Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 709
  • 1 044
  •   2
Отговори
# 465
Най-гадният подарък за мен би бил да ми подарят животно. Имам животни и още едно нещо за обгрижване ме кара да настръхвам.

Направи ми впечатление как се засягат хората дори на подаръци, на които биха се зарадвали и биха си ги купили сами, ако подаряващият е с възможности, а подарил нещо, което не е скъпо. Все едно, като има пари, трябва Ферари да подари, иначе не се брои. Мен би ме напрегнало да получа нещо скъпо и да знам, че не съм в състояние да върна жеста.

# 466
Сещам се за няколко неща. На абитуриентският ми бал бяхме поканили роднина, която беше модна икона, много пътуваше в чужбина. Очаквах, че ще ми подари нещо интересно, особено по онова време, когато имаше много малко неща по магазините. Подари ми покривка за маса и комплект от престилка и забрадка. При положение, че по онова време нямах и идея за готвене и чистене, цялата ми мисъл беше какво ще уча, това беше повече от учудващ подарък.
По-късно мои роднини ми подариха за юбилеен рожден ден DVD, ползвано, защото имали два броя. Нелепото беше, че са се сдобили с тия два броя, докато дължаха на баща ми немалка сума пари, които така и не върнаха.
Последното, за което се сещам е за рожденият ми ден преди две години, съседи ми донесоха бутилка ракия. И не, не са я имали вкъщи, бяха я купили, скъпа ракия в луксозна опаковка. И това, при положение, че мниго рядко пия алкохол, и то, обикновено някое дамско питие, от рода на Бейлис или джин с тоник през лятото, но никога и на ум не ми е идвало да пия ракия, въобще не й понасям миризмата, напомня ми за разтривки с ракия по време на болест.

# 467
В такава ситуация, каквато описва Мила: следващата година ще купя подаръци само за децата и за МЕН. Ще си купя каквото и колкото ми се иска, даже може да си го опаковам и сложа под елхата, ако е нещо материално.

Аз така правя всяка година. Купувам си 2-3 неща за подарък, опаковам си ги и съм готова. Иначе купувам за майка ми и сина ми. Ама синът е на 13 още, а майка ми не обича да ходи и избира подаръци. Прави го само ако й кажеш какво точно и откъде да бъде взето. Нито на мен купува нещо, нито на внука си. Аз обаче съм абсолютно ок с това.

# 468
Аз пък на абитуриентския бал получих страхотни подаръци: английски парфюм (яд ме е, но не помня как се казваше) , сребърни бижута, козметика. И макар да съм била абитуриентка преди е-хе колко много години, помня спиралата Ланком, която получих от приятелка на майка. Тогава подобни неща не се намираха, освен Кореком. Но те също доста ходеха в чужбина, мъжът й беше дипломат. Сега всеки може да си купи спирала Ланком, но тогава!

# 469
Аз също получих хубави подаръци на бала си, но пиша за този, който направо ме шашна. Даже скоро намерих престилката и забрадката, никога неизползвани. И до ден днешен никога не ползвам престилка, когато готвя.

# 470
Най-тъпият подарък на бала ми беше спестовната книжка от дядо ми. То си има история защо така се възприе подаръкът, но е дълго за обяснение. Най-използваното нещо след това, подарено за повода, беше комплект хавлии - дебели и много хубави. Взех си ги в общежитието и изкарах до 5 курс с тях. За мен този подарък беше точно в десятката, макар далеч да не беше най-скъпият или "луксозен" тогава.

# 471
Най-тъпият и обиден за мен беше подарък подарен от братовчетка на ММ, която му е като сестра, не е някоя далечна да кажеш. Става дума за комплект чаршафи купени явно от някоя ромка на някой пазар, възможно най-гадната изкуствена материя, която съм виждала, а като ги отворих установих, че дори нямаха шевове. Директно заминаха в коша.

# 472
  • По света и у нас
От всичко написано до тук се вижда, че подаръка говори за подаряващия и отношението му към теб, повече отколкото за приемащия.

# 473
Да избереш, купиш , опаковаш и т.н. подарък отнема доста време.
В наше време, времето е най-ценният ресурс който имаме според мен.

Никой не е длъжен да си хаби времето за да измисля и организира нещо специално за мен, особено ако не сме съвсем близки и не се виждаме често.

За това какво са ми подарили познати и приятели за рожден ден или някакъв повод съвсем не може да ме разочарова. Благодаря им за отделеното време и че са ме уважили като са дошли на моя празник или там повод. Получавала съм разни непотребни и странни подаръци, приемам ги от забавната им страна.
Уморих 3 орхидеи ... накрая се научих. Имам разни парфюми които ползвам в банята, книги и разни прахоберници - в кашона с нещата за благотворителни места.

Тези които са ми наистина близки си ме познават добре и глупости не купуват.

# 474
  • Melmak
Най-тъпият и обиден за мен беше подарък подарен от братовчетка на ММ, която му е като сестра, не е някоя далечна да кажеш. Става дума за комплект чаршафи купени явно от някоя ромка на някой пазар, възможно най-гадната изкуствена материя, която съм виждала, а като ги отворих установих, че дори нямаха шевове. Директно заминаха в коша.
Ужасно е, но аз така сама си направих подобен подарък. Реших да поръчам от един сайт, доста рекламиран. Ами.. съжалих, ама не се усетих на време да върна продукта. Ако това ми го беше подарил някой, нямаше да съм щастлива. Подобна случка имахме преди много години със свекървата, която решила да ни подари спално бельо. Май от някаква фб страница. Първо, че материята беше ужасна, второ - десенът страшен кич, а от всякъде стърчат конци и ушито като с краката си. Обаче тогава го отдадох на доверчивостта на свекърва ми, която няма грам опит с онлайн пазаруването.

# 475
  • SF
На онлайн боклуци всички сме попадали. Помня как върнах цялата си поръчка от тему. Картинките бяха супер и аз развързах кесията. А като ги видях, директно ги опаковах и заминаха обратно.

# 476
Този подарък беше сигурно преди 15 години, тогава нямаше такова онлайн пазаруване и единствените такива боклуци се продаваха по пазарите. Аз например никога не бих си позволила да подаря нещо без да съм го огледала предварително, затова бях шокирана от вида на чаршафите.

# 477
  • SF
Зависи как са били опаковани. Подарявала съм чаршафи на семейството. Не съм ги разопаковала, защото после никога не мога да ги сгъна в търговския им вид.

# 478
  • София
Ох, на мен ей сега ми се случи! Избрах парфюм на брат ми, знам какво харесва като аромати, взех го опакован и като го отвори, се оказа, че няма капачка.

# 479
  • София
Тези чаршафи звучат като някой от онези подаръци, които си сменят притежателя на всеки празник - някой, някога, на някого купил ненужен боклук и на принципа "ех, пари е давано" всеки следващ по веригата гледа да го пробута, да не се хвърли, грехота е. Получавала съм и аз такива вещи, сигурно роман може да се напише за техните пътешествия из мазета и килери. След кратко колебание дали все пак не стават за стринка Минка ги изхвърлям, за да прекъсна злата магия.

Общи условия

Активация на акаунт