С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 32 315
  • 745
  •   7
Отговори
# 630
  • София
С това насаме ме убивате🤣
Нищо,не ми липсва.
Не иском снахи за 20 минути, може ли, ох
Динчо, какво точно те вълнува.
Снаха на 42, с професия, с дъщеря в освми клас.
Син идиот . Точка.
Сваха нямам.

Изясниха се нещата май Wink

# 631
  • София
Ейй, как се разбуни кошераааа
...
Което е и целта.
Като при троловете.

# 632
  • София
Не искам да адвокатствам на Тайс, защото тя самата може по обясними причини, но забелязвам двоен стандарт в разсъжденията. Защо когато синът не иска да общува, то той си решава, ако искал, имало начин, просто той не искал. С което по принцип съм съгласна- че отговорността пада върху мъжа по принцип, не върху жена му или стринка му. Но когато става дума за онази проектоснаха, цялата отговорност се фокусира върху потребителката, как тя крояла пъклени планове да ги раздели и нито дума, че явно той самият е искал, щом се е разделил.

# 633
Не е задължително снахата да клюкари какво си говорят, по-скоро си е вкъщи и е ненужно да си измисля причини да се затваря посред бял ден в спалнята… “Отивам да сгъвам прането”… Мхм…

Изхождате от тезата, че снахата знае със сигурност, че свекървата иска да я няма, но стои нарочно. А тя снахата може да изхожда от мисълта, че свекървата не я харесва особено и иска да я посрещне, за да няма причини да я обяви за невъзпитана.

Иначе като живяхме с мъжа ми у свекървата няколко месеца и аз се скривах в спалнята или кухнята, но той постоянно идваше да ме търси и вика при тях. Не му се стоеше само с нея цяла вечер и ако не отивах си лягаше.

# 634
  • Melmak
Аз подозирам, че Тайс иска време на 4 очи със синчето, за да злослови и да го настройва против жена му. Ама той не иска да остава с майка си сам, за да не му надува главата.

# 635
Те си имат история! Grinning

# 636
  • София
Аз особен казус не виждам - пълнолетни хора - един искал да се види насаме с друг, ама третият висял там и пречел. Явно вторият никак не желае да се вижда насаме с първия ей така без причина, а първият или не знае как да поиска такава среща насаме или е съвсем наясно, че явно няма да се получи и много добре си знае причините. За по-лесно - хвърля вината върху третия - нищо, че или отива в дома на въпросния или кани и двамата, ама с надеждата да дойде само желаният.

ММ редовно си се чува/вижда с майка си и брат си и без аз да присъствам. Реално и с нашите се е случвало да се види без мен, баща ми примерно го моли за помощ за нещо - той отива и после решават да пият по кафе/бира. Обратното също се е случвало.
Общо взето нито нашите, нито майка му имат проблем да кажат, ако има причина да искат да говорят със съответното им дете насаме.

# 637
  • София
Не искам да адвокатствам на Тайс, защото тя самата може по обясними причини, но забелязвам двоен стандарт в разсъжденията. Защо когато синът не иска да общува, то той си решава, ако искал, имало начин, просто той не искал. С което по принцип съм съгласна- че отговорността пада върху мъжа по принцип, не върху жена му или стринка му. Но когато става дума за онази проектоснаха, цялата отговорност се фокусира върху потребителката, как тя крояла пъклени планове да ги раздели и нито дума, че явно той самият е искал, щом се е разделил.

Проекто снаха от 6 години?
Бая проектира синът и.

# 638
  • София
Предната, за която очевидно Тайс носи отговорност, че ги разделила, което е и противоречието. Беше посочена и тя.

# 639
Ако синът ти избягва да прекарва време само с теб, тогава има логика в поведението ти.
И как е виновна снахата за това?
Оооо, не. Тя няма вина. Казвам го без ирония. Всеки възрастен носи отговорност за поведението си. След като Тайс има сливи в устата, за това си е виновна тя. Ако синът избягва срещите насаме с майка си, това е негов избор.
Хич не избягва срещите насаме.
И разговори водим, представи си.

Тук изместихте темата, за да ме начуквате, а всичко тръгна от Биборана, за да представя и друга гледна точка.
То е ясно, че тук агитката ми ще се изкаже, но да поясня няколко неща.
С тази дама си имаме свои теми и допирателни. Пример- скандинавска литература и кино. Разменяме носители, коментираме. Дори се виждаме ДВЕТЕ, че и на кино ходим.
Кой беше казал, че ме дебне да не настройвам сина ми 🤣. Честно, много се смях. Аз, ако искам да си кажа мнението , май мога. Все още владея членоразделна реч.
И последно, но съм сигурна, че не е последно, ако продължавате да провокирате :
Само жена може да има интуиция, ако друга жена се възползва от женските оръжия, за да си оплете кошницата.
Приемете, че след третата година съм си дала сметка за какво става дума. И не, не съм го казала нито на син / глупак, честно/, нито на друг. То животът го потвърди.
Не отглеждаме синове- мъже, за да им даваме тон в живота. Те си избират жените, те си носят последиците. Мъжът принципно и природно си е глупаво същество. Съжалявам, че исках син и това получих.
Сега да се съобразявам с жените му, които определено ми се слагат.
Ми не, няма как да сме приятелки.
Дори ме натоварва. Не че той е прекрасник, но все пак имаме някаква обща история. С нея - не.

# 640
Така е. Вие нямате история с нея, но той има. Всички жени ползваме женски хитрости, то си е нормално. Но ти какво си длъжна да се съобразяваш, това не го разбрах. Достатъчна е една любезност, привидна поне, ако съвсем не я траеш. Ако няма някаква пряка заплаха за сина ти, добре е да се успокоиш и да отстъпиш встрани от тях. А сина си го кани сам навън или у вас да си се видите - не е толкова страшно. Чак почнах да се чудя каква толкова е тази жена, така да те наплаши...

# 641
Ами не се дистанцира, тъкмо напротив.
Тя се самопоканва у нас, не аз у тях.
Като пише " утре ще дойда", правя торта 🙂.
Едва ли е от куртоазия. Не знам.
Не ме плаши, но ме ангажира.
Тук снахи се оплакват, и аз се оплаквам.

# 642
  • Пловдив
Еми да, но той какво да ѝ каже - Миме, като дойде майка, излез за малко.  Кой ще каже такова нещо на жена си, някой самоубиец.
Таис ще се обади на сина си и ще го попита кога е удобно да се видят двамата за по кафе примерно. И ако сина не отговори на уговорката или сина доведе снахата на срещата - работата е ясна.

# 643
Ако е на 27 и са заедно от 6 години, то тя го е поела от теб почти веднага.
Предвид нейните години, синът ти може да вижда теб в нея.
И снахата не е виновна. Тя може да е проста, но е оценката на синът ти за половинка. Той не е отвлечен. Или приеми, че толкова може синът в избора на половинка и няма да има промяна или продължавай с опитите. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 644
  • sofia
Ами не се дистанцира, тъкмо напротив.
Тя се самопоканва у нас, не аз у тях.
Като пише " утре ще дойда", правя торта 🙂.
Едва ли е от куртоазия. Не знам.
Не ме плаши, но ме ангажира.
Тук снахи се оплакват, и аз се оплаквам.
А защо правиш торта? Купешки бисквити и кафе/чай са достатъчни. Сама си усложняваш живота и после била си ангажирана....
Пък като не искаш да идва, пишеш, че утре не е удобно и точка.
Ма верно имаш сливи в устата/клавиатурата.

Общи условия

Активация на акаунт