С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 26 790
  • 448
  •   5
Отговори
# 285
  • В полите на Пирин планина
Безсмислено е човек да се настройва предварително, наистина.
Аз лично вярвам, че съвременните жени, на възраст да са свекърви (вклювам и себе си, като евентуална бъдеща свеки*2), са доста по-широко скроени, надявам се емоционално интелигентни и достатъчно ангажирани със себе си, че да се състезават за вниманието на синовете си със снахата.
Защото аз за себе си твърдя, че съм такава.
Имам си собствен живот, работа и достатъчно интерси, за да си разнообразявам дните с тормоз върху някоя млада жена...

# 286
  • София
.
Имам си собствен живот, работа и достатъчно интерси, за да си разнообразявам живота с тормоз върху някоя млада жена...
Те и младите жени пет пари не дават за мнението на свекърви и все повече няма да им пука, съдейки по връстниците на сина ми, който е на 18. Дори някой да иска много да се изяви няма да е толкова лесно.

# 287
И още по-добре, всъщност... И младите мъже са доста различни по мои наблюдения.
Имам двама сина - на 21 и 17. Simple Smile

# 288
Моите синове са на 15 и на 25 г. и аз ще съм прекрасна свекърва, която за нищо не се бърка.

# 289
Абе, те много се заричат и после изпращяват.

# 290
  • София
Абе, те много се заричат и после изпращяват.
Факт. Аз затова си мълча и си чета тук Simple Smile

# 291
Сили и нерви няма да имам за семейни схватки, така че за мен е сигурно.  Simple Smile

# 292
Предвид факта, че ми се е налагало на се "боря" с всезнаеща свекърва, която дори в наши дни се опитва да се бърка на внуците си, които вече имат самите те деца (племенниците ни), със сигурност ще се дистанцирам от тоя нелицеприятен модел.

# 293
Ако все пак ми се появят настроение и желание да се бъркам на порасналите си деца, ще си пазя силите за зетьовете Simple Smile Снахите няма да закачам.

# 294
Аз съм казала на ММ да ме "пляска" през ръцете, ако взема да приличам на някоя от мрънкащите баби(неговата и моята майка).

# 295
Да, гледам да не обръщам внимание - фокусирам се върху сина ѝ, а не върху нея.

Що се отнася до другия казус - смятам, че не е нужна кой знае каква специална подготовка. Това е запознанство с непознат човек като всеки друг. А как ще потръгнат отношенията? Това зависи и от двете, както и от сина на свекървата.

# 296
  • Melmak
То така казваме, ама кой ни знае след години…
Ако питате майка ми, тя грам не се бърка, нали.. 😆😆😆😆

# 297
Моята майка например наистина за нищо не се бърка. Simple Smile

# 298
Леко съм настроена защото с майката на ученическата любов бяхме добре докато учехме всички. После жената се омъжи повторно и тогава хем гледаше новия си мъж,хем започна явно да мисли планове как да ни уреди и нас и не говоря материално,набута ни да живеем  при дядо му,както едно време с нея се е случило и са били доста поколения на едно.На всяка маса ме подкачаше вече да раждам,знам че с добро го казваше,но също отбелязваше че ако някога вместо момче е имала момиченце щяла да го принуди,принуди да ходи на балет, примерно. Явно много чакаше да подхване нашето дете и да го принуждава какво ли не.Сама признаваше че го е научила бившия ми да чака наготово.Аз го преместих в друг град,но не му понесе и после удари ковида и работата ми тогава сериозно. Майка му го привика на семейна почивка без мен където явно го е запознала с момиче,което на нея и понася. И така. Отделно скачам защото мои лели ама брутално,буквално изгониха жените на братовчедите ми,те и те мамини и сега седят сами.Виждам как погледне ли се майката и синчето тръгва.Няма да се напрягам излишно този път.Новата майка е в болница от доста време заради ковид усложнения,предложих да ида,момчето каза не.Той носи храна и всичко останало. Смятам че нещо се крие. Били я пуснали един ден, предложих да ида да занеса нещо фреш,супа домашна ,на крака е по негови думи ,няма да се бутам като са докачливи ,не ми е вече до това някой много да ме хареса,ами вече ако предложа помощ да не ме вземат от рано за шаран,защото като такъв се почувствах последния път. Ще пусна  течението явно. Не искам да се натягам,последните години доста ме ритаха,обичам да изказвам мнение и аз,боря се със себе си,за медицински въпроси понякога не се стърпявам.Знам че е работила  по чужбина и че е доста по- млада и от моята майка,но и доста приказлива,негови думи.

# 299
Не си я виждала, но вече си настроена. По-спокойно го давай. Тя сигурно също е леко притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт