Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 14 705
  • 343
  •   5
Отговори
# 330
  • Северозапада
При мен има постоперативна фиброза. И пластичния и онколога казаха, че не е опасно.

# 331
LadyMillion, на ехограф не са ми отбелязвали никога, но на ПЕТ скенер винаги ми пише, че имам постоперативна и постлъчетерапевтична фиброза. Така 4 години вече.

# 332
DZ, да, зная че вече всеки ползва изкуствен интелект.  Позволявам си да го цитирам, защото съм с платената версия и са ми казвали, че е доста по-точна от безплатната. Пък не знам кой коя версия ползва. Надявам се да не съм досадила.
И аз искам да питам нещо: на някой случвало ли му се е да му изтръпват ръцете през нощта след диагнозата?

Спокоен ден на всички!

[[/i]
7946, тройнонегативния си се прикрива като фиброаденом. Моята структора също беше зърнеста и също си напипвах 1001неща, та те разбирам напълно. Сега е силиконова или дунапренена структура- по-спокойна съм🤣

DaiaD, всеки има изкуствен интелект, за да го пита😘

Изтръпват, да. Мисля от лъчетерапията.
Пък аз си имам и остеохондроза.

# 333
LadyMillion, на мен също на ехографа ми казаха, че има постоперативна фиброза и удебеляване на кожата от лъчето.
Даже сега се сещам, че имам и инфилтрат под мишницата (някакво струпване на течност май), което било нормално, очаква се да спадне, но да се следи.
Някой друг има ли такова чудо инфилтрат?

# 334
При мен продължават да се чудят ще има или няма да има лъче🫣
Първо комисиите- едната вика ще има, другата няма да има.
Сега лекарката- ми аз не виждам смисъл да правим, ще се консултирам с професорката🫣.
То и аз съм раздвоена.
От една страна новите протоколи казват- да има.
От друга страна ще се облъчва в ляво и колкото и да е контролирано дишането, ще е минус за сърцето.
Пратиха ме на ПЕТ скенер, да не бездействам, докато ме измислят🫣

# 335
  • Северозапада
DZ, на мен нито един онколог не спомена за лъчетерапия.

# 336
Здравейте момичета!
Аз бях уж с фиброаденом, но след ревизия на биопсията си се оказа рак. Майка ми е с хронична фибромастопатия, ходи на ехограф през шест месеца.
Ревизия+имунохистология правих и двата материала. На този от биопсията,  'доброкачественото' се оказа рак. На материалът с рака едното изследване показа хер2(3+) след ревизия  и имунохистология - хер2(0+) ultra low.  🫩 С квадрантектомия съм и много ме притесняваше да не е останало нещо. Назначиха ПЕТ, минах на 16.01 скенера - чист за раковете,но с някаква киста на яйчника.
Назначиха ми 20+5 лъчетерапия, инжекция за спиране на цикъла и Тамоксифен. Днес ми е първото лъче. Чакам още протокол с лекарствата да видя, че са потвърдени.  Някакви съвети? Дайте идея за онкогинеколог в Пловдив. Хормоналната терапия как ще повлияе на кистата, дермоидна киста? Колко време след старта на хормоналната ще ми спре цикъла? Много ми е разбъркан мозъкът, извинете за хаотичното писане 😀
Прегръщам всички ви ❤️

# 337
DZ,  и аз с мастектомия и чисти ЛВ, тройно негативен и BRCA1, проф. Щерев ме прати все пак на консултация с лъпетерапевт, но д-р Николай Недев също беше категоричен, че няма какво да се облъчва. Ако има някакво значение, лимфната дисекция също ми е от лявата страна.
Вярвам, че докторите ще вземат най-правилното решение за твоя случай. Прегръдки!

# 338
Здравейте момичета!
Аз бях уж с фиброаденом, но след ревизия на биопсията си се оказа рак. Майка ми е с хронична фибромастопатия, ходи на ехограф през шест месеца.
Ревизия+имунохистология правих и двата материала. На този от биопсията,  'доброкачественото' се оказа рак. На материалът с рака едното изследване показа хер2(3+) след ревизия  и имунохистология - хер2(0+) ultra low.  🫩 С квадрантектомия съм и много ме притесняваше да не е останало нещо. Назначиха ПЕТ, минах на 16.01 скенера - чист за раковете,но с някаква киста на яйчника.
Назначиха ми 20+5 лъчетерапия, инжекция за спиране на цикъла и Тамоксифен. Днес ми е първото лъче. Чакам още протокол с лекарствата да видя, че са потвърдени.  Някакви съвети? Дайте идея за онкогинеколог в Пловдив. Хормоналната терапия как ще повлияе на кистата, дермоидна киста? Колко време след старта на хормоналната ще ми спре цикъла? Много ми е разбъркан мозъкът, извинете за хаотичното писане 😀
Прегръщам всички ви ❤️
Привет, цикълът спира веднага, но обикновено първия път пак имаш по-лек цикъл. За Пловдив не мога да препоръчам, но дермоидната киста трябва да се оперира, защото само расте и ако стане голяма, има опасност да направи беля. Аз си махнах такава в Света София при д-р Иван Димитров. Fun fact: може да си се родила със зачатъка на тази киста. По принцип доста бавно растяла и в този смисъл не е супер спешна вероятно, докато си още на активно лечение. Но трябва да се проследи/изговори с лекар.

# 339
BellaBella123, благодаря 🤗

AgpeHaJIuHka, къде прави биопсията?

# 340
AgpeHaJIuHka, единствения читав онкогинеколог в Пловдив, за който се сещам( и при който лично аз бих отишла, ако имах причина) е Росен Петров- в КОЦ-а.

# 341
Биопсията в 'Св. Георги',  патологията, после ревизия на двата материала в КОЦ Пловдив.

BellaBella123, благодаря 🤗

AgpeHaJIuHka, къде прави биопсията?

# 342
  • Варна
В другата тема препоръчват мисля др. Христамян за по сложни гинекологични операции в Пловдив. При DZ има рецидив в другата гърда, може би затова препоръчват лъче. В Холандия при положителни Браки и тройнонегативен, предоперативна химия, имуно, маркиране за ЛТ, операция и ЛТ. Тумора напълно е изчезнал от химията. Най странното е, че след ЯМР, преди маркирането е имало и мамография.

# 343
Аааа не е рецидив, нов си беше. Няма да го обиждаш🤣🤣🤣
Перна ме съчмата🫣

Общи условия

Активация на акаунт