за тайните - свекърви и тъщи не трябва да имат илюзии. Щстливите млади всичко си споделят. И насаме да се виждат, после всеки "рапортува".
Дали ще се виждат на 4 очи майката и син/дъщеря, общо правило няма. За разбиранията съм чувала всякакви варианти. За да няма обидени, трябва да се изговори.
Ясно е, че ако ти отиваш при тях, е тъпо снахата да се крие. Но могат да се намерят хубави варианти - синът да идва в кантората или у вас (със или без предлог за помагане), да се разходите заедно (без предлог) или да ти помогне в избора на нещо си.
Моето виждане е, че е нормално майка и дете да искат време насаме. А партньорът/ката трябва да уважи това желание.
Голям трагизъм, обичайно идва от майките на синове. Някак прекалена близост, вкопчване, заместване на партньора ли, не знам, но не е здравословно за никого. Общувайте си нормално и естествено - като сте в дома на сина, очаквано и със снахата, ако има.време - обяд/помощ за нещо, разговор по телефона. Толкова ли е сложно, че винаги се внася някакъв драматизъм за майка и "дете", дето е голям мъж? Ми намерете си и други хора за споделяне и други интереси.