Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 162
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
При мен нещата продължават да са като увеселително влакче - нагоре и надолу, само дето не ми е весело накрая. След пункцията в Турция постигнахме хубави резултати и изследвахме 5 ембриона с топ гейд, днес излезе пид и има само 1 годен за трансфер. Януари ще правим пак хистеро и после от мен зависи какво ще правим. Докторът предлага нова пункция преди трансфер.

Не мога да преценя този резултат от пид очакван ли е. От една страна се радвам, че има поне 1 здравичко, от друга се надявах да са поне двечки. Според докторът тези резултати дават отговори на някои въпроси (защо досега имам 5 неуспешни трансфера), но и това не знам успокояващо ли е, защото може да не е единствената причина (съмняват се и за аденомиоза). И на карта би се заложило страшно много с трансфер на единственото здравичко. А и при следваща стимулация с подобна успеваемост, не зная дали и едничко здраво ще има... Изобщо много объркани мисли витаят в главата ми в момента. Точно, когато се появи малко надежда, че нещата се подреждат, с нова сила се сгромолясват. Ама пък аз съм упорит инат и няма да се дам... Ако не друго - след толкова удари поне човек се учи бързо да се събира и "прегрупира"... Simple Smile

# 76
  • На изток от Ада
Съжалявам Ванеса!
Още ли се съмняват за аденомиоза ?
Дано решиш най -доброто! Аз бих вкарала този ембрион. И ако не стане нова пункция

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 15:13 от nasito8988

# 77
Оф, Ванеса, много неприятно, ама да ти кажа - поне едно има. Въобще не е по-добре обаче да си живееш с илюзията за 5 ембриона, ако са негодни, само би си изгубила времето с трансфери, време, което нямаш. Ти май беше над 40, или бъркам? За съжаление с всяка година нормалните ембриони се срещат все по-рядко. Аз съм склонна да се съглася с твоя лекар ако имаш възможност за още една стимулация и пункция преди трансферите.

А вие преди това ПИД не бяхте правили никога, така ли?

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 15:05 от Firebird26

# 78
Ванеса, като човек с един единствен балансиран в първата пункция и още 3 цикъла стимулации, общо 9 ембриона от 4 пункции, трябваше да направим трансфера в първия удобен момент, а не да копаем дъното с още цикли. Естествено винаги се надяваш на поне още един, ама тоя още един може да не дойде никога повече, предвид възрастта. Та и аз подкрепям да действате с това, което имате след солидна подготовка - при неуспех - всичко отначало, то е ясно.

# 79
Момичета минавам да ви кажа че цикъла дойде,поне няма да го мисля вече рентгена и болниците. Ще обсъждаме с репродуктивната варианти кога да започвам биологичното.
В момента кръвните резултати след изписването ми от болницата са перфектни. Като си изключа анемията. Лекарката от отделението ме посъветва да си пусна и б12.
Малко да ми се оправи стомаха от лекарствата и започвам желязото. Съветват ме да си подавам документи за телк..ама ще видим. Давам си почивка до края на годината 😊

# 80
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз съм +1 на това да се действа с трансфер.
Ще се позова на любимия ми лаф тук от форума, който ми е като мантра много често в главата: "Здрав ембрион нищо не го мори." Heart

Съжалявам, че за пореден път не помня кой го беше казал пръв. 🥹

# 81
Благодаря, момичета ❤️
Не зная и аз кое е правилното, имаме време да помислим. Иначе, да, на 40 съм и по-добре няма да става. Но все пак има надежда. Благодаря и за лафа, така си е Simple Smile

Едит: да, досега не бяхме правили пид, всичките трансфери бяха с неизследвани, защото при мен има една подвеждаща подробност - винаги всичко е 4АА. Това подведе и турския ми доктор и веднага каза, че поне 2-3 ще са здрави и ще търсим проблемът другаде. Аз обаче си знаех и не бързах да се радвам, защото този топ грейд ми изгуби 2 години тук.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 15:17 от vanesa_georg

