Първи (ранни) признаци за бременност

• 2 369 997
  • 606
  •   2
Отговори
# 540
  • софия
Мене ме гони страшен апетит,спи ми се постоянно.И не ми се пуши вече.

# 541
Нарастване на гърдите и болки в тях при допир седмица след овулацията. Тридневно кафеникаво зацапване 4 дена преди датата на менструацията.

# 542
Още около овулацията почнаха да ме болят гърдите, но, тъй като това при мен е единственият признак на ПМС, се опитвах да не се самонавивам прекалено. Няколко дни преди датата за М вече ме боляха много повече от обикновено, станаха напрегнати и подути, а забелязах и леко потъмняване на зърната. Плюс леки придърпвания ниско долу в корема.

# 543
Добре, че caritas ме подсети. Имах и болки в яйчниците, даже се притесних да не е възпаление и мислех да ходя на гинеколог  Wink

# 544
Здравейте бъдещи майчета,и аз вече съм една от вас  Grinning и съм безкрайно щастлива.С ваша помощ открих и моите първи симптоми и подозирах ,че съм бременна още преди да ми го покаже теста.Така да ви кажа и моите признаци: болки ниско долу в дясно,болезнени гърди ,но това за мен е нормално преди цикъл и от време на време много ми се гадеше,това са Grinning не са много ,но са показателни.И така отидох на лекар след 13дена закъснение и бяхме станали 2см. Сега вече сме малко по-големи и дано всичко да е наред.
Пожелавам на всички ни лека и щастлива бременност.  bouquet

# 545
  • София
Ах да, да добавя,че гърдите ме боляха като за преди цикъл.и затова още преди да си направя теста реших,че не съм бременна Laughing само от едни напрегнати гърди Crazy

# 546
Здравейте,
Ето и моите първи признаци. Имах овулация на 11-12 ден от началото на цикъла. Беше след антибиотична и противогъбична терапия и доста болезнена. Затова нямахме особени очаквания за резултата от усилията ни за бебе. Ето защо през две поредни седмици след овулацията ходих в командировки в чужбина, естествено с дълги пътувания със самолет и автомобил и много изморителни. Смятах, че умората и газовете ми се дължат на пътуванията, смяната на храната и стреса. Дотук нищо необичайно. После една сутрин се събудих към 4-5 ч. гладна като вълк, а предходната вечер бях вечеряла обилно. Същият ден при влизане в самолета ми се стори, че има непоносима миризма и получих силен и рязък порив от гадене. Събрах две и две, изчислих, че от овулацията ми са минали 16 дни (а обикновено лутеалната фаза при мен е 13 дни), дадох си сметка, че от седмица ме пристягат гърдите и от време навреме получавам тъпи полки в таза, а цикълът ми все още не идва. Вечерта се прибрах, направих си тест и той се оказа положителен - с много бледа втора ивициа, но определено положителен. На следващата сутрин повторих и потретих теста, вече доста по-ясно очертана втора ивица.
Освен това, миналата седмица ми бяха направени хормолни изслезвания. Резултатът бе слабо повишен пролактин - лекарката каза, че повишението е малко над нормата и няма клинична стойност. Освен това ТСХ и Т4 сравнително ниски, което пробуди известни съмнения, че нещо не е наред. За всеки сучай направихме контролни изследвания, които ще са готови след два-три дни. Тогава ще стане ясно дали хормоните ми не са се разбъркали именно заради бременността. В началото обикновено организмът преживява хормонален стрес и може би това е причината за ниското Т4.
Като си помисля колко пъти съм се взирала за признаците на ранната бременност и съм ги откривала, без да съм била бременна. Сега усещането е малко странно, може би все още не осъзнавам, че се е получило. Надявам се всичко да е наред и пожелавам на очакващите - най-хубавата новина!

# 547
Когато забременях първият път ми се ядяха страни неща и не можех да изпуша една цигара или да стоя при някой ,който пуши.
Вторият път силни болки в крака и виене на свят,но се оказа извънматочна...
Третият път изядох киселото зеле на родата и много маслинки...после започнах да чувствам неразположение в областта на яйчниците и кръста...гадене от парфюми особено и други миризми...но пак фал...кухо яйце...

оставих си място за следващият път! baby_neutral

# 548
Първата бременност - болезнени гърди, подут корем (като при ПМС), в датата на очакваната менструация получих кафяво зацапване и си помислих, че и този месец нищо не е станало. Два - три дни преди датата получих такъв световъртеж и прималяване, че само дето не се строполих на земята. Гаденето и повръщането (всяка вечер, даже отслабнах) започнаха след 5-6 седмица.
Втората бременност - напрегнати гърди (като преди менструация), леки болки в кръста, обострено обоняние (не понасях миризмата и на червилото).

# 549
Здравейте,
най-сетне и аз се престраших да впиша моите скромни преживявания тук.  От доста време се възползвам от съветите Ви и искрено Ви благодаря, че помагате на всички нас, търсещите малко повече информация за нещата от живота Wink.
И така..., оказа се, че съм бременна в 4 г.с. и този четвъртък ще ходя на втори преглед. За странни симптоми не бих могла да говоря, тъй като усещането в корема ми, много прилича на напрежението, което чувствам, преди да ми дойде. От време на време се появяват и леки болки, но основното е нещо като тежест и дискомфорт. За сега, слава Богу, не ми се гади и нямам повишен апетит, но ... нищо не се знае още Simple Smile
Пожелавам късмет на всички и се надявам да намеря близки приятели сред много от Вас.

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 14:05 от Бобчо - Тропчо

# 550
Моя приятелка роди миналата година, но при нея нещата не бяха толкова спокойни.Усещаше отпадналост първите 3 месеца през цялото време. В моментите, когато огладнееше- много й се гадеше. Но към 4 месец отмина всичко.

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 14:07 от Бобчо - Тропчо

# 551
  • Стара Загора
Определено се ориентирах в настройките  Embarassed
 Peace
Определено се ориентирай и към четене на Правилата. Това не е тема за проби и разни странични изказвания.

# 552
Zdraveite na vsi4ki.
Az sym nova tuk.Dnes sa 14 dni otkak mi zakysniava cikylyt.Toi po princip vinagi e bil malko 6antav, lekarite kazvat triabva da se namali fizi4eskata aktivnost tantrum.Kakto i da e, iska6 da vi opi6a kakvo 4ustvam i vie koito ste po-opitni ot men da kajete svoeto mnenie.
1.Naduha se mnogo gyrdite, boliat i v4era zabeliazah 4e si li4at sinio-zeleni veni Shocked
2.Ot 1 sedmica imam temperatura na tialoto nad 37 Embarassed.Az koiato biah zimna pluvkinia temperaturata mi s 300 zora stiga 36,8 pri nastinka. #Shocked
3.4ustvam se kato nastinala, pariat mi o4ite, leka hrema, leko syneno. newsm78
4.I izglejdam mnogo kofti smile3511
Kak vi zvu4i vsi4ko tova i koga da napravia test da e po-siguren rezultatyt???

# 553
  • offshore & overseas
Zdraveite na vsi4ki.
Az sym nova tuk.Dnes sa 14 dni otkak mi zakysniava cikylyt.Toi po princip vinagi e bil malko 6antav, lekarite kazvat triabva da se namali fizi4eskata aktivnost tantrum.Kakto i da e, iska6 da vi opi6a kakvo 4ustvam i vie koito ste po-opitni ot men da kajete svoeto mnenie.
1.Naduha se mnogo gyrdite, boliat i v4era zabeliazah 4e si li4at sinio-zeleni veni Shocked
2.Ot 1 sedmica imam temperatura na tialoto nad 37 Embarassed.Az koiato biah zimna pluvkinia temperaturata mi s 300 zora stiga 36,8 pri nastinka. #Shocked
3.4ustvam se kato nastinala, pariat mi o4ite, leka hrema, leko syneno. newsm78
4.I izglejdam mnogo kofti smile3511
Kak vi zvu4i vsi4ko tova i koga da napravia test da e po-siguren rezultatyt???

Пиши на кирилица и пусни отделна тема!! Тук се описват само най-ранните симптоми на бременност, когато вече си сигурна...

# 554
  • BG
Мене ме гони страшен апетит,спи ми се постоянно.И не ми се пуши вече.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт