Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 241
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 555
Моята свекърва един син има и пусто той баш с мен се хвана Simple Smile Старае се жената, дума да няма, но гледаме света с различни очи Simple Smile
Скрит текст:
Тя е елегантна дама, добра домакиня и няма как да купи нещо по свой вкус и да допадне на мен Joy Подарявала ми е хубави бижута - само медальон, само обеци, комплекти. Вече обеци не нося, защото всичко ми прави проблеми, а преди носех само на винт. Стоят си в кутиите и някой ден щерката може да реши, че ги иска. Медальони покрай децата - йок. Беше ми подарила един с диамант (мъничък) за раждането на първото. Сложих го на един мюзикъл и толкова Simple Smile Кой знае кога пак Simple Smile За първата ни годишнина (ти да видиш, хората получавали подаръци за годишнината си) ни подари чаши и купички. Не мога да ѝ се сърдя, тя обожава такива глезотии за маса. С най-добри чувства ни ги е избрала, искрено го оценявам, но няма да ги ползвам, не ми харесват и не искам в дома си да съм като на гости и да пия от чаши по чужд вкус,ако имам тази възможност.
И да, ако моята майка ми ги беше подарила пак щеше да е така Simple Smile
Между другото мама няма много скъпи бижута, но ги е намислила вече кое за кого ще остане "някой ден". Една верижка със сърце, от когато се е родил брат ми за него, верижка от бала ѝ за мен и т.н. Ако не ни харесват - заменяме Simple Smile

# 556
  • София
Като чета темата има майки, които подаряват и далеч по-кофти и неподходящи подаръци от крем за ръце... А също мн зависи от получателя и очакванията му и претенциите му как ще се възприеме един подарък.
Сега... Предполагам не става дума за крем за ръце от 2.50...
Жената даже може да не се е сетила, че заради бебето може да има проблем с аромата...Може и за нея ароматът да не е силен и да не разбира даже проблема, аз имах в началото доста изострено и чувствително обоняние. Около мен хората не се сещаха, искрено, не защото не ме харесваха и ми мислеха злото. Докато не го понатъртвах няколко пъти, до там, че да не идват в къщи силно напарфюмирани.
Аз като снаха никога не съм се интересувала и не съм се мерила с това какво свекърите подаряват на дъщеря си. И не бих очаквала от никой да ме възприема като повече от родното си дете, еле пък на тази основа да искам равни или по-хубави подаръци.
Изобщо... Кой е казал, че някой на някога е длъжен с подаръците?

И по принцип не съм фен на засилване към кофата с лека ръка.. Първо съвсем нормално и искрено бих предложила на свекървата крема, с обяснението за аромата и бебето... После един крем все може да си намери нов притежател в обкръжението на оплакващата се...
Това консуматорското, дето нещо хубаво и полезно бива засилвано към кофата, всъщност за мен е доста по-кофти постъпка, от другото, че някой си е позволил да ви подари толкова обиден подарък...

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 03:15 от Angel_Dust

# 557
  • Down south
Бих се зарадвала на крем за ръце. Ако не ми се нрави марката и не мога да го върна, ще го даря.
А каква  е връзката с подаръка  и марката на телефона на свекървата?

# 558
Коментара към кофата и подобни звучат доста по-обидно от крем за ръце, и говори повече за човека, отколкото за подаръка, на такъв човек не бих подарила нищо. И защо се очаква, че хората, ако имат пари са длъжни да правят скъпи подаръци?

# 559

А каква  е връзката с подаръка  и марката на телефона на свекървата?
Един вид, ако има пари за айфон 17 про макс, има пари и за по скъп подарък. В България подаръците май са с демонстративна цел, а не просто жест на внимание и уважение.

Коментара към кофата и подобни звучат доста по-обидно от крем за ръце, на такъв човек не бих подарила нищо. И защо се очаква, че хората, ако имат пари са длъжни да правят скъпи подаръци?
Понеже аз изхвърлих крем, уточнявам, че бяха с изтекъл срок и миришеха. Иначе бих преподарила.

# 560
  • Deutschland
На мен свекърва ми ми е подарявала парфюм от супермаркета, още го пазя. Крем за ръце приемам с удоволствие, даже и евтин да е, няма значение. Така уча и децата, че стойността на подареното няма значение. Учителката на едното дете им беше подарила за Коледа снимка на класа и близалка, голяма радост беше. Скъпата плюшена играчка от нас седи самотна в коша с играчки.

# 561
Повечето в темата вероятно не са живели във времена на дефицит. Не казвам, че дефицитът е хубаво нещо, в никакъв случай, но имаше някаква тръпка да намериш "находка" за подарък или да видиш нещо "интересно" в пакетчето, което получаваш. Сега навсякъде всичко и наистина не може да се оцени вниманието.
За Коледа, а преди - за Нова година почти винаги подаръците са символични,вкл и от близки роднини.

Стана ми смешно за тези кремове, защото аз купих на приятелките си точно кремове за ръце. И то съвсем не скъпи, от Софармаси, защото ми харесаха картинките. (коледни) Крем като крем, колкото и да мирише, ще се измирише в един момент, колкото и да не се ползва, при студ има смисъл. Уточнявам, че кремове те бяха допълнение, но останалите неща също символични.
На едната приятелка подарих крем, чорапи, тишлсйфер и поднос в един стил. Универсален цвят, не е нещо, което "няма да ми отива на пердета та" Joy
В другия случай с кремовете, спретнах един общ подарък за "разширено семейство" , близки приятели, като основният подарък беше за внучето, дете в начална училищна възраст. За възрастните-питие, хапване, купички за ядки(също сравнително универсални), както и кремове за ръце на майката и дъщерята.

Сега, дали е настанала драма с кремовете за ръце няма как да зная, но доколкото ги познавам, харесаха се.

Скъп, голям подарък, вкл и в моето семейство, правя само за рождени дни, това е специален празник. Например, на сина ми за 20 рожден ден му купихме лодка, за Коледа-туристически ръкавици и зимна шапка. Толкова. За Коледа-нещо символично.
 Всъщност не знам, колко е вярно, но едната версия за коледните подаръци идва оттам, че някога, в края на "търговската" година на хората, каквото им оставало от занаяти и търговия, си го разменяли. Така че наистина, някакъв малък  подарък е идеята, разбира се кой каквото иска да подарява.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 09:24 от Светкавица

# 562
За това по-горе написах "ако имам възможност". От толкова находки и дефицитни подаръци апартамента на нашите е заринат с чаши и сервизи. Това вкъщи няма да се случи Simple Smile Всички купички и чашки, които няма да ползвам изчезват скоростно Simple Smile Сервираме всичко в купичките си за брюле и супа, никой гост не се е оплакал. Ако се случи така, че да счупя всичките налични и нямам възможност да си купя други вече ще го мисля. Но знам, че има хора, за които е важно да имат специални купички за всичко, да им се връзват със сервиза за гости, да имат повече от един сервиз за гости и т.н. Просто не съм от тях и подобни вещи са ми в тежест.
А това с "колко да мирише" може да не е фактор за хора, които нямат проблем, но за тези, които имат е мноооого голям. Дано все така нямате драми с миризми, защото да търсите хипоалергенни и неароматизирани продуктис максимално чист състав не е забавно начинание Simple Smile

# 563
  • София
За развалените, миришещи на гранясало кремове е нормално да отидат в кофата, но пак по принцип може да не е нарочно. Може нещо да не са съхранявани и по складове ок, да са поседяли и на топло... Да са продавани с изтекъл срок и купуващия да не е погледнал... Да не говорим, че има пък разни био козметики почти или без ароматизатори, кото си миришат гадно... 90%от продуктите с урея си миришат странно за мен, дори и в срок, от самата урея, но пък иначе е ценна съставка...
Аз по принцип гледам като цяло да съм по-малко мнителна и да не залитам веднага към - било е нарочно, за да ми е гадно и защото не ме харесват... А ако последното е истина, то ще се усеща не само в подаръка... Ако са толкова добри актьири да не се познава в отношенията, ще го изиграят достатъчно добре и в подаръците...

