С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 478
  • 745
  •   10
Отговори
# 645
Тайс, много се надявам последното ти оплакване да е поредната ти измислена драма в темата.
Не е според мен. Съвсем истинско си е, не за първи път се пише с такава неприязън към тази “снаха“, която хем е по-голяма от сина, хем е с голямо дете. Което между другото /уж/ свекървата харесваше, подаръци му правеше.....явно с надеждата да е било нещо временно, то пък се оказало 6 години /ако и това е истина/. И вече е “посредсввена“.
Тъжна история. А и малко гарнирана с алкохол според мен, сефте.

Генерален проблем със "снахите" има тя. Не е първата снаха, която се опитва да разкара и вероятно ще успее. Като се повиши градусът е имало теми как му купила апартамент на сина, пък той довел снаха в него, която имала кредит да изплаща, че и кученце си били взели, което карали нея да гледа, като ходели на почивка. Този син ще си остане накрая сам, да си говори спокойно с мама.

# 646
Съгласна съм, че има такава опасност.

Да е стар ерген един мъж за мен е по-кофти перспектива, отколкото да бъде с жена, неодобрена от майка му. Между другото виждам, че майки са склонни да не одобряват и млади и хубави момичета, без деца и ангажименти. Още нямам снахи и затова не схващам механизма защо го дразни толкова...? Може и да не се общува почти никак с тях, ако са нетърпими. Ама синът ми да е доволен ще ми е по-важно, отколкото моята преценка каква е.

# 647
А защо ходиш на кино и се виждаш насаме с тази жена, която много меко казано не харесваш?
Каква е причината?
Изумително за мен.
Да я поизтърпяваш на гости със сина е едно. Но да се виждате ДВЕТЕ и да си прекарваш ужасно, че и пари даваш за това удоволствие?!??
Аз много харесвам, свекърва си и абсолютно никога не сме се виждали насаме. Женени сме със сина и, от години имаме и деца.
Възрастна жена си, с професия, устата, смела - защо си го причиняваш.
Няма логика и заради сина да е, защото така само трупаш още повече напрежение и омраза.
Може би за да държиш врага близо ли, какво?

Сина няма да е на 27, по-скоро е бил на 27 тогава, сега значи +6 или нещо подоно ще е (мисля аз).
На 27 още не бих се тревожила аз, по-натам Тайс може и да се притеснява, че снаха на 42 едва ли ще ражда деца на сина и. А сигурно и се иска внуче и на нея, не знам. На мен поне би ми се искало.
Но той е голям мъж и не вярвам, че е глупав, явно е щастлив с тази жена, не се седи ей така 6 години.
По начини, по които една майка не си представя.

Аз също не излизам от стаята като идват свекърите. Не съм се сещала, че може да преча. Даже все съм мислела, че е обидно да имаме гости и да ида в друга стая. Но те се виждат насаме навън и много по-рядко идват вкъщи. Плюс имаме малки деца, които ако аз се изнеса ще дойдат след мен, така че ще е хептен тъпо:)

# 648
Между другото, на майката на втория ми баща никой не ѝ е оставял да гледа внуци, преди да започнат да се гледат сами, защото посръбваше и не беше безопасно. А имаше 4 деца и 11 внука.

# 649
  • София
Не е работа на свекървите да харесват снахите или да не ги харесват. Ако не е наркоманка или не застрашава сина и внуците сериозно с нещо, изобщо не виждам откъде накъде изобщо някой ще има мнение. Добро възпитание и радост, че детето ти е щастливо. Вече ако се живее на едно място е друго, но то и собствените деца и родители могат и са проблем в подобен случай. Иначе не искам и да разбирам какво кара някой да има мнение по сексуалното и друго привличане на сина си.

# 650
  • В полите на Пирин планина
На мнението на Бояна съм - не е работа на родителите да одобряват или не изборите на пълнолетните си деца за партньори, че и да се бъркат и да изказват мнение (естествено не говорим за случаи на насилие и друг вид ексцесии).
Моето единствено желание е децата ми да си намерят партньори, с които да се обичат и да живеят добре. Аз дали ще ги харесвам или не, е несъществен момент - аз като възрастен човек съм длъжна да се справя със своите чувства.

А Таис като иска да говори със сина си да му каже в прав текст - виж, еди-кой-си, искам да се видим и да поговорим. Ако е за нещо важно. Ако е за лафче (поради наличието на "история"), то също може да му каже, но не знам дали той би искал да иде сам, без жена си.

# 651
Истината е, че майките на момчета са вечни заложници на момичетата им. И се правят, че ги харесват. За да си виждат внуците
Оттам произлизат следните проблеми
Внуците не са на сина
Имаш ли син, си отгледал чужд
Никой си.
Стой У ъгъла и бъди звяр по снаха
    Тайс, понякоа имам чувството,че се гъбаркаш с нас. Имаш история- всеки има с децата си. И какво от това?Говориш за партньорката с отношение , като че ли  днес е тя, утре е друга. Представи си , че двамата в момента пишат своята си история. Майка на момче съм, малко по -млад от сина ти. Изобщо не мисля, че сме някакви заложници. В моите възприятия, партньорката на сина ми е там, защото той е избрал да е така. Когато ходя при тях и през ум не ми е минавало да искам тя да не е при нас. Дори, ако си говорим нещо, за което тя не е в течение. Изобщо не смятам да я въвеждам в това. Казваме си там каквото има да си кажем и това е.
   От живия живот и от писанията тук стигам до извода, че най-големият враг на синовете са майките им. Това ,което ние им причиняваме,никой друг не може.

# 652
Голямо лицемерие е да се мазниш на снахата, като ѝ правиш торта и ходиш на кино с нея и в същото време я плюеш зад гърба, колко е посредствена и колко е тъп собствения ти син да се хване с нея, защото е по-възрастна жена, при това с дете.

# 653
Има причина да се настроя и тя е доста съществена.
Приемала съм я като мое дете. И сега нямам проблеми с нея. Друг има проблеми, но да си сърба попарата.
Никога не съм се бъркала, каквото и да съм си мислила. И сега не се бъркам.
Предлагам да намерите друг казус, и без друго вече прекалихте.

Правила към и торти, и вечери. Не е  било лицемерно.

# 654
Прекалихме?!
Върни се да прочетеш какво си писала ти.
В крайна сметка каквато жена си е избрал, с такава ще си живее. Той. Ти си встрани от тяхното семейство - тъй нареченото "разширено семейство".

# 655
Сбъркала си да се виждате двете, да ходите на кино и ала-бала. Тя затова виси постоянно с вас, като отидеш. Сигурно си мисли, че си отишла да си говориш и с нея. Сега няма как вече да създадеш дистанция, или да се сети да ви остави. Няма как и да и се намеква, защото ще се създаде конфликт - ама какво стана, откога, защо.

Иначе за другото - каквато такава, синът ти си я е избрал. А изборите понякога са лоши, но това вече не е във властта на родителя.

# 656
Встрани съм.
Къде прочете, че се бъркам.
Ирис, права си.
Но близостта не е била преднамерена, то не ми е било и неприятно, де.

# 657
Има причина да се настроя и тя е доста съществена.
Приемала съм я като мое дете. И сега нямам проблеми с нея. Друг има проблеми, но да си сърба попарата.
Никога не съм се бъркала, каквото и да съм си мислила. И сега не се бъркам.
Предлагам да намерите друг казус, и без друго вече прекалихте.

Правила към и торти, и вечери. Не е  било лицемерно.

Да де, разбрахме. Че не се сещала да те остави насаме със сина ти да си поприказвате празни приказки за хора, които тяв не познава.

# 658
Дори и да не се бъркаш е добре (за тебе самата) да намериш баланс.
И да приемеш, че реално от тебе нищо не зависи. Всеки си прави изборите и после си носи кръста. Няма как да контролираме другите хора, дори да са порасналите ни деца.

# 659
Е, това го знам.

Общи условия

Активация на акаунт