Алжир

• 338
  • 4
  •   1
Отговори
Понеже не намерих подобна тема, правя такава.
Разглеждайки опции за полети в следващите месеци ми излезе опция за изгодни (с прекачване) до Алжир. Може ли малко информация за този район, който е ходил да каже. Самостоятелно ще пътуваме, така че забележителности, уреден ли е обществения транспорт, валути.. всичко, което би било полезно.

# 1
Наскоро видях много добри цени на Луфтханза от София до Алжир двупосочно (с прекачване) за 190 евро.
На Турските авиолинии при последните промоции също не беше лоша цената.
Но... трябват визи. За тези визи мисля, че все още трябва покана от човек, който живее там. На летището след кацане този документ трябва да се покаже. И доколкото знам още се изисква някой да те посрещне и/или да покажеш при паспортния контрол след кацане резервация за хотел, виза и да обясняваш при кого отиваш.
Това са нещата, които мен лично ме спряха да купя билет. И аз искам да видя Константин, столицата и други места, но... Алжир не е туристическа държава, каквито са съседните Тунис и Мароко.

# 2
Ясноо... отпада засега. Чакам един приятел дето живее в щатите, но е от Алжир та като се прибере  Simple Smile

# 3
Вижте и тази тема https://magelanci.com/forums/topic/15129-виза-за-алжир/.
Но си копирайте целия линк, защото думите на кирилица не са маркирани и така правят линка невалиден, ако директно се кликне.
И в сайта на външно, секция "Пътувам за..."  Алжир.

# 4
Имам близък познат от Алжир, студент в България. Вече 4 години му помагам за визата и временната ЛК и много си говорим за Алжир. На мен ми е интересно и го разпитвам. Скоро ми прати няколко клипа за Алжир, за столицата, за Константин, за Оран и други градове.  Разпитах го за посещение евентуално. Интересно за мен беше, че може да се плаща само в местна валута, която обаче, ако обмениш в банката, ще получиш много лош курс . Нямат легални чейндж бюра,а нелегални такива, които то давали много по-добър курс, разликата била голяма.
Разпитах го дали например е безопасно да обикаляш с кемпер, дали има такива туристи. Каза- много рядко ще видиш кемпер, но било безопасно. Горивата били много евтини, храната също .

Общи условия

Активация на акаунт