Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 132
  • 1 040
  •   3
Отговори
# 960
По някаква причина не мога да цитирам. Вярвайте в каквото си искате. Не мога да видя добре на снимката, дали гривната ви е със зелени камъчета или е позеленяла в някои участъци. Среброто не позеленява. Освен това, ако това е сребро, то гривната ще е много тежка, трудна за носене. Според мен, най-много може да е със сребърно покритие. Все пак, не мога да се ангажирам твърдо да кажа за вашата гривнз, но повечето такива не са сребърни.
Гривната е куха, една от дупките се вижда. Няма позеленяло, има зелени и черни набити камъчета в издълбани орнаменти. Почистена добре от потъмняло, макар и без престараване, преди да я снимам.
Но всичко това не е от голямо значение за мен. По-важно ми е, че е от баба ми, че в някакъв период съм я носила и че дъщеря ми също я вижда като нещо със стойност.

Книги класика или мнофо популярни заглавия, но преиздавани през годините и притежавани от повечето прилични домашни библиотеки, отдавна нямат голяма стойност и не са търсени. По-скоро, както майка ми казва "да ги дам на някого, пък той нека ги изхвърля, на мен ми е важно да не съм ги изхвърлила аз".

# 961
  • По света и у нас
Като трябваше да се премествам обявих един куп неща във Фейсбук маркетплейс и в един квартален сайт. Хората идваха сами да си изнасят нещата. Това помогна.
Книги наистина никой не купува… това с библиотеката е прекрасна идея.

# 962
  • София
Читалища в по-големи села и по-малки градове имат нужда от книги. В София, Варна, Пловдив и други големи градове библиотеките са пълни и е почти безсмислено да им се предлага, но малките почти нямат бюджети за книги.

# 963
Даже и селските читалища и пенсионерски клубове не приемат всичко, избират, искат нови издания след 2010-2015г.

# 964
  • UK
Аз много се зарадвах, че приятелка на майка ми купи къщата й и пожела да задържи библиотеката.

Получих подарък комплект чаршафи по - голям от размера на спалнята ми.

# 965

Получих подарък комплект чаршафи по - голям от размера на спалнята ми.
Добре, че не са по малки. Laughing

# 966
  • UK
А, аз даже не ги пробвах, че са от една неприятна материя, направо ги засилих към магазин втора употреба.

# 967
  • София /Абсурдистан
И аз получих чаршафи за спалня от полиестер. Прекалено големи са.  В къщи се ползват само естествени материи, аз съм и с алергия към изкуствените. Разцветката, обаче, е хубава. И се чудя какво да ги правя.
Книги съм подарявала преди време на селски библиотеки. Последната партида я дадох на приятелка, ще чете и ще ги носи после в местната библиотека. Вече нямам притеснения да изхвърлям, защото не ми се занимава да разнасям и да плащам пощенски разходи.

# 968
Аз не мога да се сетя кога и по каква причина се появи традицията за "подаръчета" на кръщене, сватба, абитуриентски бал и дори на рожден ден. От една страна хубаво, споменче. Но от друга точно това са най-ненужните подаръци или поне не особено нужни.
Веднага казвам, "да не остана по-назад", че аз също обмислях подаръчета-спомен чета за бала на сина ми.Влязох в "алгоритъма", дето се казва. Но тъй като искрено не харесвам всички тези кутийки, кутийчета, бурканчета с мед, свещички, бутилчици, семенца и то не остана. Накрая все пак измислих - табелките за гостите ги направих под форма на книгоразделител, като картинката беше снимка, която бях направила преди това по друг повод. Поукрасих я малко и стана хем тематична, с оглед на сниманото, хем от място, което по някаква случайност беше любимо за повечето гости. А и книгоразделител - и на готварски тефтер да го сложиш, не заема място. От друга страна-лесно за изхвърляне в хартията, не прави сериозен боклук, ако на някого не трябва.

Някога са се давали дарове на сватби, за да се оцени от гостите умението на булката. Всичко е било плод на нейния труд, сръчност и фантазия. После даровете са се заменили от "купешки" кърпи, ризи, престилки, дори чорапогащи. В късния соц се свежда ха само до носни кърпички, между другото, това не беше лоша придобивка. Докато днес, моля да ме извинят феновете, но защо са тези сткълца, шишенца, бурканчета, за мен нямат никакъв замисъл и спокойно ги категоризирам като най-тъп и безполезен подарък

Че и плъпнаха по други събития, не само по сватби.
Не вярвам никой от темата да няма подобна "джунджурия", която му е мило да изхвърли, но премята по шкафа.

# 969
Даже не си ги нося до нас, изхвърлям веднага след събитието.

# 970
А аз се чудя вече къде да дявам разни дребошлъци, които детето ми получава от всеки рожден ден на други деца от детската градина. Обикновено слагат в едно пликче разни бонбонки и шоколадчета и дребни играчки, свирки и балончета. Айде, балоните ги надуваме и играе с тях. Свирките ги надуе два пъти, изтърве ги и заминават в коша. Някои бонбони биват и се изяждат. Но има едни блокчета на Рошен- ужасно безвкусни, но евтинки и често слагат от тях, а никога не ги и поглежда. Има пълни кутии с подобни лакомства от типа отбий номер. Накрая ще ги дам на някой нуждаещ се. Но дребните и напълно безумни фигурки само се моткат из къщи. Онзи ден при бонбоните сложили някаква фигурка с форма на кученце от някакъв твърд материал като камък, която толкова лесно може да се вземе за бонбон, че е цяло чудо как някое дете не се е опитало да я изяде и да си потроши зъбите. Чак се зачудих някои хора толкова ли не влагат малко мисъл като ги пълнят тези пликчета. И изобщо каква е идеята на подобно нещо? Нито става за игра, нито за ядене, за красота да речем, ама то и баш красиво не е. Просто още една джунджурия, която да падне под дивана и някой ден да ти задръсти прахосмукачката.

Аз пък не разбирам цялата безумна концепция "черпане" с  картонената торта пълни с пластмасови боклуци от тему.

Кому е нужно това? Как се черпи с картонена торта пълна с пластмаса? Особено във първа и втора група. Може някое дете да глътне нещо такова. Балоните също така много замърсяват природата. Тези безумни почерпки струват доста пари, а пластмасовите боклупки се изхвърлят.

И как всички са масово алергични в детската градина и не може да черпиш с Барни или киндер, а в първи клас няма проблем да носиш бонбони? Каква е логиката?
С Барни и Киндер може, само да не е истинска домашна торта. Не знам как оцеляхме и пораснахме ние, които в градината черпехме с домашни сладки.

# 971
Много ме натъжава да видя книги до контейнери. А знаете ли, че в Девин ( допреди 15г поне) нямаше нито библиотека, нито книжарница

# 972
Mila1331, тук не се критикуваме. Нямаме основание.

Защо да не се критикуваме и да нямаме основание? Форумът е за изказване на лично мнение, нито съм използвала неподходящи думи, нито съм нарушила някое правило. Ако беше така - щяха да ми изтрият мнението, да ме баннат или там, каквото правят.
За мен изхвърлянето на книги на боклука е неправилно, независимо дали са в чист кашон или не.
Както се вижда от предните постове - има безброй варианти за даряване на стари книги и да, правят се списъци и т.н. Аз също в момента разчиствам библиотеката си, защото ще се местим в нов апартамент. Част от книгите (по-старите) - занесохме на вилата, където живеят свекърите, те четат доста. Някои - дадох на нашите. Голяма част продадох. За много смешни пари, примерно 70 книги и то новоиздадени - 100 лв. Но момчето дойде и ги взе, не съм се разказвала. Снимах му ги наредени на един рафт и той каза кои взима, кои остава. Прозвъних 5-6 телефона, докато си намеря правилния човек, защото не всеки иска трилъри и други художествени романи. Които не ги взе - нося на Столична библиотека.
Купувала съм си соц. книги от въпросната група “Спаси книга”, да, продават ги, но аз лично бих предпочела някой да вземе ненужните ми книги и да ги продаде, отколкото да ги изхвърля.
Това е моето мнение по въпроса и си заставам зад него.
Иначе - преставам да коментирам въпроса, защото съвсем се разводнява темата.

# 973
Малките глупости по сватби и кръщенета не ми се връзват с личен подарък и темата, но наистина сами по себе си са върхът на простотиите. А какъв стрес е за организиращите И това, колко пари, а накрая гостите ги зарежат някъде. Ама "трябва да има". Моят подход в случаите беше - на сватбата оформихме всяка покана с твърди корици, отварящи се като книга и с лично послание за всяко семейство или отделен човек, отпечатано от вътрешната страна. Какви спомени имаме, колко е важен съответният гост е живота ни и т.н. Съмнявам се някой да е хвърлил тази покана точно - посланията бяха много лични и дълго мислени, а и всички присъстващи бяха само от най-тесен кръг. За кръщенетата на децата не съм подготвяла нищо.

# 974
Да, но търсим лесен начин. Ясно е, че до дом на 200-300 км от мястото, където живеем, ще е проблем да доставим кашони с книги. Не е удобно да затрупваме малките им домове  или читалища, в които няма даже и служители.
Направете си квартална “библиотека”. Подобно е на хладилниците които по едно време оставяха навън и хората оставяха храна.
Един стар шкаф, книги, който иска си взема това, което му е интересно, оставя друга и тн. Проблем при дъжд и сняг, но и за това може да се намери решение.

Общи условия

Активация на акаунт