# 564
  • Melmak
Въпросът не е само стойността на подаръка, а самото отношение. Аз не очаквам да Коледа уау подаръци, не съм дете. Най-хубавите подаръци в живота ми е правил мм, защото се интересувам какво искам, какво харесвам и е намирал това. И не е до пари, бяхме много скъсани в началото на връзката си.

Преди няколко години леля ми имаше кръгла годишнина. Тогава реших да ѝ купя злато от любимия ѝ магазин. Знам кой е, знам какво харесва. Даже продавачката познава леля ми и шансът да не се справя беше малък. Плюс, че даваха опция ако не хареса подаръка да бъде заменен.

С кой акъл реших да кажа на майка си, айде двете да взимаме. Тя тъкмо нямала идея какво да купи. Съгласявам се аз, защото я знам как избира подаръци и ще дойде с някоя тъпотия. Включваме и баба, защото тя вече не излиза, на 80 г тогава, къде ще търси подарък за кръгла годишнина на щерка си. Отивам с майка ми в златарското, тя на петата минута вече се е изнервила. Не иска да гледа, не иска да пробва, да се види кое как седи, да помислим. Иска просто да купим нещо. Накрая ми заяви, че ѝ е все тая, просто искала да знае, че е в тая кутия има подарък от нея за сестра си, а не дали ще се хареса и ползва. Ако ще на дъното на чекмеджето да седи, все тая било. Аз направо съжалих, че се хванах на това хоро. После още една простотия направи с подаръка в същия ден. Това е, когато нямаш отношение, когато ти е все едно и отбиваш номера. Само да кажа, че леля е златен човек и заслужава страшно много!

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 10:38 от Pandora1

# 565
Аз не се обиждам,каквото и да ми подарят,но съм имала случай да ми стане неприятно от липсата на такъв. Като например,когато съпруга ми забрави да ми купи букет на изписването. Беше накупил подаръци,почерпка и букет зе сестрите и лекарите,но за мен не. Бях много раздразнена и напрегната от раждането и престоя в болницата и го направих на голям проблем. После ми мина,а на свой ред той за да компенсира за рождения ми ден,ми беше купил букет-венец висок около един метър:joy:.Не харесвам чак толкова цветя,че да получа букет,който струва колкото един парфюм например,нооо няма угодия Grinning. Колкото до крема за ръце и аз получих такъв,заедно с парфюмен комплект от майка ми. От сестра ми ,безполезния за мен комплект от души гел и мляко,тъй като не използвам такива,но пък дъщеря ми им се израдва и ги ползва. Малък подарък,които също ми хареса бяха 3 много сладки играчки за елха-стъклен Феникс,обувка токче и снежен човек. Със съпруга ми си разменихме планувани подаръци,не е имало изненади.

# 566
  • София
Втори път пиша, че споменаването на телефона е за да не се счете, че тип подарък е от нямане на възможност. И да, демонстративно беше за показ на отношение, защото на останалите хора подаръка беше златна монета 😄 то даже малко комично и на мен на момента ми стана смешно и в ума ми беше, че ме вижда като Пепеляшка и затова е избрала крем за ръце. Дано сега става ясен контрастът и да не се бърка споменаването на марки телефони, повярвайте ми свекърите робуват на марки и парадиране, не аз. Wink
Крем за ръце, коледна чаша и бисквита например е много сладурски подарък и много повече бих се зарадвала, пак пиша, не държа да е скъп подарък, но само крем за ръце на фона на другите подаръци за другите хора показа ясно отношение 😄 здраве да е

# 567
На вас ви подариха крем за ръце а на останалите златна монета ,останалите само деца ли са на свекърите или и на друга снаха е имало по -хубав подарък .

# 568
  • София
Възрастни само, на децата играчки. 😄

# 569
Хм, колко и с каква роднинска връзка бяха останалите възрастни? И така, пред всеки на всеки раздаде подаръците? А на твоете бебе какво подариха?
Ако историята е истинска, неприятно е.

Общи условия

Активация на акаунт