Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 252
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 525
За Коледа се разменят символични подаръци между възрастните, поне според мен. Даже при нас има подаръци само за децата, за възрастните са неща, точно символични - чорапи и разни подобни. Кремът за ръце се вписва идеално, според моите представи и аз лично бих се зарадвала на качествен такъв.
Коледните подаръци са си за децата, там е акцентът.

# 526
Не бих подарила нито крем, нито шампоан, нито парфюм, ако някой не ми каже какъв точно. Аз си избирам козметиката много внимателно по състав. Но ако някой ми каже "Ползвам Х" ще плесна с ръце, ще отида и ще купя, ако ми е в бюджета, ако ще за гъбички под ноктите да е или пък е някакъв шир-потреба комплект на Нивеа. Всичко, различно от нещо полезно и/или нещо, което ще се хареса, е подаряване на излишен ангажимент.
Например от много време ми трябва портмоне, но не мога да си харесам. Не съм споделяла, защото рискувам да ми се подарят 2-3, които после пак да заминат по базарите Simple Smile Не е невъзможно някой да уцели, де, но шансовете не си заслужават Simple Smile

# 527
Крем за лице е едно, има марки, които искам и не мога да си позволя. На такъв подарък бих се зарадвала. Крем за ръце обаче ми е супер прозаично да подариш на снаха си. И да, не е задължително да подариш същото на дъщеря си, особено ако искаш да лъсне разликата в отношението.

p.s. Навремето се бях върнала от Щатите и баба ми отказа кремчетата и помадите, въпреки, че беше суетна. Каза, че иска нов телевизор Joy   

За подаръците е както се разберат. На баща ми съм купувала телефон, той на мен е давал няколкостотин лева от рента. Символични подаръци съм правила като студентка, когато бях безпарична.

# 528
Абсолютно съм съгласна с Inferiya.
Аз лично съм супер претенциозна към козметика и аромати, имам непоносимости и просто няма да ме нацелят. Освен, ако не е нещо, което ползвам наистина, най-добрата ми приятелка ми подари миналата година един серум, за който ѝ бях казала, че съм тествала и е добър.
Крем за ръце е нелеп подарък откъдето и да го погледнеш.
Аз току-що получих “подарък” от свеки, с която сигурно вече разбрахте, че сме в особени отношения. Чифт вълнени чорапи ми донесе мъжа ми, че аз пропуснах гостито днес. Били ѝ малки.
Честно казано - много практичен подарък, тя знае, че нося такива чорапи и със сигурност ще влезе в употреба. Можеше просто да спести инфото, че не са ѝ станали и щеше да е топ подарък 😉.

# 529
Очакванията ви са в повече, няма драма със скъп крем за ръце. Голяма част от реномираните марки за козметика правят коледни издания на кремовете си за ръце, понякога ги комбинират с балсам за устни.
Отделно, никаква нужда няма да се демонстрира/разбира какво е подарила свекървата на дъщеря си, че да се сравняват подаръци. Някак си абсурдно ми звучи.

# 530
Още един интересен подарък от преди години, за който се сетих Simple Smile
Скрит текст:
Имам позната, с която по едно време се виждахме мноооого често в домашна обстановка. Тя е много голям фен на розово, но в краен случай признава и лилаво. Обожава розово. Наясно е, че другите го смятат за нелепо, но не ѝ дреме. Тя обича и чаши. Разбира се - розови.
Тя ми подари за една Коледа крещящо розова чаша за чай. Тип от магазин за левче, обикновена, без картинки, само розова та розова. Подари ми и още нещо дребно по мой вкус, но ми каза, че е абсолютно сигурна, че такава чаша няма да си купя никога и със сигурност ще се сещам за нея, понеже рано или късно пътищата ни щяха да се разделят. Е, тази чаша до ден днешен, над 7 години, стои на бюрото ми вкъщи. Не за друго, ползвам я за четките си, когато рисувам, защото няма шанс да я объркам с чашата си с чай Simple Smile И всъщност е най-ползваната чаша вкъщи. Та един подарък може да е едновременно нещо, което не ти харесва, но е полезно Joy
И това за мен е съвсем различно от "протоколна" коледна чаша, колкото да подариш нещо на някого Simple Smile

