С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 31 793
  • 745
  •   35
Отговори
# 705
Добре де, а той какво мисли за тези „условия”?

# 706
  • Бургас
Последно и спирам. Снахата ще ражда, ако синът го гледа. Тя ще прави кариера
Точка.
Ако той е съгласен, на теб какъв ти е проблема? Това са решения на двойката, които касаят участниците в нея.
Ако синът ти не е много ок, но това е единственият начин да има дете и се чувства притиснат и изнудван и това не му харесва, то разбирам фрустрацията ти и защо гледаш на снаха си по друг начин вече. Но ако той е напълно ок с това и не се чувства рекетиран, не виждам ти защо се нахъсваш.
Верно мъжките майки понякога са.... Дъщерите като отглеждат деца и отлагат или жертват "кариера", няма проблем, нали са жени, за тях е по дифолт. Синовете ако трябва да направят тая "жертва" за собствените си деца, аууууу, макактака.....

# 707
  • В полите на Пирин планина
Не е приятно това, ако наистина го е лъгала за дете. Но той не е на 15 години, че да трябва родителите му да отговарят за него...

# 708
Тайс, не се ядосвай за такива глупости. Разбирам те, но е глупаво. Не винаги успяваме да наредим нещата като в захаросан филм. Ако има внуче - чудесно, ако си права, че тя не иска - пак не е страшно. Той е млад, има време.

# 709
В случая не мисля, че проблемът е в отглеждане на детето. Моето виждане е, че за нея тя има едно отгледано голямо дете и няма намерение да ражда второ на 42 г., вероятно синът на Тайс иска наследник - логично, а това е било "условието" от снахата. С две думи - снахата за мен не иска дете, поне от написаното тук.
И за мен, тя поиска той да купи жилище в елитен квартал, със стая за нейната дъщеря и за " Петко". Е, направи го. И сега, оп, няма да гледам деца. В правото си съм казвам, че синът ми е тъпанар.

# 710
  • София
Според мен, щом е чакала толкова време, а сега се е решила и то с условие, което за неговото развитие ще е минус, просто не иска да ражда второ дете и да се заробва наново. Което е окей и напълно разбираемо, но е почтено да го кажеш в началото.
Добрата новина е, че той е млад. И ако се разсъхнат нещата, има съвсем реален шанс да си има дете с друга жена.

# 711
  • Melmak
Аз мисля, че няма как Тайс да знае всичко. Нормално е младото семейство да си има свои уговорки, планове и да не ги споделя с родителите. Отстрани винаги изглежда различно като не знаеш цялата истина.

# 712
Наистина излишни тревоги, точно за нероден Петко. Може и роден да си стане. Каквото е писано - то ще бъде. Гледай себе си. Съвсем искрено ти го казвам. Ако беше моя син с такава ситуация, нямаше и дума да им кажа. То и какво да кажеш - лични неща са това.

# 713
Нищо не казвам аз.
Споделям факти.
И не, не е толкова просто да си намери нова.
Той тази си я обича.
Още не осъзнава, че тя го използва. Според мен.
Вие кажете. Нали всичко знаете.
Аз, като майка, съм в тревога.
Да, те ще си решат, да. Само че за мен няма да има никакво Внуче/ едно/, а още години дъра бъра

# 714
На синът ако му е важно да има дете, ще я усети и ще вървят към раздяла. Но на него явно не му е съвсем важно и ще протака така, което е лошото развитие на нещата. Но... всеки вече си е оформен характер и реагира според заложеното в него. Така че, Тайс, остава да се молиш по-рано да му писне, че не му се случва случката с детето.

# 715
Така погледнато и аз бих се ядосала, ако бях на Тайс. Все пак губи години на сина ѝ, който (евентуално приемаме), че много иска да си има дете.

# 716
  • Бургас
След допълнителните уточнения, разбирам какво те разстройва. Ако снахата е мотала и лъгала сина ти по темата "деца", като междувременно го е карала да инвестира в жилище и т.н., не е ок от нейна страна, да. Но пак си е негова отговорност в какво се е въвлякъл. Изборът си е негов, няма какво да направиш.
Снахата я разбирам напълно, ето ти си била в тази ситуация и знаеш много добре. Всичко щеше да е ок, ако тя беше честна и беше казала, че не иска повече деца. Или поне ок за сина ти, ако е наясно и го приема. За теб дали е ок, не знам, но и няма значение, колкото и да е гадно.
Обаче, ако правилно смятам, синът ти е 30+ годишен, с добра работа и висок доход, т.е. е умен, образован. Защо го наричаш идиот и глупак, защото не ти харесват изборите и решенията му ли? Той може да ги е направил съвсем съзнателно и да е в хармония със себе си. Това, че не ни допадат нечии решения за живота, пък били те и на собствените ни деца, не прави същите тези деца идиоти, а просто различни. Разбирам, че имаш по-традиционно и консервативно мнение по тези въпроси, поне що касае сина ти. За себе си не си била така праволинейна и в абсолютно същата ситуация не си се посвенила да оставиш един мъж без деца, макар и да си била честна с него по този въпрос. И мъжа ти ли е глупак и идиот? Или той съзнателно е взел решение, а синът ти е манипулиран? Двоен аршин виждам.

# 717
Аз също не забременях веднага на същата възраст. Не става от раз, по-скоро отнема време. Дано те изненадат приятно Simple Smile Пък ако не стане, варианти много. Не се тревожи отсега, предварително. Спокойствието цена няма.

# 718
И аз да бях на мястото на Тайс и аз вероятно щях да мисля, че го използва. Съвсем е възможно. За жалост не са малко тези случаи.
Възможно е, обаче и това да е съвсем доброволно с неговото съгласие, та тогава няма да е използване и няма какво да се направи, освен да чакаш той да се усети/да иска да се усети и да излезе от връзката. Нормално е всяка майка да иска най-доброто за детето си и ако вижда, че (според нейните представи) това не се получава, да се ядосва.

# 719
След допълнителните уточнения, разбирам какво те разстройва. Ако снахата е мотала и лъгала сина ти по темата "деца", като междувременно го е карала да инвестира в жилище и т.н., не е ок от нейна страна, да. Но пак си е негова отговорност в какво се е въвлякъл. Изборът си е негов, няма какво да направиш.
Снахата я разбирам напълно, ето ти си била в тази ситуация и знаеш много добре. Всичко щеше да е ок, ако тя беше честна и беше казала, че не иска повече деца. Или поне ок за сина ти, ако е наясно и го приема. За теб дали е ок, не знам, но и няма значение, колкото и да е гадно.
Обаче, ако правилно смятам, синът ти е 30+ годишен, с добра работа и висок доход, т.е. е умен, образован. Защо го наричаш идиот и глупак, защото не ти харесват изборите и решенията му ли? Той може да ги е направил съвсем съзнателно и да е в хармония със себе си. Това, че не ни допадат нечии решения за живота, пък били те и на собствените ни деца, не прави същите тези деца идиоти, а просто различни. Разбирам, че имаш по-традиционно и консервативно мнение по тези въпроси, поне що касае сина ти. За себе си не си била така праволинейна и в абсолютно същата ситуация не си се посвенила да оставиш един мъж без деца, макар и да си била честна с него по този въпрос. И мъжа ти ли е глупак и идиот? Или той съзнателно е взел решение, а синът ти е манипулиран? Двоен аршин виждам.
Мъжът ми остана без деца заради мен. Факт. И още сме прекрасна двойка. Но аз бях честна с него, после съжалявах, естествено. Той би бил прекрасен родител

Общи условия

Активация на акаунт