оправяте ли си леглото сутрин

• 14 510
  • 255
  •   1
Отговори
# 180
божеее шалтета, завеси.. декорации... ше взема да се гръмна с патрони за глиган!!!! как не ме е срам да спя на разтегнат диван...
Не се сдържах и се хиля неистово:)
Вече си мислех че аз не съм наред- имам все различни чаршафи, които в никакъв случай не избирам според завесите си. Да се стрелям ли или просто да си хвърлям дипломата newsm78

Извинявам се на всички за офф-а!

# 181
  • София
xenia- изобщо няма да отговарям на простотиите ти. Момичетата са казали, каквото мисля. Денят се очертава много хубав за да ти го посветя  Sunglasses.
Целият този куп с възглавници, които си показала, изобщо не ми стои естетично. В крайна сметка е важно да се чувстваш уютно и да успяваш да релаксираш. А критериите на всеки са различни Wink.

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 09:04 от Lovi

# 182
Зависи от това дали имам време, но определено не ми е система, немога /никога не съм го правила/ да стана и веднага да си оправя леглото. Мия се,  пия кафенце,  едно друго и после почвам.

# 183
xenia- изобщо няма да отговарям на простотиите ти. Момичетата са казали, каквото мисля. Денят се очертава много хубав за да ти го посветя  Sunglasses.
Целият този куп с възглавници, които си показала, изобщо не ми стои естетично. В крайна сметка е важно да се чувстваш уютно и да успяваш да релаксираш. А критериите на всеки са различни Wink.

На теб може много неща да ти изглеждат простотия- то си зависи от вродено чувство за естетика и от ниво на култура и информираност. Има си световни тенденции в дизайна и хора на които това им е професия -да мислят за това кое и как стои естетично и е функционално. Спори със световни дизайнери- не с мен! Самият факт че криеш ежедневно най-красивата част от една спалня- завивките на леглото, може да демонстрира само едно- тяхното качество и вид, който е недостоен за показ.

# 184
  • София
ОК. Давам някои идеи за размисъл:
1. http://www.fmi.uni-sofia.bg/fmi/mech_anl/todor/on_the_bed.jpg - какъв ли е аромата на завивките след като половинката стане от леглото?
2. http://www.kozykomfortbykaren.com/members/502943/uploaded/Vic_Be … ircle_Inlaid.jpeg - как ли се ориентира човек да си легне?
3. http://www.slmetalworks.com/bed_a.jpg - сутрин директно в банята за почистване от птичите "бомби" или по добре да се завием с найлон?
4. http://www.karatebulgaria.com/alex/txt/2004-10-29/Bed-for-fucking.jpg - и това е стандарт за подреждане - дори и в смачканото има нещо естетично - не мислите ли така?
5. http://lugano.phuket-andaman-tropical.com/images/bed-room.jpg - ако се обърка човек и си помисли - едно стъпало, второ стъпало, крачка - две и хоп на море (през балкона за по-бързо).
 Laughing  Laughing  Laughing  Laughing
И това са световни тенденции. Не си ги измислям аз. Според мен всеки си има свой мироглед и може да реши кое е добро за него, кое му е удобно. Все пак леглото е интимната част на човечеството и там трябва да се чувстваш искренна и жизнена, да се отдаваш на себе си и човекът до теб. Не можем да говорим за изостаналост - всичко зависи от мястото за което се отнася. Световната тенденция не може да приравни Африка и Аляска (примерно). Все пак климата е различен, културната наследственост също.
Според мен най-важното е човек с усмивка да посрещне деня и да завърши с целувка за лека нощ.
Всичко друго е човешко тщеславие.

# 185
Малко преувеличаваш, показаното не е никаква тенденция, още по-малко световна. Laughing

Да кажем, единствено в стил минимализъм на спалнята може да бъде оправдано прибирането на завивките за подчертаване чистотата на стила. Но колко хора взели участие в тази анкета могат да демонстрират минималистична спалня? Почти съм убедена, че нито един.
 Това е като примера с прозорец без перде. Не че не би могъл да бъде много дори на място, но...за конкретно определен стил.

Тук става въпрос за друго- масов стереотип на мислене, до толкова дълбоко закоренен в съзнанието на хората, че авторката на анкетата дори не се е сетила за вариант, при който завивките са част от декора на спалнята- това, което е реално тенденция в обзавеждането от много години насам.

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 02:20 от xenia

# 186
# 187
Задължително, след ставане да си оправиме всички легла.По естетично и хигиенично е!

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 13:15 от Зла(то)

# 188
Световните тенденции ще ме извиняват, аз не давам на непокрито легло нищо да се оставя, а един костюм или друга дреха не се чисти след всяко обличане, понякога сутрин се замислям какво да облека (пак съобразено със световните тенденции Simple Smile ) понякога вечер си хвърлям чантата върху леглото .... понякога (по скоро често) не живеем като в журнал, затова винаги си покривам леглото сутрин, по хигиенично е и е според световните здравни тенденции  Laughing  Laughing  Laughing

# 189
О тази тема е просто култува
Изобщо не предполагах какви бисери и неизчерпаеми източници на знание има   Flutter

затова винаги си покривам леглото сутрин, по хигиенично е и е според световните здравни тенденции  Laughing  Laughing  Laughing

Не знам какво значи по-хигиенично???
Имам си двама алергични в къщи
Определено без килими, пердета и БЕЗ добре застлано и прибрано легло е по-здравословно за тях
(акариите обичат да им е завитичко, тъмно и влажно след като обитателя на леглото стане. За да могат да го изчакат до вечерта)

# 190
  • в едно миланско село
О тази тема е просто култува
Изобщо не предполагах какви бисери и неизчерпаеми източници на знание има   Flutter

затова винаги си покривам леглото сутрин, по хигиенично е и е според световните здравни тенденции  Laughing  Laughing  Laughing

Не знам какво значи по-хигиенично???
Имам си двама алергични в къщи
Определено без килими, пердета и БЕЗ добре застлано и прибрано легло е по-здравословно за тях
(акариите обичат да им е завитичко, тъмно и влажно след като обитателя на леглото стане. За да могат да го изчакат до вечерта)

абсолЮтно  newsm10
да не говорим, 4е застлано, или не, никой в къЩи не хвърля ниЩо върху леглото  Rolling Eyes, нито пък се излягаме обле4ени  Thinking

# 191
  • София
Аз също бях доста учудена да разбера, че едва ли не всички си оправят сутрин леглата, НО....

Много хора нямат апартаменти/къщи/ с отделни стаи - спални и за тях варианта с неоправено легло просто не е вариант. Естествено има и голяма част, които просто не се замислят над това... Трети пък обичат да се излежават на леглата си и през деня с дрехи и имат чувство, че така си 'цапат' леглото, или не смятат чаршафите за нещо красиво или пък не са им красиви и прочие и проче...

Не виждам смисъл да се обвиняваме взаимно.  Peace

# 192
Гласувах с първата опция Peace

xenia
Защо не седнеш да напишеш една книга за обзавеждане и тенденции, а ние ще си я купим?Може и някакъв роман...доста богат речник имаш...или нещо политическо newsm78 Joy

# 193
  • Paradise
ставаме и го оправяме - или аз или мъжа ми
мноого рядко сме го оставяли неоправено

# 194
Еми срам, не срам - не! В спалнята ми никой освен мен и мъжа ми не влиза, така че мога да си позволя и да не го оправям. В смисъл не го оправям с покривка отгоре и прибрани в раклата завивки и възглавници, иначе изтупване на чаршафче и изпъването му  и застилане със завивката - това аз не го броя за оправяне.

Общи условия

Активация на акаунт