйца." Това е от книгата на Христо Михов "Книга за майката". Имам я още от Ивайло и съм много доволна, защото е писана от български автор с много практични съвети.

# 190
Здравейте, ние скоро няма да излезем, никакви признаци, ходихме при док. и каза няма признаци само 0,5см. разкритие ужас !  Sad
На 28ми пак сме на преглед, и ако и тогава нищо на 1ви в болницата , точно по празниците ! А хич не исках да ми го предизвикват , но явно ще е така ! Доктора каза с хапче, някой предизвиквали ли са му така ? Оф така ме е страх вече !

Честито на новите мамчета !

стискаме палци на теб Клер и на другите варненски мами, които още се ослушват, но скоро ще ни зарадват с бебешори!

# 191
Честита Адриана на мама puchce - да им е жива и здрава принцесата и много много радост да им носи Simple Smile

kler, изобщо не се впечатлявай от признаците - по тях докторите се ориентират горе-долу за себе си. На 7-ми април аз бях на преглед, който установи, че нямам никакво разкритие и няма да се ражда скоро и когато на 9-ти сутрината в 8 часа се обадих и казаз, че ще се ражда днес, отговорът беше "Не думай?!?!?" - в 11,45 се роди и втората ни дъщеричка без никакви призначи преди 6 часа сутринта, а и аз не ги чаках след въпросния преглед два дни по-рано............ А с хапчето на снаха ми предизвикаха третото раждане и няма страшно - ражда си се, както и без хапче - просто то изиграва ролята, която иначе биха изиграли хормоните, за да започне раждане, така че не се притеснявай, а спокойно си дочакай срещата с бебчо, по какъвто и начин да стане тя Simple Smile))

San_ya
, аз също имам тази книга от Руми и я уважавам - благодаря за откъсчето, ще успокои много напразно притеснили се майки Simple Smile

# 192
Първото клипче за първата среща с музикалната играчка на Гери е качено на сайта - ама този МУЛТИПЛАЙ е страхотно място, не помня коя майка го откри, но й благодаря от сърце, че сподели, че го има и вече го ползвам с удоволствие Simple Smile.....готово е и второто клипче с вързаните играчки на столчето-кошничка Simple Smile

http://smilestyle.multiply.com/video

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 21:06 от Style

# 193
  • БГ
честита принцеска на puchce , да е много послушна и щастлива! smile3525 newsm51

kler   стискам палци бебчо да реши да излиза преди това, при мен днес е голямо бутане и  ритане  в корема,и подпиране в ребрата , ама друго няма, обикалям даже в стаята ама нищо за сега,утре вечер ще се чувам с док да потвърди  за секциото  и страх не страх отивам,сигурно бебка е станала ужасно голяма вече #Crazy
хубава вечер на всички,на мамите които чакат като мен -резултатна Hug

# 194
Клер, не се притеснявай! Докторът ти е много пекан... всичко ще мине ОК и не се притеснявай за хапчето: при мен предния път при същия доктор дори нямаше хапче, а само ми пукна околоплодния мехур и като си тръгна една родова дейност...след 15 мин. вече имах силни болезнени контракции. Затова и сега съм обнадеждена: аз съм на преглед при него на 27-ми Април и смятам да поставя ребром въпроса да се ражда на 28-ми. А, живот и здраве, може да се засечем с тебе и в предродилна зала? Стискам ти палци и дишай по - свободно, не се шашкай: бебчето си е добре и има нужда от една спокойна и щастлива мама !!!!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт