Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 493
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 540
Ако не ти харесва като дизайн, можеш да го замениш или доплатиш за нещо друго златно, което ти харесва. Има много красиви златни неща, предполагам, че свекърва ти купува по-стари модели. Аз обичам злато, но не смея да нося, все ми се струва, че се разхождам като гъска за скубане.

# 541
alia7, зависи от обстоятелствата. Аз страшно много съм се разочаровала от подаръците на майка ми, точно защото тя имаше пари тогава, а аз нямах пет стотинки в джоба си. Подарява ми суитчър до коленете (каквито не нося), а аз нямам даже собствен парфюм и се пръскам с Импулса на баба ми. Моята драма в случая беше, че майка ми просто не ме познава. Не знаеше нито какво обичам, нито какво харесвам и като дете, и сега. И не, не ме е издържала в университета, да кажеш, че там са хвърчали парите.
Отплеснах се, но да кажа, че и аз обичам парфюми за подарък. Не ми подаряват обаче, понеже вече съм имала над 100 броя и било свръхконсуматорство Head Band

# 542
Тя не купува стари модели, редовен клиент е на една златарница и и дават новите модели, комбинирано бяло и жълто, но просто аз не нося, снахата също не носи, но и на нея купува, тя от любезност и благодари и кой знае какво го прави, и на внучето купува и то не носи, втори клас е, момче. Хич не си го слагаме.

# 543
Буболина,

Щом не носите - продавайте. Златото си държи цена, тъй че това хич не са безполезни подаръци. Неподходящи явно - да, ама пък е нещо, от което може да си спечелиш пари и да си купиш друго, което ти харесва.

P.S. Нося само злато. Не съм почитателка на бижута, но винаги имам обеци, а само златни търпя. Имам и приятелки, които носят злато, не сме циганки. Тъй че малко преувеличено беше това изказване точно.

# 544
На мен ми е интересно нециганките какво носят. Вероятно платина, защото среброто пък е доста посредствен благороден метал.

# 545
  • Melmak
Искам да имам проблема на Бубулина, честно!
Моята свекърва ми подари пръстен с 4 размера по-малък от моя. Беше питала мм кой номер нося. Той ѝ казал. И тя купила малкия.

Нв разбрах сравнението с дъщерята и снахата? На щерката се полагат по-хубавите подаръци ли?

# 546
Буболина, златото в каквато и да е форма е ценен подарък, дори и да не носиш златни бижута. Аз нося злато от около 3 години. Поредните няколко месеца цената при бижутат скочи колкото за една година ( по мои сметки). На това казвам аз подходящ подарък!

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 02:37 от brumm

# 547
Какви са тези свекита с подаръци бижута? 😅
Между другото, Майка ми подарява бижута на снахата, но... там се казва точно какво да е и Мама слуша!  🫡😎

Пандорина, на щерката най-хубавото, така го разбирам аз 🙂

И има логика. За моето момиче, винаги ще гледам да е най-хубавото! Пък еднакво да купиш, не върви, като нощни шкафчета ли да са? 😅

Моето момиченце ще е моето най-ценно момиченце за форевъра! То под сърцето ми е станало човече и под сърцето ми е затуптяло и нейното сърчице! ❤️

# 548
Аз нищо не нося, освен обеци и един синджир с кръст и си ги нося от 30 години, не ги сменям, пръстени и гривни не харесвам.
Сравнението с дъщерята и снахата е, че едната си е нейна, а другата чужда.
Големия син като се ожени, свекървата ми каза ,,на снахата винаги купувай подаръци за празниците, тя е чужда, да не се разсърди, на твоите може и да не купиш, те са си твои, няма да ти се расърдят, ама на нея винаги".

# 549
  • София
Аз подарявам различни подаръци, защото са различни личности с различни предпочитания, но като стойност са сходни. Няма как да подаря на снахата за 50 лв. нещо, а за моето дете за 1050. Не е ок.

# 550
Ее, Буболина, мъдра е жената 🙂

# 551
  • Melmak
Между другото, Майка ми подарява бижута на снахата, но... там се казва точно какво да е и Мама слуша!  🫡😎

И има логика. За моето момиче, винаги ще гледам да е най-хубавото! Пък еднакво да купиш, не върви, като нощни шкафчета ли да са? 😅

Моето момиченце ще е моето най-ценно момиченце за форевъра! То под сърцето ми е станало човече и под сърцето ми е затуптяло и нейното сърчице! ❤
На мен това ми е грозно, като снаха, като бъдеща майка на момиче. Някак снахата нали е чужда, за какво да се харчим за подаръци? Не е нужно да е същото, но някак.. на едната крем за ръце, на другата ваучер за Сефора… примерно?! Ако съм снаха ще хвърля крема в лицето на подаряващата свекърва. Аз от моята се оплаквам с нелепостите ѝ, но се радвам, че няма дъщеря, с която да ме мери и сравнява.

# 552

Моето момиченце ще е моето най-ценно момиченце за форевъра! То под сърцето ми е станало човече и под сърцето ми е затуптяло и нейното сърчице! ❤
На мен това ми е грозно, като снаха, като бъдеща майка на момиче. Някак снахата нали е чужда, за какво да се харчим за подаръци? Не е нужно да е същото, но някак.. на едната крем за ръце, на другата ваучер за Сефора… примерно?! Ако съм снаха ще хвърля крема в лицето на подаряващата свекърва. Аз от моята се оплаквам с нелепостите ѝ, но се радвам, че няма дъщеря, с която да ме мери и сравнява.
В момента стоя и мисля точно това. Дали изобщо имам мнение. Децата ми са малки. На 9г., на 4г. и на 1г. Явно житейският ми опит не ме е довел до там да имам мнение. Майка ми примерно, винаги, винаги много се старае за снахата. И тя също казва, "на чуждото дете се дава повече и се защитава в спор, защото с моето ще се оправя и ще се разбера, с другото ще остане горчилка". Таа, мисля си, ако когато големият ми син има гадже в момент, в който сестра му е вече разбираща, и аз на щерка ми купя кукла на 20лв (защото нея иска), а на гаджето на сина ми парфюм за 200лв, тогава.. аз лоша майка ли съм? 😅 или да се насиля, за да е еднаква сума и да купя 10 кукли, примерно. Явно просто нямам изградено мнение. Извинете, ако шеговитото ми отношение е било предадено и изтълкувано по неправилен начин. 🫡🙂

# 553
Не бих купила на снахата и на дъщеря си различни по стойност подаръци ако касае снаха и дъщеря, предполага се израстнали индивиди на сходна или поне над определена възраст. Но съм далеч от този момент. На децата ни например купих телефони - на едното е достатъчно значима сума, на другото не, но възрастта и потребностите са различни. Това не е мерило за вниманието и обичта ми към всяко от тях, а за осъзнаване на реалности. Няма как да връча скъп телефон на дете на 6 години. Едно, че за него почти няма да има разлика, и друго, че той е невнимателен и рискът да бъде счупен е по-голям. Но по въпроса с подаръците на вече порастнали хора бих подходила финансово еднакво, заради себе си. Не искам да се чувствам пренебрегваща нито снаха си пред дъщеря си, нито обратното.

# 554
Не че на дъщерята бил по-хубав подаръка, аз дори не зная въпросната свекърва има ли дъщеря Laughing

Виждам, че има и такива, които ме разбраха; хипотезата ми беше дали чистосърдечно би подарила само това на дъщеря си (ако я има) - мисля, че не. Изхождайки от презумпцията, че едва ли би искала да разочарова дъщеря си с подобен подарък, защо да е ок да разочарова жената на сина си? То от Secret Santa в службата има шанс да получи нещо по-хубаво, толкова ли не е наясно как да уважи майката на внучето си?
Направо си представям как след крема ѝ тика и един Fairy, че е нежен към ръцете Joy

Но може просто да не се харесват в родата, то и Хари Потър не се радваше на подаръците от Дърсли - чорапи, стотинки и клечка за зъби май имаше  Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт