С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 31 793
  • 745
  •   35
Отговори
# 570
По какво се разбира, пе не иска да прекарва време с майка си насаме? Най вероятно не иска да си има ядове човека.
Е, айде сега, мъжете все онеправдани в този живот 😄. От една страна не могат да кажат нищо на мама и оставят да се държи както си иска със снахата, от друга снахата ги държи на къс повод и там не са виновни.
Ако иска - може. Ако няма такава потребност, дори и на майка му да й се иска снахата да е виновна - не е. Нещо пречи ли да звънне на майка си 2 пъти седмично като я няма снахата/спи/къпе се или е излязла? Пречи ли, докато тя е по задачи някакви, лични или други, да пие едно кафе с майка си? Дори и да има "ядове", не е малък, че да се сети, че дори не е нужно да уведомява жена си за проведен телефонен разговор, ако изобщо е проблем.

# 571
Може и на нея да й се иска да ви остави теб и сина ти и да иде в другата стая, но не го прави, смятайки, че е грубо, неучтиво, да не обиди...

# 572
  • София
Ако синът ти избягва да прекарва време само с теб, тогава има логика в поведението ти.
И как е виновна снахата за това?
Оооо, не. Тя няма вина. Казвам го без ирония. Всеки възрастен носи отговорност за поведението си. След като Тайс има сливи в устата, за това си е виновна тя. Ако синът избягва срещите насаме с майка си, това е негов избор.

# 573
  • София
В общия случай половината дом е на детето на свекървата. И според мен не може единият да се разполага и да не пуска.
А в много случаи домът си е на свекървата или тъщата. Изработили са си го. Хич не бих била доволна половинката да се разполага и да го играе КПП, ако ще 20г. брак да има.
Значи ако домът е 100% не на детето на свекървата, то свекървата няма право да стъпва? СУПЕР!!!!

Има "право" да стъпва, просто ако се стигне до сериозен разрив, можеш да ѝ кажеш "бегай от тука и не ми се мяркай". В другия случай- трудно. Аз поне не познавам такива, които са успели и са го направили.

# 574
Ако синът ти избягва да прекарва време само с теб, тогава има логика в поведението ти.
И как е виновна снахата за това?
Оооо, не. Тя няма вина. Казвам го без ирония. Всеки възрастен носи отговорност за поведението си. След като Тайс има сливи в устата, за това си е виновна тя. Ако синът избягва срещите насаме с майка си, това е негов избор.
Така е, но явно й е трудно да го приеме. Представи си, че снахата не е проблемът, ами просто синът няма нужда от чак такава близост и разговори, а срещите в присъствието на снахата са му достатъчни. Как да обвиниш сина си, явно не става. А и то в какво да го обвиниш - общува с теб, не те е изключил от живота си, отношенията са нормални, ама просто имате различна потребност от срещи. По-лесно е снахата да е виновна, някак отпада товара от горните възможности.

# 575
Кое ми е трудно?
Снаха ми е посредсввена. За съжаление

# 576
А ако остане сам и реши, че жените не си струват. Така по-добре ли е...??

# 577
  • sofia
Истината е, че майките на момчета са вечни заложници на момичетата им. И се правят, че ги харесват. За да си виждат внуците
Оттам произлизат следните проблеми
Внуците не са на сина
Имаш ли син, си отгледал чужд
Никой си.
Стой У ъгъла и бъди звяр по снаха
Това, ако го вярваш и изхождаш от тази позиция при общуването със снахата, не са добре нещата.

Кое ми е трудно?
Снаха ми е посредсввена. За съжаление
За това не е виновна тя, а изборът на собствения ти син.....

# 578
  • София
Според мен се хващате за думата само за идеята. Iris е описала в поста си как изглежда социалната адекватност. Отиваш, здрасти- мрасти, едно кафез седиш 10-15 мин от куртоазия и отиваш да си вършиш твои неща понякога.
Канела ги и двамата. Ами, нормално, простачка не е. Това не значи буквално да се мъкнеш всеки път. И мен ме канят от куртоазия на мъжки събирания, ама не тичам да вардя.

И стига с това "в дома си". Това дете не е негово, ако утре се разделят, ще си тръгне с ризата на гърба си.

# 579
Посредствена, ама нали е жена и я е харесал? В днешно време това е много Simple Smile

# 580
Добре де, какво необичайно иска Таис. Аз не мога да си представя да си виждам детето само в присъсвие на партньора. Или да не мога да го видя насаме и тях. По телефона е едно, в дома му е друго. Тоя дом е и негов, би трябвало да може да приеме майка си, а партньорката да им даде  време. Толкоз пък да е трудно да се сети...

Повечето хора така правят, един излиза, друг отива в другата стая, нещо си върши, после се показва да да каже чао и така.

Щом не се сеща а седи и ги гледа в устата, нещо не е научена на тактичност, знам ли.  И то тя трябва да се сети, а не синът да каже  - Марче, иди си свърши нещо, щото сигурно ще се обиди.

# 581
  • София
Тайс, много се надявам последното ти оплакване да е поредната ти измислена драма в темата.

# 582
Не знам, защо си мислите, че синовете ви умрат да слушат за леля Пенка, с която не са се виждали от 10 години. Ще ви издам една тайна, умират от досада.
Иначе, ясно че проблемът е друг. По-възрастна е и с дете. И сега как да му начукваме канчето, като е все с нея.

# 583
С нея е, но не я е взел.
Каквато майката, такъв и синът.
Всички драми на tays са за пари......

# 584
Че то и аз съм по-голяма от мъжа ми и имах деца, като се срещнахме, ама сме заедно 15 години. Редно е да приемаме реалността такава, каквато е. Ако един мъж реши, деца не го спират.

Общи условия

Активация на акаунт