# 82
  • Sofia
Момичета минавам да ви кажа че цикъла дойде,поне няма да го мисля вече рентгена и болниците. Ще обсъждаме с репродуктивната варианти кога да започвам биологичното.
В момента кръвните резултати след изписването ми от болницата са перфектни. Като си изключа анемията. Лекарката от отделението ме посъветва да си пусна и б12.
Малко да ми се оправи стомаха от лекарствата и започвам желязото. Съветват ме да си подавам документи за телк..ама ще видим. Давам си почивка до края на годината 😊
Тина и това с желязото е в следствие на спонди. Поне при мен беше на долна граница + нисък феритин и високи фракции (UIBC и TIBC); B12 при мен беше доста завишено - казаха, че може да е от възпалението. Месец и половина след започване на Плакенила (мен с това ме лекуват) нивата се бяха нормализирали, като феритина все още е под 50, но другите са в норма. Оказа се, че и хормоните се бяха разбъркали от възпламеняването при мен (имах много високи нива на SHBG), който след повтаряне след започване на терапията беше паднал.

# 83
Оф, ами то няма правилно и грешно, правим за каквото имаме сили в момента. По принцип един ембрион е достатъчен, не е казано, че няма да стане защото е един. Иначе е напълно разбираемо защо се колебаеш (същата съм).

# 84
Благодаря, момичета ❤
Не зная и аз кое е правилното, имаме време да помислим. Иначе, да, на 40 съм и по-добре няма да става. Но все пак има надежда. Благодаря и за лафа, така си е Simple Smile

Едит: да, досега не бяхме правили пид, всичките трансфери бяха с неизследвани, защото при мен има една подвеждаща подробност - винаги всичко е 4АА. Това подведе и турския ми доктор и веднага каза, че поне 2-3 ще са здрави и ще търсим проблемът другаде. Аз обаче си знаех и не бързах да се радвам, защото този топ грейд ми изгуби 2 години тук.
Това с грейдовете е доста ала-бала - ние нямаме спрял развитие ембрион, най-лошият ни грейд е 5BB (той и един 5AB останаха без биопсии), останалите са 5AA и 5AB (небалансирани). Балансираният също е 5АА. Имаме една единствена неоплодена яйцеклетка от общо 10 извадени. След всички тия показатели сме с един, та ходи го разбери.
Прави са тук - балансирано ли е, ако му се живее - ще си каже.

# 85
Ванеса, съжалявам за разочарованието, но горе главата - има 1 и е напълно възможно той да бъде на Коледна фотосесия догодина! Heart
Аз също бих казала да го действате след добра подготовка и планът за подтискането на аденомиозата. За нея трябва ли да се прави някакво друго изследване освен хистеро или на него се потвърждава?
Поне нашият план ако ембрионът беше годен беше такъв - хистеро, изследвания всякакви каквито могат да се отметнат и трансфер.
Не пускам палците!

# 86
  • На изток от Ада
За аденомиоза знам че е най- добре ЯМР. Ама аз нямам и играем на тото. Ту я има ту не.
На хистеро излезе ендометрит само

# 87
  • Sofia
Хистерото не може да диагностицира аденомиоза. На него мисля няма да се види. Тя се открива с ултразвук ако проблема е достатъчно сериозен или ЯМР (общо взето с образна диагностика). Като съм чела из форума, че се препоръчва потискане преди трансфера.

# 88
  • На изток от Ада
На мен не са искали ЯМР .На УЗ вървят аденомиоза и 2 малки миоми под 2 см.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 16:02 от nasito8988

# 89
Така е с грейдовете, от горчив личен опит съм се убедила, че нищо не значат. Последната стимулацията протече доста добре, от 5 антрални, извадихме 9 зрели яйцеклетки, 7 се оплодиха и 5 станаха с топ грейд. Докторът беше в шок (положителен) и каза че на 40 години не е виждал 5 ембриона с топ грейд досега. Та аз поне очаквах, че нещо трябва да се обърка накрая.

Благодаря, Слънце! Heart
Сега хистерото ми е в кърпа вързано, а след него ще видим. Не сме коментирали ЯМР, а спиране на цикъла преди трансфер. Може и да се бяха вторачили за проблем в матката, защото търсят такъв за неуспешните трансфери, сега след резултатите от пид, ще видим тепърва каква ще е стратегията. Януари като отида за хистероскопията, ще обсъдим и ще се взимат решения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт