С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 25 076
  • 412
  •   4
Отговори
# 90
Е, тук наистина роднините са "надминали" себе си. Всичко останало в темата бледнее пред тази простотия. Как може да няма един човек със здрав разум, който да се сети, че на такъв свят ден не може да се разделя семейството. Глупост ли е, демонстрация ли е. Хайде, ако има един изкуфял, поне друг да каже, че не може така, грехота е.
Светкавице, бъркаш. Целта е била точно тази - демонстрация кое е семейството - мама, тати и бати, а не жената с (чужди) деца.
 Браво на Fortuna Spirit и мъжа й!
Весели празници на всички.

# 91
  • Melmak
Браво на мъжа, че е отказал! Явно дъното има дъно и това са неговите близки!

# 92
  • София
Това си е голяма простотия и демонстрация. Добре, че е отказал.

Иначе, нормално майката на мъжа да не възприема чуждите деца като внучета. Тя няма тази обвързаност на самия мъж към жената, от там към децата ѝ.

# 93
  • В полите на Пирин планина
Не е нужно да ги възприема като внучета, а да уважава изборите на собствения си син, което, за жалост, често не става, защото мама знае най-добре...

# 94
  • София
"Уважение" не е равно на "задължение да ги кани в дома си", обаче. Всеки има право на избор кого да кани в собствения си дом. Това от една страна. От друга - жената трябва ли по същия начин (както майка му) да уважава изборите на мъжа си? А ако той беше избрал да отиде при брат си?

# 95
  • София
"Уважение" не е равно на "задължение да ги кани в дома си", обаче. Всеки има право на избор кого да кани в собствения си дом. Това от една страна. От друга - жената трябва ли по същия начин (както майка му) да уважава изборите на мъжа си? А ако той беше избрал да отиде при брат си?
Пълна простотия е да каниш обвързан човек на семейно събиране сам.

# 96
  • София
Доста е демонстративно. Но наистина съм на мнение, че не са длъжни да я харесват и съответно да я канят. Както и тя - тях, разбира се.
П. П. Не помня предисторията и не знам дали са само гаджета или имат брак. Това по отношение на обвързаността.

# 97
ММ на скоро отказа да отиде на семейно събитие. Аз и детето не бяхме  поканени. И да бяхме, имахме ангажимент и нямаше как да присъстваме. Той отказал да отиде,  а даже нямаше и да разберем,  ако беше. Стоя си вкъщи и ни чакаше да се приберем.

# 98
  • В полите на Пирин планина
Под "избори" имах предвид по-генерално: избрал е жена с две деца, които не са негови, за своя половинка. Доколкото помня живеят заедно, т.е. са семейство. В този случай би следвало, ако го канят, да канят и тях, когато става дума за семейна сбирка, а не просто синът да отиде да посети майка си.

# 99
Това е абсурдно - ще поканя сина си без партньорката му. Умът ми не побира такава ситуация.

# 100
milenaka, замислих се, че може би при снаха/зет наркомани, скандалджии, насилници, разни крайни случаи, имам пълното право да не ги приема и каня. Но ситуацията тук е различна. Освен това, щом съм решила, че имам право да не я каня, нямам право да се сърдя, че синът ми не иска да идва без нея. Дори трябва да съм готова да загубя връзка със сина си. Вече всеки родител решава дали предразсъдъците му си струват.

# 101
Много показателен пример за тази тема. Ако мъжът е на място, няма значение какво иска или не иска свекървата.
Иначе и свекървата и снахата имат право да не харесват другия, да не го приемат, да не го канят  и т н. Всеки се преценява как да готви, чисти, какво и кога да купува. И си е негово право. Негово право е и да се цупи, сърди, тръпка и да вдига кръвно. Вече проблем за мен е налагането на чуждото мнение като единствено меродавно.

# 102
  • София
Конкретната ситуация е облечена в демонстрация велика простотия!
Ама всъщност е станало супер, защото (е, на на мъжът на авторката  сигурно му е станало гадно), но той се е държал адекватно и сега онези са си го получили. Много ми е кеф от това!

# 103
Дори да не я харесват е знак на уважение към сина  да поканят партньорката му.
Така й се пада на тази свекърва, има свестни мъже все още Simple Smile

# 104
  • София
...
Иначе и свекървата и снахата имат право да не харесват другия, да не го приемат, да не го канят  и т н. Всеки се преценява как да готви, чисти, какво и кога да купува. И си е негово право. Негово право е и да се цупи, сърди, тръпка и да вдига кръвно. Вече проблем за мен е налагането на чуждото мнение като единствено меродавно.
С това съм напълно съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт