С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 25 081
  • 412
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за включванията, отговарям на всички наведнъж.

Сестрата не общува с нас, защото брат ѝ е останал неутрален, когато е била нападната от майка си преди време. На практика жената е отлъчена от семейството, приятелят ми е бил наясно, че тя не е виновна, но не се е застъпил за нея. Аз самата не познавам нито нея, нито децата ѝ.

Относно защо смятам, че е редно да се намесим и защо искаме да ѝ "направим добро" - не съм родител, признавам, но мисля, че ако човек, с когото изрично не общувам по ред причини, се вижда с детето ми, бих искала да знам. Ясно е, че ако детето си е наумило, е трудно да го спреш, но си мисля, че и майка му има право да знае това дете с кого общува. Особено ако въпросният "кого" я е анатемосал.

Децата са на 11 и 12 години.

# 346
Предвид всичко, което описваш, брат й спада в същата графа като майка й.
    Аз на твое място не бих се месила.Ако приятелят ти реши, да си намери начин и да се види със сестра си.Не смятам,че ти имаш място в този ребус. Както и не смятам на този етап,че трябва да правите каквото и да е. А пък това, че е ровил в на майка си телефона....гадно е.

# 347
Мъжът ти трябва да вземе решението дали ще търси сестра си или не.

# 348
За гадно - гадно е, съгласна съм, и му казах, че не е правилно. Оттам нататък така е преценил, така е направил, наясно е с евентуалните последствия от това ровене. Но да, наистина съм съгласна с Вас.

Благодаря Ви много за мненията и съветите, струва ми се деликатна ситуация и не смятам, че мога да мисля трезво, без да влагам собствените си чувства и отношение към майката на приятеля ми. Наистина благодаря.

# 349
Детето има право на обективна информация и на лични впечатления от субектите на тази възраст. Вероятно проявява любопитство да получи и другата гледна точка. Това с разрив на отношения между родно дете, при това момиче, и майка му, е доста радикално. Заради избора на мъж ли е цялата драма ? Ако е така, ето че сестрата си живее с мъжа си и си гледат децата, та при изтеклата давност, не виждам нещо да пречи внуците да си общуват с баба си, тя на тях нищо не им е направила. Как пък коментира малката сестра, като не я вижда, не знам.
При оскъдната информация, съветвам да изчакате с уведомяването. Бабата няма да изяде внучката. Реално и не зная дали може да и навреди, вие си знаете.
А ти си настрани от семейната драма и е добре да не се намесваш първа по казуса. По-скоро се сближи с децата на зълва ти, ако можеш. Това е богатството, и има някакъв смисъл. Другото е само пряка намеса и на детето, и на майка му, и на свекърва ти, в сферата. Не бих се месила аз лично.

С първия ми мъж взех страната на моята зълва, когато я бяха отхвърлили и мъжът ми, и родителите и. Осъдена морално и отлъчена, брееей.Подкрепих я не  с думи, а с гостуване с пренощуване, и то със сина ми. Демонстрация направо. Но тя на мен нищо не ми беше сторила и никой не ме обвини.
После тя се сдобри с техните и с брат си.
Та и тези семейни войни са много преходни понякога.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 15:54 от tays

# 350
Така, и точно като каква ще се сближава с непълнолетни деца? Майката не контактува с брат си.

# 351
Явно децата имат нужда от общуване.
И братът сега иска да разкаже за срещата на сестра си, та той очевидно иска да трупа актив и да се реабилитира.
По-смислено е да общува с племенниците си, отколкото да клевети свекървата Blush

# 352
Не се намесвай в семейните им сплетни.

Твоят собствен статус в това семейство, доколкото разбирам, също не е много установен.

# 353
  • Другата България
Това щях да пиша и аз.
Ти си никоя в това семейство, разбирам, че си добронамерена, но в случая това може да изиграе лоша шега не само на теб, ами и на приятеля ти. Не е ваша работа да се бъркате в чужди отношения. Че и в профили във ФБ.

# 354
С какво право синът следи телефона и чатовете на майка си? Добре е направила сестрата, че се е спасила от това семейство.

# 355
И аз много бих се пазила от мъж, който проверява телефона на майка си. На колко години всъщност е тази майка? Може би 60....
Това си е чист насилник. Авторката е явно още много млада.

# 356
Ох, вероятно е много лесно от един пост да му се лепне етикет насилник... Добрите новини са, че със сигурност не е такъв. Не ѝ проверява телефона за добро утро и лека нощ. Провери го поради съмнения, че изобщо не е разговаряла с детето и си измисля. Майка му е доста възрастна. Ако има насилник някъде в тази история, със сигурност не е той.

# 357
Добре, не е насилник. Но няма и защо да те забърква в техните истории. Ако искаше можеше да защити сестра си, или да я потърси сто пъти. Щом смята, че майка му не е права.  Вместо да и проверява телефона, което е безсмислено.

Не се меси, за да не излезеш ти виновна за техните разправии. Особено щом са намесени малолетни деца. Нямаш работа да се набъркваш.

# 358
Ох, вероятно е много лесно от един пост да му се лепне етикет насилник... Добрите новини са, че със сигурност не е такъв. Не ѝ проверява телефона за добро утро и лека нощ. Провери го поради съмнения, че изобщо не е разговаряла с детето и си измисля. Майка му е доста възрастна. Ако има насилник някъде в тази история, със сигурност не е той.

Сериозно ли не усещаш кое е нередното в случая? Няма право гаджето ти да рови в телефона на майка си, особено по такъв повод. И да е контактувала с внучката си – какво? Има право дори според закона, без значение какво мислят дъщеря ѝ и синът ѝ. След като няма доказана вреда, какъв ви е изобщо проблемът?
Ти по-добре си пази собствения телефон, защото и ти си под наблюдение.
Гледай как мъжът се отнася с майка си и си прави извода как ще се отнася с теб след време.

# 359
Уви, не съм под наблюдение. И много добре знам защо се отнася с нея така. Не питах за съвет за връзката си и наистина нямам нужда от такъв. Познавам човека до себе си, не сме заедно от днес и вчера. Благодаря все пак.

Общи условия

Активация на акаунт