Не кастриран мъжки котарак

• 1 540
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Веднъж с едни колежки решихме да спасяваме едно коте от една голяма група котки на двора и го заведохме на вет. Ами то беше болно от всички възможни болести...
Така че - като се кастрира и си седи вкъщи, го предпазвате от много неща.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 18:16 от Rockstar

# 46
Първо да кажа - хормоните, които циркулират в кръвта, но не се ползват - животното не опложда - за мъжко и не ражда - за женско, причиняват рак. Сега живеят повече и в по-добри условия, но това води по-често до развитие на тумори. Доказано е, че кастрация преди първо разгонване и активиране на хормоните намалява значително шанса за развитие на рак.

В чужбина ги кастрират до 4 месеца и са си топ.

Другото опасно при некастрираните - като избягат и се бият е, че се заразяват с болести - котешкия спин е най-лошото. Не го очакваш и изведнъж котето рухва.

И така. Иначе - избора е Ваш Grinning
Това за рака и не кастрацията категорично не го вярвам .
Как ще обяснете огромното количество кастрирани котараци с рак ?

Благодаря за мнението ви ), но ясно съм написала , че търся мнения на хора с не кастрарирани котараци .

# 47
  • Пловдив
Благодаря за мнението ви ), но ясно съм написала , че търся мнения на хора с не кастрарирани котараци .
Чудесно, ама хората си ги кастрираме и има защо да ги кастрираме. И може да ми честитите, моя роден на 1 юли успя да се разгони за първи път да почне да маркира. Сега има час за кастрация.

# 48
  • Между гори и планини
Янтра, не ме плаши, че и аз имам един дребосък, само разгонване ми липсва!
Миналата година когато кастрирахме друг младеж, питах вета и той като, че след 6-я месец са ги за кастриране. Стига лешниците да са си отишли на място. Освен това, заради хубавата храна, домашните любимци се развиват по- бързо. А и тази зима е прекалено мека...

# 49
  • Пловдив
Не знам, не знам, аз чак толкова скоро не очаквах. Мислех си, че имам време до след празниците, някъде януари-началото на февруари. Нищо подобно. И тормози старчето - възрастния котарак.

# 50
Нашият започна на 8-9 месеца, лошото беше, че маркираше някакви странни места, за които ми отне време да се сетя и сега има непоправими петна. Grinning

# 51
  • До хладилника, който обичам
Да, ние също сме имали котка, която не е кастрирана, дворна - никога не забременя. Ама, това са много редки случаи. Не бих се водила по изключения.
Има изключения, разбира се, кучката ни не се разгонва, вече е бабичка на 12 години и е все така, а котката на съседите, вече на 4 години е май, некастрирана - не се разгонва и не забременява. Но това е рядкост, околните некастрирани кучета и котки се раздават и за тях с ежегодни поколения.
У дома и трите женски котки са кастрирани, но понякога отвън минава мъжки и маркира. Ей богу, как смърди - усещам го отвътре, а е маркирал някъде отвън; със седмици държи миризмата, докато се проветри достатъчно.
Като сме гледали мъжки свободно излизащи, са се връщали със сериозни наранявания - без око, раздрано до долу ухо, възпалени рани от ухапвания... некастрирани мъжки, които имат достъп до навън или успеят да избягат, влизат в жестоки битки и не е случайно, че живеят като цяло по-кратко, не е рядкост да останат осакатени сериозно в резултат на нагона.

# 52
  • София
Аз гледах женско йорки /остана при БМ/. Та тя се е разгонила сигурно 5 пъти за 10 г. Като малка си счупи крака, та тогава реших че две операции ще са й много, та затова не я кастрирах. По-късно опитахме да я омъжим, ама мъжкият нещо не знаеше какво да прави.

# 53
Не знам, не знам, аз чак толкова скоро не очаквах. Мислех си, че имам време до след празниците, някъде януари-началото на февруари. Нищо подобно. И тормози старчето - възрастния котарак.
А ти къде ще го кастрираш? Защото в Пловдив няма лапароскопска кастрация, само в София. На мен ми е първа котка за кастриране, та се чудя.

# 54
А ти къде ще го кастрираш? Защото в Пловдив няма лапароскопска кастрация, само в София. На мен ми е първа котка за кастриране, та се чудя.

На мъжки котарак кастрацията не е сложна, ако и двата тестова са нормални, а няма някой скрит в коремната кухина. Дори и при обикновена кастрация са просто малки разрезчета върху кожата на тестисите и оттам ги вадят. Дори мисля, че не ги шият после, върти ми се, че някакво лепило слагаха.

Под "не е сложна" имам предвид като манипулация (операция) при ветеринар, че има далеч по-сложни интервенции от кастрация на мъжки котарак, а не че всеки може да го свърши

# 55
Лапароскопска кастрация мисля е възможна само при женските. При мъжките каквото трябва да се махне си е отвън така или иначе, освен ако не са слезли тестисите.

# 56
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Лапароскопска кастрация мисля е възможна само при женските. При мъжките каквото трябва да се махне си е отвън така или иначе, освен ако не са слезли тестисите.
Съвсем точно.
Реално погледнато, кастрацията на мъжко коте и изключително проста и рутинна манипулация. Дори не се води операция реално погледнато. Няма шиене и манахе на конци.
При задържан 1 или 2 тестиса, също ме съмнява някой да се навие на лапароскопия, защото е трудно да се намерят къде точно са заседнали и се прилага отворена операция - просто за да се огледа внимателно целия малък таз.

# 57
  • Пловдив
Това е мъжки котарак?! Как лапароскопска операция?! "Принадлежностите" висят отвън?

# 58
Благодаря Ви, не бях съвсем наясно, защото чета реклами за лапароскопска кастрация на мъжки котараци. Явно е просто за пари.

# 59
  • Между гори и планини
Интервенцията при мъжките е много лека, дори не се налага пълно отстраняване на лешничтата. Само изпразване на торбичките . Няма и шевове. На другия ден подскачат както преди.
П. П имам съмнение, че моят дребосък ще ходи за кастрация след празниците.

Общи условия

Активация на акаунт