Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 162
  • 1 040
  •   3
Отговори
# 885
  • София
Майка беше много дламатична, като канеше гости. Имаме официален сервиз, сребърни прибори, кристални чаши за ракия, вино и шампанско, официални покривки, абе мани. После сервиз костен порцелан за чай и кафе с допълнителни десертни чиниики.
И започваше едно миене, бърсане, лъскане - много го мразех.
Сервиза и чашите не ги харесвам и затова ако ги наследя, ще ги прибера или ще ги предложа директно на снахата.
Но ако харесвам нещо, ще си го ползвам, макар и по-официално понякога.

Пак от майка имам ужасно грозен златен пръстен. Баща ми и го е подарил, когато съм се родила аз. Никога няма да го сложа, не е и особено ценен, но си го пазя, заради символизма. Някой ден ще отиде при внучката. Заедно с разказа за прабаба и.

# 886
  • Пловдив
Майка ми купуваше много сервизи. Не за да има, а за да се представи добре пред гости. Знаете, преди се канеха много гости и тя винаги имаше от всичко по 24 или 30 броя, за да има еднакви чинии/чаши/прибори за всеки. Не можело 18 човека да имат еднакви и 19-тия нещо различно.

Когато тя почина баща ми  ми донесе всичкото и злато. Аз събрах синовете - единия сам, другия с жена си и дъщеря ми и си ги разпределиха по равно, на 3, кой което хареса. Някой ден така ще направя и с всички сервизи.

# 887
Радвайте се, че са имали какво да пазят близките ви. Аз нито злато, нито порцелан, нито кристал наследствен имам.
Аз вече оценявам множеството сервизи, купи, чинии, чаши и какво ли не, останали от едната ми баба, тя през годините е купувала доста посуда и сега голяма част от нея продължава да ни върши работа. Лошото е именно, че са доста неща и място не остана, та рещихме да се отървем от някои неща, например пластмасови съдинки.
Направо благославям баба ми, защото имаме тези неща, които вършат идеално работа, макар и стари, и не ни трябва изобщо да купуваме каквото и да е. Включително прибори за хранене, бъркалки и такива.
Периодично ни подаряват разни неща, от едни турски познати имаме традиционни стъклени чашки за чай, макар българите да нямаме навика така да пием чай, чашките са наистина красиви, затова не мога да ги окачествя като безполезен подарък. Чашата винаги може да влезе в употреба.

# 888
Майка ми все купуваше чаши, защото много чупеше, имах огромно количество чаши по 1-2 от вид, в крайна сметка повечето ги изнесох на кофите, запазих някои, които са по 6. И те стоят назад в шкафа, аз обичам си пия от моите си, които си купувам единични и шарени.

# 889
  • Down south
Златото го оценявам, като наследство, сервизи, чаршафи и пр. не чак толкова, имайки предвид географските ширини.

И да се допитам до форумната мъдрост.
Моя роднина има юбилей, на който няма да имаме възможност да присъстваме.
Освен основен подарък, мислех да  и подарим и AncestryDNA test или какъвто е актуален в момента.
Интересува се от фамилното дърво или поне съм останала с такова вепечатение. И все пак се чудя, дали такъв подарък би бил удачен?
Имам 2 месеца.

# 890

И да се допитам до форумната мъдрост.
Моя роднина има юбилей, на който няма да имаме възможност да присъстваме.
Освен основен подарък, мислех да  и подарим и AncestryDNA test или какъвто е актуален в момента.
Интересува се от фамилното дърво или поне съм останала с такова вепечатение. И все пак се чудя, дали такъв подарък би бил удачен?
Имам 2 месеца.
Ако се интересува от такива неща, говорили сте, знаеш че има интерес и ще се приеме добре, да!

Аз например не бих се зарадвала, но мои познати тук в щатите много са го купували този тест (това където пращаш слюнка, нали).
Минуса е, че ако получи разочароваща информация, да кажем, резултата не се покрива с очакванията, може да понесеш ти негатив, като подаряваща. Не е като пандора чарм, малко нож с две остиета е.

# 891
  • По света и у нас
На мен ми харесва да вкарам разни ретро неща ( от старата ни къща ) в употреба, в модерната ми къща. Понякога дори купувам кристал от вехтошарския магазин. Имам едно сосерче от там, едни сребърни изваяни с цветя лопатки за торта, а като се прибера в БГ все отнасям по някое ГДР-рейско чирпаче или щипка за сервиране или вазичка.

Не че имам против Китай, но старите вещи са ми по-мили.

# 892
Ох такива орнаментирани прибори за торта колко си търся :/ Ако на някой в темата му подарят и са му тъпи - разменям за вино Joy

# 893
  • Пловдив
Всички вие, които си падате по ретро боклуци - отивайте във ФБ групите! Има всичко. Аз от къде се сдобивам с чайници, а?

# 894
  • Пловдив
Всички вие, които си падате по ретро боклуци - отивайте във ФБ групите! Има всичко. Аз от къде се сдобивам с чайници, а?

Които не си падат, а имат - също. Там ще се оттърват Simple Smile

# 895
  • SF
Много е трудно отърваването. Аз нищо кристално не съм успяла да продала. Висят им обявите с 0 коментари.

# 896
Пишат на лично, не под обявата.

# 897
Във ФБ личните съобщения от непознати много лесно и ненарочно многат да бъдат пропуснати.

Ей, никой няма да покаже сервиз да видя. И обечките ми станаха  интересни... Само чайници успях да видя, колкото да се притесня дали няма да паднат върху нечия глава.

# 898
Като са пуснали обява сигурно не ги пропускат личните. Аз бях пуснала обява, че търся точно определен вид ножове, за два часа месинджъра се напълни с предложения, поне 50 и нито едно с това, което което търсех. Под обявата нито един коментар.

# 899
  • SF
Да се върнем по темата, че ще ни изтрият.

Общи условия

Активация на акаунт