С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 24 933
  • 412
  •   2
Отговори
# 60
При нас винаги се уговаряме всеки да носи нещо.
Даже си правим среща за планиране Joy

Ето мама заяви тази година боб и сарми, сестра ми ще прави нещо месно , аз ще пека баница и питка, мъжете са на работа и им се размина този път готвенето, но ще пазаруват там вина, десертчета , ядки

И всеки участва, и всичко се знае.
Но ние вече се сабираме винаги в малък състав и няма драми.

# 61
  • София
Моята свекърва тържествено се обажда на сина си и казва :днес няма да готвите ,ще ви изпратя боб. Изпраща точно 1 купичка и половина. Ние сме с две деца на по 10 години,мъжа ми само той яде за двама .
Забравила е да уточни, че е за предястие Joy

# 62
  • Melmak
Аз съм тая дето не яде сладко (имам здравословен проблем), свекърва ми има същия, но тя си тъпче само сладко и не разбира защо аз отказвам.
Вече започнала с покупките за бебето.
От нищото “аз да ви кажа купих хавлия за бебето”…
Не разбирам тия “подаръци” те за мен ли са, за бебето или за нея? Почвам да мисля, че са за нея. Просто да си се кефи там. Ама няма искаш ли, трябва ли ти, харесва ли ти…

Целият форум вече знае, че сме в ремонт и не купуваме нищо. Буквално на черен петък купих 3 неща, които бяха много изгодни от немския амазон. Мъжът ми не иска да купуваме нищо още и е прав, защото нямаме място и постоянно местим багажи насам-натам. Не сме суеверни, просто сме в малък дом с ограничено пространство и ремонт. И по тая причина нямам кажи-речи нищо за бебето. Явно това мотивира свекърва ми да купува…
Тия дни съм с адски стомашни болки, хукнах по лекари, че така корем не ме е болял в живота. При което свекърва ми изцепва “то или те боли теб, или бебето”… wtf.. викам това от къде ти хрумна?????
После ми обяви, че мога да карам само 4 месеца майчинство, защото тя щяла да се пенсионира и да вземе бебето да го гледа. Свекър ми се шегува и я пита как ще се справи с кърменето. А тя казва, че на 3,5 м вече се почвало със сокче, кви млека?!?
Направо падам с тая жена, не знам от къде ѝ ги ражда акъла…

# 63
Да вземе бебето и да го гледа?! Чак се учудвам да има такива свекърви. 😀 Вместо да гледа турски сериали, тя ще гледа бебе, да бе, да.
Отделно, в началото бебето има нужда само от родителите си, така че съвсем не е нужна. Поредно биене в гърдите, колко ще помагат на младите.

# 64
Носенето от гостите на 1-2 пакета ядки, нещо сладко, бутилка вино или безалкохолно вече го възприемам Simple Smile Но логистиката на супници, тенджери и тави с манджи продължава да ми е тегава и лишена от смисъл.

Pandora1, напълно те разбирам. И аз бях в полуразрушено жилище по време на бременността ми и от велик зор за подготовка за бебето 4 месеца местих количка и кошара между стаите. Да не си помислиш, че са ми престарели и изкуфяли роднините - не, не са. Но същевременно се оказа невъзможно да ги убедя, че животът през 2024г. е различен от този през 1985 и по магазините има всичко. Да не говорим и че това "всичко" може да ми бъде стоварено на следващия ден пред вратата от всяка куриерска фирма. Живот и здраве със следващо бебе именно така ще процедирам - или ще поръчам нужното в седмицата преди раждането или ще си ровя по сайтовете през деня, който трябва да прекарам в интензивното.

Колкото до бебешките хавлии - тези, които са типично бебешките по мое мнение са долнопробни пешкири. Съветвам те да си вземеш качествена хавлия, която на теб да ти хареса, нищо, че няма да е бебешка.

# 65
Хаха, Пандора твоята свекърва е по-бетер от моята.
Иначе като купува разни неща, поне й направи един списък, да е каквото ви трябва.

# 66
Аз пък  купувах за внучката ако нещо ми хареса. И хавлийка, която не е пешкир, и одеалце, и красив комплект за леглото. Моята свекърва също много купуваше. Всичко влезе в употреба. Някои неща си оставих у дома, за да не се носят всеки път. Сега като дойде знае - нейният скрин, с нейните дрехи, хавлийки , тоалетни принадлежности. И нейни прибори да хранене има у дома.

# 67
Моята дъщеря си изкара бебството точно с най-простата бебешка хавлия от икеа, струваше буквално няколко лева - един квадрат с нещо като качулка за главата. Сега е втори клас, тази хавлия сме я изпратили на морето и цяло лято си я ползва, не иска друга. Проста, евтина, но функционална и детето я харесва.

# 68
И моята внучка си има „чеиз“ вкъщи. Като се почне от кошара, та се стигне до играчки и книжки. Точно с цел да не мъкнат много неща, когато идват.
Като не искате подаръците на бабите, кажете им да си ги оставят у тях, за да има какво да обличат/постилат и т.н. на бебето, когато им отидете на гости.

# 69
Е при нас си купуват и майка ми и свекървата, радват се, видят нещо сладко и купят, лошо няма.

После не е задължително всичко да се ползва

# 70
Що се отнася до родителите на ММ - те отделно ще дойдат у нас в пълен състав - свекърите, сестра му, племенниците и новия мъж. Никой нищо няма да носи и това е изговорено, аз ще се оправям с готвенето и толкова.

Сериозно ли толкова народ ще се довлече в семейство с бебе и няма да донесат нищо за масата?
Много лошо ги учите...
Изобщо не се бях замисляла. Аз попринцип не очаквам нещо. Подаръци за бебето със сигурност ще има, за друго се съмнявам. Ще кажа след празниците. 😀

# 71
  • Melmak
Хаха, Пандора твоята свекърва е по-бетер от моята.
Иначе като купува разни неща, поне й направи един списък, да е каквото ви трябва.

Ама тя жената не иска да купи каквото аз желая, а каквото тя. То е ясно, че тая хавлия там си остава. Не знам дали е добра или лоша хавлията, не съм я виждала.
А и свекърва ми в подаръците никаква я няма, защото е стисната. Тя много иска да направи подарък, ама какъвто на нея ѝ хареса и ако може за без пари.

Даже не ми се занимаваше с нея, че умирах от болка оня ден и не исках да ѝ слушам простотията.

Да вземе бебето и да го гледа?! Чак се учудвам да има такива свекърви. 😀 Вместо да гледа турски сериали, тя ще гледа бебе, да бе, да.
Отделно, в началото бебето има нужда само от родителите си, така че съвсем не е нужна. Поредно биене в гърдите, колко ще помагат на младите.

Капитан Планета спасява света.

# 72
Пандора, напълно те разбирам за покупките от свекървата, и при нас така пазаруваше, защото "не може да се сдържи", ама поне вече се разбрахме като има нужда от нещо конкретно да казвам и да взима.
И това за взимането на детето - даже и майка ми все повтаря кога ще порасне и да спре да суче да я взима. Ами няма да е скоро. Даже й се скарах да спре да го повтаря все.

# 73
Аз пък  купувах за внучката ако нещо ми хареса. И хавлийка, която не е пешкир, и одеалце, и красив комплект за леглото. Моята свекърва също много купуваше. Всичко влезе в употреба. Някои неща си оставих у дома, за да не се носят всеки път. Сега като дойде знае - нейният скрин, с нейните дрехи, хавлийки , тоалетни принадлежности. И нейни прибори да хранене има у дома.

Ама ти си тъща,не свекърва.Свекървите са тези с неприемливите покупки,готвене,гостуване и каквото се сетиш

# 74
  • Melmak
Ако сте ме чели, ще знаете, че въобще не толерирам и майка си, като прави тъпотии си я кастря даже повече от свекърва ми.

Общи условия

Активация на акаунт