Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 172
  • 760
  •   2
Отговори
# 90
  • На изток от Ада
Мм успял да пусне книжката за три дни трябва в петък да,е готова

# 91
  • Sofia
Наси, човек от това, което си казвала, тез лекари ще те побъркат. 3 различни май бяха казали различни неща. Спрете се на един и си поискай задълбочени изследвания, че наистина става мазало така.

Ванеса, аз също съм на мнението да почакате месец, два - да направите хистеро и изследвания, които да покажат дали средата е оптимизирана и да действате с трансфера. Блокиране на цикъла е правилната стъпка сякаш. ЯМР в такъв случай не е задължителен защото така или иначе те вземат правилните мерки за случая, имайки в предвид съмненията.

# 92
  • На изток от Ада
За сега се спрях на Матев.
Всъщност повече док са. Главно казват миоми. Трима казват аденомиоза.
Чапанова на уз , аг от тук на уз и Матев, който помня каза миоми. Но в амбулаторен в сайта пише аденомиоза.

# 93
Здравейте!
За съжаление идвам с не толкова добри новини. След дълго чакане, днес най-накрая ходихме на преглед, за да планираме стимулацията от януари или февруари (за тези, които не са запознати - имам поликистозни яйчници, Хашимото и нямам овулация). Предишната спермограма показа, че при съпруга ми всичко е наред. Лекарката препоръча все пак да пуснем още една, този път с ДНК-фрагментация. Шах и мат - олигоастенотератозооспермия + лоша фрагментация...
Часът ми при гинеколожката е чак средата на януари, а аз ще се побъркам до тогава.
Мислите ли, че с тези резултати единственият начин е ИнВитро?

# 94
При тези параметри е малко вероятно спонтанно зачеване според мен. Невъзможни неща няма, ама това конкретно на базата на тази спермограма не ми се вижда въобще вероятно.

# 95
Regenbogenherz, има тема за мъжки фактор във форума, може и там да питаш.
Според мен ставате за инвитро, но ще трябва да се направят вероятно селекции + ИКСИ.
Може да пусне Андрофлор: понякога бактерии скапват материала. С добавки също може да постигнете някакво подобрение, трябва да се пробва. Най-добре се консултирайте с андролог.
Успех!

# 96
А двете спермограми в една клиника ли са пускани? Репродуктивна клиниката или лаборатория? Може да е нещо моментно евентуално. Но ако първата спермограма не е била от сериозна репродуктивна клиника, вероятно не е точна.

# 97
А двете спермограми в една клиника ли са пускани? Репродуктивна клиниката или лаборатория? Може да е нещо моментно евентуално. Но ако първата спермограма не е била от сериозна репродуктивна клиника, вероятно не е точна.

И старата, и новата са пускани в една и съща репродуктивна клиника през три месеца. Последните седмици бяха изпълнени с много стрес, не знам обаче дали се дължи само на това.

# 98
Regenbogenherz, нашият първи SDI беше около тази стойност. След няколко месеца различни добавки, лечение с билки и тн , имаше подобрение в SDI. Но бременност нямаше. Започнахме инвитро и там мисля, че бяха пуснали нещо подобно преди да оплодят Я и пак стойността беше над 20%.  В крайна сметка от 9Я имахме 6 ембриона на 5 ден, но нямаме ПИД и нямам на идея какви са били. По-малко от година след това забременях спонтанно. Стойността на SDI не е константа и се влияе от различни фактори. Според мен може да пробвате с добавки. Дори и да стигнете до инвитро ще Ви е в плюс приема на добавки. Така или иначе се изисква време да се види ефект от тях.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 18:56 от Пълнолуние

# 99
  • София
vanesa_georg аз също мисля, че е по-добре да направите хистероскопия и ако са необходими други изследвания преди да се пристъпи към трансфер.
Моят личен опит е с два трансфера на балансирани ембриони, но без имплантация. След първият трансфер, направих консултация с имунолог, диагностична хистероскопия. Бях на терапия поради съмнение за аденомиоза. Имах назначена допълнителна терапия от проф. Михайлова и бях сигурна, че при вторият трансфер няма какво да се обърка. Резултатите от ЧХГ обаче бързо ме свалиха на земята и то точно когато тръгвахме на море. През тази една седмица бях като смазана. След това ми откриха и ендометриоза. Сравинтелно скоро пусках тромбофилия и направих консултация с хематолог. Лекарката ми разгледа цялата документация и каза, че адекватно са подходили в клиниката да пуснат толкова изследвания, както и това, което ми е назначила проф. Михайлова като изследвания и терапия. При трансфер започвам Фраксипарин (и при двата предишни съм била на такава терапия) и при положителен тест продължавам терапията през цялата бременност. При мен също се очертава спиране на цикъла преди следващ трансфер, тъй като ми казаха, че ендометриозното огнище е много малко и по-добре така от колкото да се прави лапароскопия. Обаче ако и този трансфер се окаже неуспешен ми казаха, че е по-добре да се направи лапароскопия.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 19:16 от NaniG

# 100
Еспресо тихичко честито!

Да се включа за ПИД, ние изследвахме 2 от 4 ембриона и този, който беше с най-хубаво качество излезе анеуплоиден, а другия с по-лошото качество излезе здрав. С докторката коментирахме, че напоследък много често се случвало.

# 101
Не бих отдавала значение. Грейда е субективната представа на някой ембриолог колко красив е ембрионът. Аз не изключвам да са просто щедри с грейдовете.

# 102
Подкрепям Фейърбърд. В Турция единствения оцелял ембрион беше оценен като 3ВВ преди ПИД-а и замразяването, а на трансфера казаха, че е 4АВ. Според моя опит ембрионите с АВ и ВВ са по-здрави и качествени, но всичко си е Божа работа. Има и много АА, които стават.

# 103
С тази аденомиоза колко лекари съм обиколила и всеки е с мнението си и така и не разбрах имам или не. За първи път видях тази диагноза след ЯМР. Попитах тогава гинеколожката ми какво ще правим и тя просто ми отговори " Какво толкова и аз имам, ако много те боли ще ти дам противозачатъчни." Тогава тя нито потвърди нито отрече, че имам но твърдеше, че няма да ми попречи да забременея пак. Вероятно според нея съм я имала още преди първата бременност. След това се консултирах с лекар, не му помня името, който ме попита как така съм забременяла и родила с аденомиоза. Според него едва ли се е появила в следствие на цс и вероятно съм я имала отдавна. След това бях при много добър гинеколог (д-р Иван Димитров), който твърдеше, че няма аденомиоза, матката ми е с нормални размери и всичко е наред, а и да имам нямало проблем да забременея. Преди да започна с инвитрото бях и при д-р Малинов, който беше убеден, че имам ама не било проблем, ако и с инвитро не се получи тогава трябвало да се мине на Золадекс. И сега в Надежда където правих и първото и второто инвитро така и не получих отговор имам или не. При хистерото не е взета проба за това изследване ама и не било чак такъв проблем. Май и лекарите не са особено сигурни особено при по-леките случаи. Иначе при мен няма никакви симптоми, даже бих казала, че цикъла ми като по-млада беше по-болезнен, а сега дори не усещам нищо. Доколкото съм, чела дори и лечението със спиране на цикъла не дава кой знае какви резултати така, че засега не бих се съгласила без лекарите да са сигурни в диагнозата.

# 104
Аз съм си мислела, че аденомиозата се вижда при хистероскопия. На ултразвук се виждала понякога като миома, на ЯМР не знам дали се разграничава от миома. Аз ще правя хитероскопия и се надявах, че каквото има да се види ще се види поне на 100%, да си знам.

Общи условия

Активация на акаунт