С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 075
  • 745
  •   19
Отговори
# 720
Е твоята свекърва как го е преживяла?

# 721
Ще родя, ако ти го гледаш, обикновено значи Няма да раждам. Ясно е, че няма как да го гледа той,  майката ще трябва да го гледа, поне отначало. Така че за мен това е НЕ. И е съвсем резонно, тя като е вече на 42, къде тепърва ще ражда.

Мъжете, обаче нямат тоя проблем, пък  синът е по-млад, така че ако реши може да има деца с друга жена , има много-много време.

Но да, кофти си е. Аз си мисля, че едва ли ще дочакам внуци,  родих късно, детето ми не бърза, пък и наистина е още много рано.... ми преживява се и тая мисъл Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:12 от Iris04

# 722
Е, то това явно е драмата всъщност. Да не остава с нея и да си губи времето, а да потърси някъде другаде.

# 723
  • София
Не ѝ е било готино със сигурност, но двете ситуации са различни според мен.
В едната човекът има цялата информация и взима информирано решение, в другата е подведен.

Важи и за жените, на които разни мъже им губят времето. Само ми прави впечатление, че специално във форума ожесточението спрямо тях е много по- голямо. Наричат ги големи бели птици, че те са си виновни и отговорни и т.н. Истината е, независимо от пола, че това, че даден човек е позволил да бъде заблуден или използван, не променя действията или увреждащите бездействия на другата страна. Тя си носи отговорност.

# 724
Е твоята свекърва как го е преживяла?
Аз и на нея казах. Ми прие го. Хората ме харесват. Ав винаги имам аргументи. Мм ми се намеси да ми обещава живот като по книгите. Ми не се връзвам аз. И досега си се самоиздържам, обаче се научих да му отчитам заслуги.
За нас като двойка, е важно.

# 725
Не изключвайте варианта хората да си родят дете. Възрастта не е пречка, особено ако и на инвитро са навити.

# 726
Тайс, прекалено интимни подробности знаеш за връзката им....не е здравословно.
Аз не вярвам много в съдбата, но може и да има да научиш как са се чувствали други хора от твои решения.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:05 от Dincho

# 727
И аз бих си помислила, че не иска. И бих била тревожна.
Но малко, защото мъжа е млад и има време. Както я обича, така хората се разделят.
Няма как 6 години да отлагат дете, като жената мнооого добре знае, че на 42 не става като на 20. Всяка жена го знае, да не започваме с изключенията.
До сега да са го изгледали вече не да чака да стане на 42 та чак тогава да почва кариерата и децата.
Ако иска дете този мъж, наистина - ще му докривее полека лека, след 6 години едва ли е на вълната страстта да не може да мисли от влюбеност.

Те може да са опитвали, а да не е ставало обаче Sad тогава какво, да я зареже любима жена, че не може да забременее.
Може и мъжа да има проблем...
Тези неща не се споделят лесно с хора извън семейството.

На мястото на тайс и щях да се тревожа, но ние всички, включително тя не можем да знаем цялата история.

Обаче това направо си се превръща в някаква родова история. Първо майката, жени се за ерген остават без деца с едно нейно и сега абсолютно същото със сина.
Аз бих пробвала разни семейни констелации или нещо подобно. Тук във форума срещнах тема с един психолог - Людмил Стефанов, много ми допадна на мен и съм го запомнила. Той говори много за такива неща.

# 728
  • София
Добре де, те като семейна единица винаги са били добре финансово. Защо чак сега, след 7г. Не са на по 20 и двамата.

# 729
Динчо, нормално е да питам снахата защо ми пише по нощите, че ме обича. Ейййй, знам, защото ме въвличат

# 730
  • Бургас
Чудесно. Но не отговори на въпроса - той глупак и идиот ли е или съзнателно е взел решението да остане без деца?
Ти сина си питала ли си го той какво точно иска и доколко му е важно да има собствено дете? Да не останеш изненадана и да се окаже, че би постъпил като втория ти мъж?
А втората ти свекърва какво мисли по въпроса, че синът й е оставен без деца от някаква с кариера и дете от друг брак?
Не те нападам, давам ти гледни точки и теми за размисъл. Много вероятно в момента си в ситуация, в каквато е била свекърва ти преди Х години.... Не казвам, че снаха ти е супер и не използва сина ти. Може и да го използва, има и такива, да, за жалост. Но мисля, че можеш да говорих със сина си по темата, разбира се деликатно, за да разбереш неговото реално мнение. Друг е въпроса, дали ще го приемеш, независимо какво е то или ще продължиш да мислиш, че снаха ти го лъже, дори той да каже, че не е така. Предубедена си, видно е отдалеч. В началото ми беше лицемерно, имайки предвид факта, че ти си била в същата ситуация като на снаха си. Но след като написа, че съжаляваш, че си постъпила така, смятам, че по-вероятно проектираш собствените си емоции по темата. Още тогава си си давала сметка, че постъпваш егоистично спрямо човека до себе си, но щом е бил съгласен, това е приспало съвестта ти. До сега.....

# 731
  • София
Динчо, нормално е да питам снахата защо ми пише по нощите, че ме обича. Ейййй, знам, защото ме въвличат

Защото знае твоята история и се надява да я подкрепиш в нежеланието й за дете от сина ти? Примерно.

# 732
  • София
Тя затова се дразни, че не може да остане насаме с него. Тия неща по телефон не се обсъждат.

# 733

Не съм казала, че е изцяло твоя вината, но се оставяш да те въвличат в нездравословни подробности.

# 734
Tays, споделяла ли си със синът си, че смяташ, че си сгрешила с решението да не родиш дете на мъж 2.
За да сравни ситуацията с неговата
Ако се опира на твоя жизнен опит ти и вторият ти мъж сте щастливи и без собствено дете.
При него в момента е същата ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт