Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 64 207
  • 1 279
  •   1
Отговори
# 285
  • Някъде там
Настолна игра можеш и на пет деца да подариш и не е нужно да са на една възраст. Тя се играе от неколцина. Един шоколад на двама е странно, но и той се разделя. Виж, единствена рокля наистина е идиотско. Както впрочем и изискването на другата мама дрехите да са еднакви.
От цялата тема изводът е "никога няма угодия, не се втелявайте в недоволството си от подаръка". Wink
Магдена явно не си ме разбрала правилно. Имах предвид, че вместо шоколад и игра в допълнение към рокля, можеше да са просто две книжки или две блузки. По едно нещо дребно да е, но не и една дреха за две деца.
Нямам проблем с играта и шоколада, те се разделят да.
Както казах никога друг път не съм издребнявала за подаръци, но смисъла на това да подариш една дреха на две деца близначки и да допълниш с още неща подаръка не го разбрах тогава, не го разбирам и сега затова и споделих .
Ако подаръка беше една игра и един шоколад, щеше да е чудесен.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 19:20 от daviz

# 286
  • Пловдив
Съгласна, само допълвам.

# 287
daviz, не сте разбрали идеята - на едното дете рокля, на другото игра, а ако искат да си ги менкат. Делят си шоколада и готово! Grinning

А относно подаръците, то май угодия няма и най-добре като оня от вица
Скрит текст:
дето подарил джапанки и вибратор на тъщата. Като го питали защо и вибратор, отговорил че това е вариант "В", ако не и харесат джапанките да си ползва вибратора по предназначение, но на другото място. Grinning
На събития със списъци не ходя. Както и на такива с дрескодове, задължителни цветове, дарения, или да трябва да осиновявам животни. Вече и такива има. А, и да се чувствам задължена да си купя магнитче за хладилник със снимка на бебе или младоженци. Ами не, благодаря! Някой си ще ме режисира и аз ще трябва да участвам в цирк. Ай сиктир!

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 23:54 от Sysly

# 288
Офтопик за близнаците Simple Smile
Скрит текст:
Натворила съм 60-70 чифта обеци за един коледен базар в работа. Къде различни модели, къде еднакви, но различен цвят. Идва колега, баща на близначки и ми казва "Имаш ли два еднакви чифта, все тая какви, само да са еднакви, иначе ще стане война." Нямах. Снежинки със сини мъниста, с жълти, зелени, но по един. Питах за любим цвят, каза лилаво, на място разглобих, смених мъниста и всичко беше точно.

# 289
Това с отварянето на шоколада, подарен от госта, и сама бих се сетила да направя, без да ми кажат - освен ако не е подарен на детето. Но пак бих го накарала да почерпи, ако го отвори.
Моят скромен опит с ходенето на гости (понеже ние по-често каним, отколкото нас), за съжаление показва, че хората уж много разбират, но малцина показват прословутата българска гостоприемност. Всякакви случаи сме имали. Включително и гост, който носи луканка, нарязва от нея, а после на тръгване си прибира останалото. Както и домакини с които напазарихме и платихме общите покупки, а половината неща не се сложиха на масата. Най-много ми стана криво за тортата, която аз избрах и знаех, че е наистина вкусна. Изяли са я без нас, след като сме си тръгнали.

# 290
А ти защо не им предложи да нарежете тортата? Може да са забравили, улисани в приказки и хапване. Едва ли са го направили нарочно.

# 291
Имало е достатъчно много неща и никога не сме били толкова изпаднали да начупим скапан шоколад на възможно най-малките парченца, за да си вземе всеки. Тук въпросът не е само в отварянето, а и в това, че изобщо го е донесъл и е преценил, че тази сценка е нормална.
Ако е искал да донесе нещо за всички, можеше да са бонбони - не трябва да ги чупи на квадратчета.

Но може да сме от различни среди, може за вас да е нормално Simple Smile Извинявам се, ако съм ви обидила.

# 292
Ха! Как забравих! Най-тъпия, но не безполезен подарък от М още докато бяхме гаджета.
Скрит текст:
Разхождаме се в Ориндж и виждаме книга, свързана с Хари Потър (аз съм фен) и казвам, колко е смотана и как не бих си я купила. Явно моичкия забравил, видял я пак след седмици, събрал Inferiya + Хари Потър= ВНЛ и я купил.
Тогава още не празнувахме заедно, разменихме си подаръци и той отпътува, на където пътува, аз вкъщи. В 12 се чуваме и отваряне подаръците. Сега ми става мило като си спомням Simple Smile
Та чуваме се на видеоразговор, аз отварям и мълча. Той мълчи, аз мълча, той се подсмихва леко и избухва "Знам, че не я искаш! Забравих, ама вече ти я бях купил." Joy Та не е безполезна, защото стои на челно място в библиотеката като тотем на това, че мъжете не слушат Grinning

# 293
А ти защо не им предложи да нарежете тортата? Може да са забравили, улисани в приказки и хапване. Едва ли са го направили нарочно.
Мне, бяха улисани да се карат помежду си и да си правят фасони и вечерята приключи по-рано от очакваното. Дълго е за разказване, но на непроверени места и с непроверени хора не отивам повече за повече от час-два. Предпочитам на нас да идват на гости, че ако нещо се обърка, да не съм аз тази, която да се чуди как да се прибере.

По въпроса с шоколада - не е въпросът шоколад ли е, салам ли е, краставица ли, трюфели ли или хайвер. След като са го донесли, решавам, че може би на тях им се яде такова и са го взели не конкретно за мен, а за почерпка. Така по-ясно ли е?

# 294
На мен ми е ясно, но е неприложимо в тази ситуация. После "защо не си взимате" - ами, да си го яде.

# 295
  • Melmak
Това с тортата доби друга конотация. Явно е имало далеч по-дълбок проблем при домакините и може да са се отнесли. Лятото бяхме на гости на наши приятели и занесохме сладоледена торта плюс още други неща като вино и тн. Аз веднага се сетих за виното и го отворихме, защото пия и обичам алкохол. Даа, ама сладко не ям и тотално забравих за тортата. Децата обаче това чакаха и подсетиха всички, че не може да не се нареже.

Моля всички дами, които не желаят подарените бутилки вино да помислят да ги преподарят на любител. Аз също съм такъв.

Мисля, че в днешно време всеки може да си купи всичко и един подарък не е “ами аз това ако го исках, щях да си го купя.” Напоследък на семейството подарявам коледни неща като чорапи. За мен носят духа на Коледа, аз съм малко Гринч, но все пак за мен е важен жеста.

# 296
Аз пък мисля, че храна, която се носи за домакините не си длъжен да поднасяш, особено ако си се подготвил вече с други неща. Освен ако хората не са си го донесли за себе си. На мен ми се е случвало човек да донесе бонбони, сам да си ги отвори и изяде. 😆

# 297
  • София
Може би зависи и от възрастта. Едно време си беше прието и възпитано да отвориш и поднесеш за всички шоколада, бонбоните, тортата или каквото там, просто да го поставиш на общата трапеза...

# 298
  • гр.Пловдив
Цитат
Включително и гост, който носи луканка, нарязва от нея, а после на тръгване си прибира останалото. Както и домакини с които напазарихме и платихме общите покупки, а половината неща не се сложиха на масата. Най-много ми стана криво за тортата, която аз избрах и знаех, че е наистина вкусна. Изяли са я без нас, след като сме си тръгнали.

Това е отвратително и възмутително,аз ако бях щях да направя всичко възможно да разберат защо повече не искам да се събирам с такива по никакви поводи

# 299
Колко място да има на тази обща трапеза... Докато ядем салати, къде да редим бонбони? После този се наял, онзи се разсеял. Ако много държа да ям от нещо, бих си казала изрично. Не бих разчитала нещо да си остане за мен или да си го прибирам после.

Обаче всъщност скоро не ми се е случвало да си ходим на гости с хора, с които да ми е неудобно да изкомуникирам всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт