оправяте ли си леглото сутрин

• 14 508
  • 255
  •   1
Отговори
# 165
Аз продължавам да недоумявам...Ако ми беше казала баба за "кувертюра", да премълча снизходително...Но вие сте млади, здрави образовани и културни хора, умеете ето да щракате на компютъра, имате достъп до най-добрия информационен източник- и-нет, как е възможно да си застилате леглата с кувертюра и да си махате завивките? #Crazy

Завивките на леглото са част от цялостната декорация на стаята. Често плата на завеси и завивки е един и същ- как ще махате завивките? Тяхната основна функция е преди всичко през деня и после всичко останало.

Това не е въпрос на приоритети, Lovi. Това е въпрос на изостаналост от гледна точка на култура на обзавеждане на дома.

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 13:56 от xenia

# 166
А защо за миг не си представиш че има млади хора, които си сменят чаршафите по често от завесите?
И че това , с което си застиламе леглото, е съобразено с тези завеси ( а у дома и с тапетите)?
Някои му викат кувертюра, шалте, покривка и кой знай още как- това не значи че е старомодно. Още по малко има връзка с образованието. От висините на моето образование не мога да разбера каква е основната функция на завивките през дена? Би ли обяснила?

# 167
А защо за миг не си представиш че има млади хора, които си сменят чаршафите по често от завесите?
И че това , с което си застиламе леглото, е съобразено с тези завеси ( а у дома и с тапетите)?
Някои му викат кувертюра, шалте, покривка и кой знай още как- това не значи че е старомодно. Още по малко има връзка с образованието. От висините на моето образование не мога да разбера каква е основната функция на завивките през дена? Би ли обяснила?

Ами...предполага се, че един образован човек е отворен към света и следи тенденциите. Функцията на завивките през деня е декоративна и съобразена с дизайна на спалнята, а тенденцията в дизайна на леглото от много време е тази. Чаршафа всъщност е под завивката която се вижда, не се цапа и можеш да го сменяш всеки ден при желание.
Плоската повърхност на легло без завивки е като прозорец без завеса, като под без килим или маса без покривка. Времето тече, тенденциите в обзавеждането се променят, но на българите не им пука. Там времето е спряло. Ние по два пъти на ден ще си прибираме завивките. Не само е старомодно, ами ултрастаромодно. Peace

# 168
  • Някъде на път....

Ами...предполага се, че един образован човек е отворен към света и следи тенденциите. Функцията на завивките през деня е декоративна и съобразена с дизайна на спалнята, а тенденцията в дизайна на леглото от много време е тази. Чаршафа всъщност е под завивката която се вижда, не се цапа и можеш да го сменяш всеки ден при желание.
Плоската повърхност на легло без завивки е като прозорец без завеса, като под без килим или маса без покривка. Времето тече, тенденциите в обзавеждането се променят, но на българите не им пука. Там времето е спряло. Ние по два пъти на ден ще си прибираме завивките. Не само е старомодно, ами ултрастаромодно. Peace
Малееееей, кви образовани хора има тук...... Rolling Eyes
И каква нова връзка между образованието и това дали леглото ти е завито или не е  Shocked
Мноооооого яко!  ooooh!

# 169
Цитат
И каква нова връзка между образованието и това дали леглото ти е завито или не е  Shocked
Мноооооого яко!  ooooh!

Има пряка връзка между образование и култура, а културата на бита е част от общата култура на човека.

# 170
ДА ТОВА Е ЗАКОН ПРИ МЕН ЛЕГЛОТО СЕ ОПРАВЯ СЛЕД ВСЯКО СТВАНЕ Wink

# 171
И аз си оправям леглото всяка сутрин, не ми харесва да стои неоправено 

# 172
  • в едно миланско село
Ставам в 6 и тръгвам в 7 ч. Излизам първа и не го оправям, защото още е заето Laughing
И от медицинска гледна точка по-добре е леглото през деня да е открито, а не покрито, за да може да диша и да не се множат гадинки /естествено, ако не е в стая, която се използва непрекъснато/.

и аз така съм знам.
и съм от отбора на тези, които понякога   опъват завивката, която служи и за покривка, или каквото и да е там  Laughing

# 173
  • София
Завивките на леглото са част от цялостната декорация на стаята. Често плата на завеси и завивки е един и същ- как ще махате завивките? Тяхната основна функция е преди всичко през деня и после всичко останало.

Ами таковата... ние със завивките се... завиваме предимно   newsm78  За по-хигиенично ги обличаме в чаршаф даже. "Кувертюра", "шалте", "покривало" и прочие неща слагаме върху леглото през деня за по-хигиенично (не е добре да седнеш с панталона, с който си седял в трамвая, върху одеалото, с което се завиваш, нали?) и именно те са "декорацията" на стаята и са съобразени с каквото там трябва, а най-вече с моя си вкус и възможности.

# 174
...Ами таковата... ние със завивките се... завиваме предимно   newsm78  За по-хигиенично ги обличаме в чаршаф даже. "Кувертюра", "шалте", "покривало" и прочие неща слагаме върху леглото през деня за по-хигиенично (не е добре да седнеш с панталона, с който си седял в трамвая, върху одеалото, с което се завиваш, нали?) и именно те са "декорацията" на стаята и са съобразени с каквото там трябва, а най-вече с моя си вкус и възможности.
Всъшност аз покривам леглото главно заради праха- откак живея в София ми прави впечатление колко прах се събира за отрицателно време и си мисля че ако през деня леглото си седи открито ще пада и там прах.

# 175
  • София
Всъшност аз покривам леглото главно заради праха - откак живея в София ми прави впечатление колко прах се събира за отрицателно време и си мисля че ако през деня леглото си седи открито ще пада и там прах.

Да, и това също е толкова вярно, за съжаление  #Crazy Пък и който живее в една стая няма особен избор  Embarassed

# 176
ДА ТОВА Е ЗАКОН ПРИ МЕН ЛЕГЛОТО СЕ ОПРАВЯ СЛЕД ВСЯКО СТВАНЕ Wink
И аз така Peace

# 177
Гласувах с първа опция, макар че не е точно първото нещо, което правя сутрин. По-скоро е 5-6-тото, след като се облека, измия, облека детето и измия и него и след като му направя закуска
Peace рядко го оставям неоправено-обикновено ако бързам да изляза.

# 178

Това не е въпрос на приоритети, Lovi. Това е въпрос на изостаналост от гледна точка на култура на обзавеждане на дома.

Хм.,,,,интересни разсъждения.Аз пък не прибирам завивките и възглавниците,опъвам ги и мятам  отгоре шалтето,което пази прахта да не пада върху чаршафите ни.У нас е супер прашно,заради булеварда отдолу.Като цяло съм забелязала,че шалтетата се съчетават с цвета на пердета и тапети,а не чаршафите и завивките,макар че аз си избирам цвета на чаршафите да отива на интериора. Peace

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 11:28 от ДесиХ2

# 179
божеее шалтета, завеси.. декорации... ше взема да се гръмна с патрони за глиган!!!! как не ме е срам да спя на разтегнат диван...

Общи условия

Активация на акаунт