С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 24 884
  • 412
  •   2
Отговори
# 45
Това пък нищо да не донесат би ме подразнило също. Защо едните да се стараят и да проявяват отношение, а другите наготово на масата, дошли за аху-иху… Не са малко въобще хората (в частност роднини), които отиват някъде само заради масата и прислужването.

# 46
Имала съм гости, които предпочитам да не носят нищо, че после ми е жал да го хвърля...

# 47
  • София
Честно казано, понякога е много по-добре да не се носи нищо. Имам и познати, които изобщо не могат да готвят, но не го знаят и се е случвало на масата да стои нещо самотно и да е неловко, защото никой не иска да го опита дори, но всички се насилват и...

# 48
Е, аз говоря в случаите, когато някой може да готви, другото е ясно, че по-добре и да не се носи. Пък като не можеш да готвиш не пречи да купиш нещо по принцип - вино, торта и тн.

# 49
  • София
Малко ми е абсурдно изискването гост да носи готвено.

# 50
  • В полите на Пирин планина
Лично аз не мога да си представя да се "тупна" без нищо, вкл. и като е дори непланирано гости - магазините са пълни с неща, които са подходящи - вино, мезета, нещо за десерт...

# 51
  • София
Е, аз говоря в случаите, когато някой може да готви, другото е ясно, че по-добре и да не се носи. Пък като не можеш да готвиш не пречи да купиш нещо по принцип - вино, торта и тн.
За носене на такова нещо е ясно, но ако не си майстор на нещо, което става за пренасяне, по-добре без.

# 52
Римона отдавна не одобрява готвенето на свеки, нито свеки нейното. А и не беше ли ти с проблем и не ядеш сладко? Или бъркам потребителката?
    Не виждам проблем в това, да обелиш 6 картофа и да ги сложиш във фурната за гарнитура,или карт. салата, или пюре. Голям проблем, голямо чудо.
   След толкова изцепки на свеки как е възможно да имаш очаквания?

# 53
Нещо се бъркаш. Нямам проблеми със сладкото и си ям. 😀
Е и аз това се питам, защо се дразня като си я знам, ама нямам отговор…

# 54
Свекървата на Римона беше с големите и солени сарми, ако не се бъркам.
Добре де, хем не харесваш сготвеното от нея, хем очакваш някакви кулинарни шедьоври. Няма смисъл. И точно комуникация ви липсва. Бих и звъннала и поръчала да донесе десерт, ядки, плодове, алкохол или нещо такова, ако не може да готви. А не да чакам от нея, че е минала готварски курс и тази година ще ме изненада. Няма да стане, само потребителката си разваля празниците така.

# 55
Странно е, че свекървата е казала, че ще сготви за няколко дни, като и имала предвид, че ще донесе пиле. Или не е виждала пиле на живо, или вашите интерпретации и очаквания с мъжа ти са преувеличени. Да не е казала “ще сготвя и донеса нещо”, а мъжът ти е казал “споко, няма да готвим, мама ще донесе ядене до Нова година”…

# 56
Празниците няма да си разваля със сигурност, просто споделих какво ме е подразнило в ситуацията.

# 57
Моята свекърва тържествено се обажда на сина си и казва :днес няма да готвите ,ще ви изпратя боб. Изпраща точно 1 купичка и половина. Ние сме с две деца на по 10 години,мъжа ми само той яде за двама .

# 58
Моята свекърва тържествено се обажда на сина си и казва :днес няма да готвите ,ще ви изпратя боб. Изпраща точно 1 купичка и половина. Ние сме с две деца на по 10 години,мъжа ми само той яде за двама .
Именно, същата ситуация, винаги готви все едно сме двама души на масата, когато сме били на гости.

# 59
Според мен ,или изпраща само за сина си (възможно е ),или просто не е добра в количествата . Признавам,че и ние си хапваме добре. Но все пак то нямаше и за две купички,поне за мъжа не готвихме .

Общи условия

Активация на акаунт