С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 24 878
  • 412
  •   1
Отговори
# 15
Е, чак проблеми не са, ама ви измрънках, че да разведря темата. 😀
Да, при нея също винаги не стига за никого сготвеното, главно от това се опасявах и в този случай. Аз пък обратното, винаги ми остава в тавата, така ми е по-спокойно.

# 16
Ох, с количествата храна никога няма да се оправя Simple Smile и трите с майка ми и свекърва ми не успяваме да уцелим колко точно да сготвим - семейна черта Joy Или ще приготвим толкова, че едва ли не цяла седмица едно и също да се яде по 3 пъти на ден или пък няма да достигне и за веднъж Grinning защото нещо се е оказало по-вкусно от очакваното и на всеки е харесало. Уж винаги спазвам рецептите, а все различно става Rolling Eyes Мъжът ми не спира да ме закача, че първо готвим и ядем, пък после го кръщаваме Joy

Rimmona, по-ниски очаквания и повече комуникация, и така гостуването ще мине по-леко. Весели празници ти желая Simple Smile

# 17
Аз от млада се презастраховам 🙂.
 По-добре да остане, отколкото да не стигне. И кутии има, пращам с кеф. Мой. Чета тук в темата, че е досадно, та избирам какво ще се яде пак, вместо да мятам, защото снахите се дразнят на такива щедрости.
Де да знам и аз вече, като няма с какво, с храната показваме позитивно отношение,
като личен акт. Но сега нсички готвят, поръчат,човек да се чуди как да покаже лично отношение. И да не навреди на някого 🙂

# 18
Аз разбирам Римона на кое се дразни, на празните приказки. Защото свекървата явно за пред сина си дава заявки, как едва ли не ядето да не го мислят, тя ще го поеме, а реално се оказва, че нещата не стоят съвсем така. Доколкото разбирам, това си е и поредната такава ситуация, та, да, дразнещо е. Също както разни баби създават илюзията у странични хора, че едва ли не само те гледат внуците, и без тях младите са за никъде, а реалността е съвсееем различна.

# 19
Аз от млада се презастраховам 🙂.
 По-добре да остане, отколкото да не стигне. И кутии има, пращам с кеф. Мой. Чета тук в темата, че е досадно, та избирам какво ще се яде пак, вместо да мятам, защото снахите се дразнят на такива щедрости.
Де да знам и аз вече, като няма с какво, с храната показваме позитивно отношение,
като личен акт. Но сега нсички готвят, поръчат,човек да се чуди как да покаже лично отношение. И да не навреди на някого 🙂
Позитивно отношение показваш на възпитан и позитивен човек ,които цени и уважава чуждия труд и отношение към семейството му.Колкото и да се стараеш ,ако насреща си имаш нефелник ,който  не  е   възпитан да уважава чуждия труд и жестове,то каузата е загубена.

# 20
Ще ви дам друга гледна точка.
Майка ми когато и ходим на гости преди 10 години започваше сутрините с мекици, обяда беше угощение, а вечерята се стараеше за я задмине.
В един момент закуските станаха- вижте какво има в хладилника, ще измислим нещо за обяд и дъще ти сготви, аз ще направя салата. А салатата е максимум за 2 души.
С годините, силите, темпото и на готвене гледано отстрани много спаднаха.
От нейна гледна точка всичко си е точно.

Хората остаряват. Мислят си, че са като преди, но не са. Дори и 1но пиле си е помощ.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 19:20 от Фрау К

# 21
Въпросът е, че никой не ѝ иска пилето. Просто да не се праска и да създава фалшиви очаквания.

# 22
Въпросът е, че никой не ѝ иска пилето. Просто да не се праска и да създава фалшиви очаквания.
Интелигентниге хора оценяват жеста и желанието ,но си дават сметка за възможностите и не правят драма ,и нямат фалшиви очаквания.Пилето е предтекст ,а не причина за негодувание ,злоба и начукване на канчето на половинката за неадекватните му родители.

# 23
Не съм съгласна. Жеста е да покажеш отношение, а не кое ти е най-лесно и най-малко да се занимаваш. При самия ѝ отговор си личеше, че го прави, за да отбие номера, затова не съм сметнала изобщо, че се касае до жест, а както казва горе Марена до демонстрации…

П.П. Не е чак толкова възрастна, колкото изкарахте по-горе, просто е пенсионирана по-рано.

# 24
Еми за 7 човека направила две купички зелена салата и друга с чери домати. А, и картофи с копър, те за една лъжица на човек..
Аз готвя по същия начин, не обичам да остава и не обичам да правя в тройни количества. Сложила съм порциите и това е. Свекърва ми за четири човека на обяд прави 3 кг салата - по 750 грама салата на човек!? Някой можел да поиска двойно… Е всички едновременно ли ще поискат… Пък и това не е ресторант. Аз дори не си позволявам да искам допълнително в чужда къща.
Иначе ако някой каже, че ще носи ядене аз бих се зарадвала на пиле с картофи, не си представям баници и сладки, защото аз не ям, а мъжът ми пак ще рови в хладилника за месо и гарнитура.

# 25
Не съм съгласна. Жеста е да покажеш отношение, а не кое ти е най-лесно и най-малко да се занимаваш. При самия ѝ отговор си личеше, че го прави, за да отбие номера, затова не съм сметнала изобщо, че се касае до жест, а както казва горе Марена до демонстрации…

П.П. Не е чак толкова възрастна, колкото изкарахте по-горе, просто е пенсионирана по-рано.
То трябваше да ти готви цял ден,та да оцениш отношението и.Можеше да поръча храна ,за да отбие номера и да задоволи егото ти.

# 26
Моята пък миналия ден пак ме нокаутира.
Бях решила по-рядко да се видим и за това казах на мм, че ще ходя на лекар и като излезна ще е късно.
След посещението ми при лекаря се прибрах, но съм забравила да взема ключовете. Останах на вратата и се обадих на мм.
Той се върна при мен, взе ме с колата, отидохме при свекито.
Закъсняхме и тя се ядоса, щото имала да върши други работи. Естествено, че "честният" ми съпруг и каза, че съм забравила ключовете.
Свекито се настръхна и каза на сина си "Как може една съпруга да не си вземе ключовете, каква безотговорност, аз ако бях на твоето място, щях да я оставя вънка да си остане, да не си е забравила ключа". После хвали сина си, че се е върнал специално да ме вземе и че нямала съм да намеря мъж като него, голям късмет съм  вадила.
Брей, каква некадърница съм била.

# 27
Ох, моята свеки като знае какви дивотии правя, ама ако каже нещо такова и мъжа ми не ме защити ще му го изкарам през носа.
Смеем се на тия ситуации, аз съм си забраванка .
Вуду, какъв е твоя мъж такъв? Нищо ли не казва?  Обсъдихте ли поне после какво е казала свекърва ти? Ужас.

# 28
  • София
Не си представям да настоявам от гости да носят манджурляк за 3 дружини.
Да, свекърва. Да, майка на сина, ама нали все това се говори, че не е част от "нуклеарното семейство".
Като не е, значи е гостенин. А отношението "и без това по цял ден няма какво да прави, а ние все пак сме много заети" се усеща и аз, честно казано, даже при такова положение бих дошла с нещо в рамките на възпитанието. Но аз съм си крива, хич не обичам да се чувствам длъжна, да се постарая и едва ли не отсреща "е кво толкова, и без това гледаш турски сериали по цял ден".

# 29
Кечър, ако правилно прочетеш в началото, никой не е настоял, жената сама предлага да сготви, ама де това време за дочитане. Какво значи отсреща, че то отсреща е и сина ѝ, както и внуците, да не е да готви лично за мен? При положение, че аз месо така или иначе не ям особено и тя го знае. Иначе, за турските сериали е факт, така че не знам защо трябва да се приема като нападка.
Както и да е, всеки явно си има мнение. За мен дразнещото описах кое е и който ме разбра, ме разбра, за другите здраве да е.
Wudu твоята е пълно куку, чак не мога да си представя някой така да ми отговори. По-лошото е само, ако мъжа ти нищо не ѝ е казал след тая сценка.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 02:11 от Rimmona

Общи условия

Активация на акаунт