# 531
  • София
За мен подарък крем си е ок... Дали е за ръце, лице или тяло няма голяма разлика..
Ако в съответното семейство се приема като нехаресване, надали подаръка точно е проблема и надали е някаква изненада.
А дъщеря и снаха изобщо не са едно и също... И няма какво да си мерят подаръците. А може би... Кой знае.. Би подарила и на дъщеря си...  а може би и дъщерята не би се държала сякаш са я замерили с гюле, от което... 🤷‍♀️

# 532
  • София
Моят подарък още го няма. Накарах ММ да го откаже. Оказа се ..... пиано. Веднъж, преди 100 години, съм споменала, че като дете съм искала пиано, но нашите не ми взели (не е учудващо, защото съм много зле с ритъма).
Не знам кое го е накарало да реши, че на 50 г. Ще просвиря.
Поисках си парите и ще ги вложа в почивка.

# 533
Драма има за конкретната потребителка. Не сме наясно с обстоятелствата покрай подаръка и взаимоотношенията, но смятам за уважително да приемем, че се е засегнала, без значение дали крем за ръце е приемлив подарък за цялата сюрия, които пишем тук или не Wink

С най-добрата ми приятелка още не сме си разменили подаръците и аз само добавям, добавям в торбата. Има и лосион за тяло. Ама не само Laughing

# 534
Моят подарък още го няма. Накарах ММ да го откаже. Оказа се ..... пиано. Веднъж, преди 100 години, съм споменала, че като дете съм искала пиано, но нашите не ми взели (не е учудващо, защото съм много зле с ритъма).
Не знам кое го е накарало да реши, че на 50 г. Ще просвиря.
Поисках си парите и ще ги вложа в почивка.

Ох, Ре, с глас се смея. Тия мъже са уникални същества, просто.

Драма има за конкретната потребителка. Не сме наясно с обстоятелствата покрай подаръка и взаимоотношенията, но смятам за уважително да приемем, че се е засегнала, без значение дали крем за ръце е приемлив подарък за цялата сюрия, които пишем тук или не Wink

Очевидно, че има драма със свекървата, не е проблемът в крема за ръце. Или пък с очакванията. Или и с двете.
Но да очакваш голям подарък, защото някой има пари е малко странно за мен.

# 535
Всеки разбира подаръка по различен начин. Със семейството ми си правим скъпи подаръци, с приятелките ми - символични. Да ми подарят крем за лице, който и бездруго си купувам - това за мен не е подарък. Почти на всеки парфюм се радвам, въпреки, че имам много. Трудно мога да харесам чанта или портмоне, например. Това са неща, които купувам сама и имам някакви изисквания, които друг едва ли знае. С мм си купувахме подаръци като излизахме заедно и си избирахме. Обикновено си набелязвах нещо и го водех да го купи. Той си избираше лесно, не обичаше да се мотае по магазини.

# 536
Моята свекърва си живее още в далечното минало по отношение на подаръците и винаги ми подарява злато, за нея това е най-най, не приема, че вече не е модерно и никой, освен циганите не носи злато, ма няма проблем, събирам си го за черни дни.

# 537
  • Пловдив
Моята свекърва си живее още в далечното минало по отношение на подаръците и винаги ми подарява злато, за нея това е най-най, не приема, че вече не е модерно и никой, освен циганите не носи злато, ма няма проблем, събирам си го за черни дни.
Златото не е излишно, от години си повишава цената. И е трайно, не се разваля. И кой знае, някога за децата ни тези бижута може да са ретро, винтидж и да им харесват.

# 538
Аз не съм цигинка и нося злато! Ако не харесваш накитите... да се чуем 😅
Шегувка! 🤭
Можеш да заменяш за бяло злато 🙂
Радвай се, че свекито развързва кесията за теб!!

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 23:04 от КремонаЛиза

# 539
Тя на всички това подарява, за нея е топ, ама поне да беше инвестиционно.

Общи условия

Активация на акаунт