Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 199
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мъжът й и синът й бяха възрастните. Демонстративно се показаха да се види какво е, на детето ми играчка, кучето, което също считаме за дете в семейството също получи играчка. Сега като разсъждавам, просто избира кофти неща. Играчката на сина ми не отговаря на възрастта му, ще се пази за по-нататък. За нова година (сурва) пък му подари гном градинска декорация 😄 не знам колко могат да се похвалят с такава свекърва

# 571
Синът ѝ е твоя партньор, нали така? Може да прави по-ценни подаръци на мъжете с мисълта, че те са глава на семейството и че всъщност техния подарък ще е за семейството, а не само за тях. А за теб - крем за ръце, за да има все пак нещо. Не се връзвай толкова, пък ако все пак имаш и други поводи да се чувстваш пренебрегната, като начало поговори с мъжа си.

# 572
Що си го слагаш присърце?

# 573
  • София
Е... сега, като на детето е за по-големи играчката, ще кажеш, че и него не харесва. Можеше и на него монета да подари.
Вие със синът й не сте ли семейство? Нямате ли общи финанси? Реално тя за двете семейства е подарила по една монета... 🤷‍♀️
Аз мисля, че Блу е всъщност права.
Ти какво й подари?

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:34 от Angel_Dust

# 574
  • София
Тая тема стана ужас. Големи жени да броите и смятате дали и каква вещ сте получили от друг възрастен пълнолетен човек. Хората злато му купуват, то мрънка и тропа с крак! Срам да те хване направо. То мен ме хвана срам да ви чета... Горките хора, дето така настървено ги плюете.
Но някои постове ми направиха съвсем приличен браулифтинг де Simple Smile

# 575
Айде не ставайте смешни със защита на свекървата. Много широко скроени сте на чужд гръб. Подаръците в случая са индивидуални, не семейни. За сина - монета, за снахата - нещо, да не е без хич. С право се чувства не ощетена, а унизена. Демонстрация, да си знае къде ѝ е мястото.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:43 от usmihni_mi_se

# 576
Сега, аз Jane я разбирам.
За мен е важен жеста и старанието, което си личи по вида подарък.

На мен, жената на най-близкият ми роднина ми подари за 20+ мой рожден ден икона... като тя самата не е влизала в църква (за разлика от мен), ако не е било на кръщенета или сватби. Подарявала ми е ароматизатор, свещ. Това вече може би за 31 или 32 ми рожден ден. И е такива нелепици. Даже смятам, за следващият ми рожден ден на й поръчам да ми купи кандило 😅😅 да съчетая нещата - икона, свеж и кандило. 🤪
А въпросната е такова парвеню... така се вълнува от марки и всякакви к*урвоенсърки. Боцка си мутрата яко - сигурно само по врата си няма боцкано. 🤦🏻‍♀️ Мъжа й му държи края, не е от нямане, в никакъв случай. 😅😅😅 жената си демонтрира отношение. А аз подарявам скъпа кометика, парфюми, спирали (такава в България още нямаше), дрехи (марка, която отново у нас няма и още, и още), ваучери за напудрени магазини и от този род. Винаги се е харесвало! И се е носело. Аз явно умея до улучвам вкусовете на хората и по други дарявани съм забелязала. (Дори ми зъвят да ме питат "от къде е", за да купят на някого.)
И на среща получавам подарък като за "леля ти" 🙂 извинявай. Тя е по-голяма от мен. Значи трябва и аз да й подарявам - тамян, въгленчета за него, църковен календар и т.н. 🤭

# 577
  • София /Абсурдистан
Ами следващия път и на нея само едно кремче и така.

# 578
Въпросът не е в крема, а в отношението. Моята баба, миличката, беше с ниска пенсия и не можеше да прави кой знай какви подаръци, но как само обичах плетените вълнени чорапи от нея, които така топлеха! Да не говорим, че в годините на дефицит, тя ми е шила от палто, през панталони, поли до абитуриентската и булчинската рокли!

Или свекърва ми - и аз не винаги съм харесвала подареното, но жената искрено се стараеше да ме зарадва. Тези неща се усещат. Без значение стойността на подаръка.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:18 от NellyN

# 579
  • София
Много широко скроени сте на чужд гръб.

Това какво трябва да значи - че моята свекърва ме замеря със злато, та не знам какво ѝ е на горката авторка? Аз свекъри нямам, умрели са. Други роднини на мъжа ми каквато и дреболия да ми подарят за празник - радвам се. А че някои са били чиста непотребност, голяма работа. Ако нещо толкова не ми трябва и не ми харесва, ще го изхвърля (крем за ръце бих си употребила). На мъжа ми може и злато и пачки да дават, това си е тяхна работа. Каквото са му дали, е останало за семейството ни. Ще седна да гледам чужди хора в ръцете и да смятам кой колко дал за подарък... Аз на моите родители и роднини няма да седна да правя сметката. Какво се оправдавате, като то се вижда - детската градина, ама с дебел елемент на меркантилност. Красота.
Някой ден ако имам снаха и ѝ купя крем за Коледа и тя "ми го хвърли в лицето", ще ми стане много жал за синчето.

# 580
  • София /Абсурдистан
Кремовете и душ геловете са консумативи и винаги може да им се намери приложение.

# 581
Тая тема стана ужас. Големи жени да броите и смятате дали и каква вещ сте получили от друг възрастен пълнолетен човек. Хората злато му купуват, то мрънка и тропа с крак! Срам да те хване направо. То мен ме хвана срам да ви чета... Горките хора, дето така настървено ги плюете.
Но някои постове ми направиха съвсем приличен браулифтинг де Simple Smile

Хахаха, съгласна съм. За пръв път прочетох тук, че златото е “безполезен подарък” все пак така се казва темата нали. 😂😂

# 582
  • София
Еми не е гот да се прави такава демонстрация. Какво значи, че са едно семейство, когато по-големият 9одарък е даден на сина.
Тъпо и сконфузно.
Аз съм подарявала златни монети, но бяха по една за двамата.
Колкото и да сме над нещата, някак се забелязва ако за Х има скъп подарък, а за У нещо от бакалйката.

# 583
  • София
Някои схванаха, че не е в сумата дадена за подарък, а в отношението, тук спирам с коментарите по темата Wink

# 584
Като е общ - подарява се общо Simple Smile Една монета и два крема Wink Родителите ми винаги ни подаряват чорапи (имаме си приказка от преди години) и по 100 лв и на мен, и на М.

Златото е ценен подарък, което не го прави полезен в смисъл на това, че получателя няма да го носи, не в смисъл, че ще бъде запратено в кофата. Особено, ако получателят много пъти е казвал, че не носи.

Козметиката е консуматив, ако получателя консумира такива неща. Иначе са поредния боклук вкъщи.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:10 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт