С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 24 865
  • 412
  •   1
Отговори
# 30
  • Другата България
Интелигентните хора оценяват жеста и желанието ,но си дават сметка за възможностите и не правят драма ,и нямат фалшиви очаквания.
Същото мисля.
Особено когато става въпрос за /уж/ близки хора.
Въпрос на елементарно уважение е да си дадеш сметка за възможностите на отсрещната страна, реална сметка, и това да ти помогне да нямаш нереални очаквания.
Иначе ако въпросът е да се търси драма, по принцип, то тя винаги може да се намери.

# 31
  • София
Въпросът е, че никой не ѝ иска пилето. Просто да не се праска и да създава фалшиви очаквания.
Останах със същото впечатление. Това биене в гърдите, което по-късно се разминава с реалността. Мен също би ме подразнило. Кажи си съвсем нормално "Мога да опека едно пиле, искате ли?" (примерно), няма лошо.

# 32
Ама ние, читателите няма как да знаем какво точно е казала свекървата на Римона и как е било разбрано от нейния син/ съпруг на съфорумката ни/.
Някак ситуацията наподобява "счупен телефон".
Можеше Римона да говори със свекървата на високоговорител в присъствието на съпруга си и после да се изяснява с него - какво той е чул, разбрал и предал на жена си.
Щото пак идваме на темата - проблемите са ОСНОВНО със синовете на свекървите.

# 33
Развален телефон е играта

# 34
Римона си е казвала ,че недолюбва свекървата.В този случай,каквото и да направи ще се тълкува негативно.Добре е нещата да се изясняват навреме,а не да се пререпредава.

# 35
Когато не харесваш някого, във всяко действие ще намираш  негативи.
Аз не съм добър кулинар и се надявам да не очакват от мен петстепенно меню.

# 36
Чета ,чета и не мога да разбера, сега изкарвате Рамона виновна,че има очаквания към свекървата? Правилно ли разбрах?
 Че ако е интелигентен човек няма да има очаквания,че трябва да разбере свекърва си и да не се подразни от нея...? Правилно ли съм разбрала?! Че ,като не я харесва и от най-малкото ще се ядосва....
 Според мен темата си е точно за това,да се оплачем какво ни е подразнило,... Аз я разбирам напълно,проблема и е ,че още има комуникация с такъв човек . Трябва хикса да играе и д няма никаква комуникация ,нито срещи със свекървата. Това е решението.  А тези които защитават свекърва и,явно са нямали нищо общо с такъв тип хора,като нейната свекърва... Хубав ден ви желая .

# 37
Аз много добре я разбирам Римона.А съм от хората, които планират всичко, така се чувствам по-спокойна.
Ако се очаква някой да донесе кой знае каква гарнитура, няма да знам в какво количество и дали ми харесва, ще ми е притеснено - хем да направя ще излезе, че не искам да ям на "помагачката" нещата, хем ако пък не е достатъчно/не е нещо задоволително, ще е пак проблем.
Май за всеки случай щях да взема или направя резервен вариант, да ми е спокойно

# 38
Поредният случай, в който мъжът е виновен. Като е казала майка му, че мисли да готви, да е питал какво точно. А не "тя ще донесе храна, ама не знам какво и колко".

Нашите майки отдавна вече ги няма, но как пък един път не се случи неяснота кой какво ще готви/носи на празници.
Като има уговорка и гостите да носят храна, изяснява се уговорката.

# 39
Докато не се научат да комуникират, ще живеят в драма. Което не виждам да им е някакъв проблем.

# 40
Ема, понякога и комуникацията не помага. Ето, майка ми, като дойде на гости и все почва нещо да подрежда, което мен ме побърква. Не ми е приятно. Всеки път ѝ казвам, моля те, не ми подреждай и само да ми види гърба и почва. След -найстия за мен това си е чисто нарочно. Комуникирам ситуацията всеки път, резултат - нулев. Ми просто разредих посещенията ѝ. Да, наглед е дребнаво, но за мен е само част от цялата картинка с несъобразяване от нейна страна. За всичко.

# 41
Като няма комуникация няма и как да се очаква въпросната комуникация да помогне. Предложила свекървата пиле, не било достатъчно. А май трябвало и баници, сладки и какво друго беше назад да предложи. Обаче няма да ѝ кажат, да не би да изкарат спокойно едни празници.

# 42
  • В полите на Пирин планина
Понякога комуникацията не е особено възможна. Аз я разбирам Римона, защото като се обещае да се сготви, се съобразява с броя на хората, които ще ядат. Няма как едно пиле да стигне за 5-6 човека (възрастни). Нормално е да кажеш - ето, аз ще донеса едно печено пиле, ако решите и искате, вие направете нещо допълнително. А не: аз ще сготвя! Ами, моят син, ако седне да се нахрани, ще хапне половината въпросно пиле...
Нещата са двустранни. Затова аз на бабите (визирам майка ми и свекърва ми) не разчитам за организация на подобни сбирки. Като са решили нещо да направят - добре дошли. Но аз си приготвям каквото и колкото преценя.

# 43
Е, нормално е да има някакъв план. Тази година мама ще готви за Коледа, попита ни изрично какво искаме да ни сготви (от няколко неща, които обича да прави по празници) и се разбрахме ние да носим десертите и алкохола, защото тя не пие. Така няма въпроси, чуденки и какво, кога, къде и защо. Що се отнася до родителите на ММ - те отделно ще дойдат у нас в пълен състав - свекърите, сестра му, племенниците и новия мъж. Никой нищо няма да носи и това е изговорено, аз ще се оправям с готвенето и толкова. Ама някакви иди ми дойди ми, ще сготвя, ама не знам какво и не знам кога, и не знам колко... домакинята на събитието остава в неведение какво се очаква от нея.

# 44
Що се отнася до родителите на ММ - те отделно ще дойдат у нас в пълен състав - свекърите, сестра му, племенниците и новия мъж. Никой нищо няма да носи и това е изговорено, аз ще се оправям с готвенето и толкова.

Сериозно ли толкова народ ще се довлече в семейство с бебе и няма да донесат нищо за масата?
Много лошо ги учите...

Общи условия

Активация на акаунт