С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 25 012
  • 412
  •   1
Отговори
# 360
  • Melmak
Не се занимавай с тези истории, защото не са твои. Ти си страничен човек в случая. Каква е истината, няма как да знаеш. Да й ровите в телефона е прекалено. Дори да е общувала с децата, не е ваша работа!

# 361
Уви, не съм под наблюдение.

Мхм, мхм... Вълкът козината си мени, нравът – не.
Но щом съжаляваш, че не си под наблюдение – успокой се. Няма начин да не си.

# 362
Е, няма да се мъча да Ви убеждавам в противното, пък и в крайна сметка би било изцяло мой проблем, ако съм. По-неприятно ми се вижда, че майка му е ровила в телефона ми, из гардероба ми, взимала е от вещите ми. Но да, може би той е проблемът, права сте.

# 363
Живеете у тях сигурно. Може да се преместите и тарашенето ще спре.

# 364
  • Melmak
Извинявай, как възрастна (по твои думи) жена ти рови в телефона? Код няма ли?

# 365
Карай едно по едно. Приключихме ли с общуването на бабата със собствената ѝ внучка (и то по инициатива на внучката, да напомня), та стигнахме до ровенето на свекървата във вещите на проектоснахата? Simple Smile
Съмнявам се, че това сега не е изсмукано от пръстите. Но дори да е вярно, приказката за дървото и крушата не е случайна. Фабричните настройки...
Ако не живееш у тях, няма как да ти рови.

# 366
Не живеем у тях, гостува от време на време. Не я спряло да рови и тараши, че и да си взима каквото ѝ хареса или да изхвърли това, което не ѝ. Не си заключвам телефона с кодове, по простата причина, че не виждам смисъл, няма кой знае какво интересно вътре.

# 367
  • Melmak
Съветвам те да го заключваш, най-вече онлайн банкиране и подобни неща са важни.

# 368
Онлайн банкирането без пин няма как да стане. Но не е там проблема в случая.
Свекървата гостува, рови, изхвърля и краде - струва ми се трудна задача.

# 369
Не живеем у тях, гостува от време на време. Не я спряло да рови и тараши, че и да си взима каквото ѝ хареса или да изхвърли това, което не ѝ. Не си заключвам телефона с кодове, по простата причина, че не виждам смисъл, няма кой знае какво интересно вътре.

Спираш да я приемаш или поне не я оставяш без надзор.
Но ако живеете в техен имот или в такъв на гаджето, купен с тяхна помощ, отбиването ще е много трудно. Първо решаваш проблема с гаджето, после го оставяш той да го реши с майка си. Иначе няма да стане.

ПП Пореден случай, в който някой се оплаква от нещо, а се оказва, че проблемът всъщност е другаде и то много по-сериозен от първоначално описания.

# 370
  • Другата България
Не живеем у тях, гостува от време на време. Не я спряло да рови и тараши, че и да си взима каквото ѝ хареса или да изхвърли това, което не ѝ.
Скрит текст:
Не си заключвам телефона с кодове, по простата причина, че не виждам смисъл, няма кой знае какво интересно вътре.
От внучката стигнахме до “тарашенето“.
Че и краде.
Че и изхвърля /твои неща, предполагам./
И защо, ако това е така, ѝ позволявате да идва отново?

# 371
Мои вещи са, да. Налага се да използват банята ни, тъй като години наред вече отказват да сложат каквото и да е отопление в тяхната. Болни хора са, и може да ми е изключително неприятна като човек, но имам баба на нейните години. И съм нечия дъщеря. Жилището не е тяхно, понеже някой спомена или попита, не е закупувано с тяхна помощ. Жената просто е свикнала правомощията ѝ да са неограничени. Разговори не помогнаха, липса на контакт не помогна, не и не. Беше писала на мама, че ми е дала чудесно възпитание, но да не забравяла, че всичко в тоя живот се връща... И така.

# 372
  • Другата България
Синът ѝ защо не говори с нея - относно вещите ти, и това, което твърдиш, че прави с тях?
Той знае ли, как гледа на това, което се случва?
Не може ли да сте у дома, когато ползва банята ви, докато си тръгне?

И като е “не, и не“ - спираш ѝ достъпа.
Нали знаеш приказката, че не е виновен този, който яде баницата......

# 373
wintersolstice,
изтеглила си късата клечка.
За зълвата не се намесвай, на този етап.
За жилището - направете свободна зона за свекървата (баня и стаята, където се преоблича), останалото се заключва. Без обяснения. Ако се наложи, казвате, че е препоръка срещу крадци.

И един въпрос, ако позволиш. Нали знаеш, че ако имаш дете от приятеля си, има вероятност то да наследи черти от характера на свекървата. Да, възпитанието подобрява характера и все пак? Явно много обичаш този човек, за да си с него.

# 374
Ами, обичам го, няма да си кривя душата 😃
Впрочем, така и процедираме вече. В новото жилище, в което ще се местим тепърва, също ще се сложат ключалки на вратите на стаите. Разбира се, това само по себе си не минава без драми - имаше вече тирада "да не си посмял да не ни пускаш в спалнята, това не е моя син, зомбирали са те, нямаш ли страх от Бога"... От нея съм вдигнала ръце. От него не мога, а не е като да не съм го обмисляла. Но в края на краищата, винаги когато се е налагало да избира, е избирал мен. По тоя повод каза, че няма намерение да ги кани на сватбата, и че ако решим да имаме деца, няма намерение да ги води при баба им. Тъжно ми е доста често, на този етап нищо не мога да направя.

Общи условия

Активация на акаунт