Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 15 021
  • 349
  •   4
Отговори
# 330
  • Северозапада
При мен има постоперативна фиброза. И пластичния и онколога казаха, че не е опасно.

# 331
LadyMillion, на ехограф не са ми отбелязвали никога, но на ПЕТ скенер винаги ми пише, че имам постоперативна и постлъчетерапевтична фиброза. Така 4 години вече.

# 332
DZ, да, зная че вече всеки ползва изкуствен интелект.  Позволявам си да го цитирам, защото съм с платената версия и са ми казвали, че е доста по-точна от безплатната. Пък не знам кой коя версия ползва. Надявам се да не съм досадила.
И аз искам да питам нещо: на някой случвало ли му се е да му изтръпват ръцете през нощта след диагнозата?

Спокоен ден на всички!

[[/i]
7946, тройнонегативния си се прикрива като фиброаденом. Моята структора също беше зърнеста и също си напипвах 1001неща, та те разбирам напълно. Сега е силиконова или дунапренена структура- по-спокойна съм🤣

DaiaD, всеки има изкуствен интелект, за да го пита😘

Изтръпват, да. Мисля от лъчетерапията.
Пък аз си имам и остеохондроза.

# 333
LadyMillion, на мен също на ехографа ми казаха, че има постоперативна фиброза и удебеляване на кожата от лъчето.
Даже сега се сещам, че имам и инфилтрат под мишницата (някакво струпване на течност май), което било нормално, очаква се да спадне, но да се следи.
Някой друг има ли такова чудо инфилтрат?

# 334
При мен продължават да се чудят ще има или няма да има лъче🫣
Първо комисиите- едната вика ще има, другата няма да има.
Сега лекарката- ми аз не виждам смисъл да правим, ще се консултирам с професорката🫣.
То и аз съм раздвоена.
От една страна новите протоколи казват- да има.
От друга страна ще се облъчва в ляво и колкото и да е контролирано дишането, ще е минус за сърцето.
Пратиха ме на ПЕТ скенер, да не бездействам, докато ме измислят🫣

# 335
  • Северозапада
DZ, на мен нито един онколог не спомена за лъчетерапия.

# 336
Здравейте момичета!
Аз бях уж с фиброаденом, но след ревизия на биопсията си се оказа рак. Майка ми е с хронична фибромастопатия, ходи на ехограф през шест месеца.
Ревизия+имунохистология правих и двата материала. На този от биопсията,  'доброкачественото' се оказа рак. На материалът с рака едното изследване показа хер2(3+) след ревизия  и имунохистология - хер2(0+) ultra low.  🫩 С квадрантектомия съм и много ме притесняваше да не е останало нещо. Назначиха ПЕТ, минах на 16.01 скенера - чист за раковете,но с някаква киста на яйчника.
Назначиха ми 20+5 лъчетерапия, инжекция за спиране на цикъла и Тамоксифен. Днес ми е първото лъче. Чакам още протокол с лекарствата да видя, че са потвърдени.  Някакви съвети? Дайте идея за онкогинеколог в Пловдив. Хормоналната терапия как ще повлияе на кистата, дермоидна киста? Колко време след старта на хормоналната ще ми спре цикъла? Много ми е разбъркан мозъкът, извинете за хаотичното писане 😀
Прегръщам всички ви ❤️

# 337
DZ,  и аз с мастектомия и чисти ЛВ, тройно негативен и BRCA1, проф. Щерев ме прати все пак на консултация с лъпетерапевт, но д-р Николай Недев също беше категоричен, че няма какво да се облъчва. Ако има някакво значение, лимфната дисекция също ми е от лявата страна.
Вярвам, че докторите ще вземат най-правилното решение за твоя случай. Прегръдки!

# 338
Здравейте момичета!
Аз бях уж с фиброаденом, но след ревизия на биопсията си се оказа рак. Майка ми е с хронична фибромастопатия, ходи на ехограф през шест месеца.
Ревизия+имунохистология правих и двата материала. На този от биопсията,  'доброкачественото' се оказа рак. На материалът с рака едното изследване показа хер2(3+) след ревизия  и имунохистология - хер2(0+) ultra low.  🫩 С квадрантектомия съм и много ме притесняваше да не е останало нещо. Назначиха ПЕТ, минах на 16.01 скенера - чист за раковете,но с някаква киста на яйчника.
Назначиха ми 20+5 лъчетерапия, инжекция за спиране на цикъла и Тамоксифен. Днес ми е първото лъче. Чакам още протокол с лекарствата да видя, че са потвърдени.  Някакви съвети? Дайте идея за онкогинеколог в Пловдив. Хормоналната терапия как ще повлияе на кистата, дермоидна киста? Колко време след старта на хормоналната ще ми спре цикъла? Много ми е разбъркан мозъкът, извинете за хаотичното писане 😀
Прегръщам всички ви ❤️
Привет, цикълът спира веднага, но обикновено първия път пак имаш по-лек цикъл. За Пловдив не мога да препоръчам, но дермоидната киста трябва да се оперира, защото само расте и ако стане голяма, има опасност да направи беля. Аз си махнах такава в Света София при д-р Иван Димитров. Fun fact: може да си се родила със зачатъка на тази киста. По принцип доста бавно растяла и в този смисъл не е супер спешна вероятно, докато си още на активно лечение. Но трябва да се проследи/изговори с лекар.

# 339
BellaBella123, благодаря 🤗

AgpeHaJIuHka, къде прави биопсията?

# 340
AgpeHaJIuHka, единствения читав онкогинеколог в Пловдив, за който се сещам( и при който лично аз бих отишла, ако имах причина) е Росен Петров- в КОЦ-а.

# 341
Биопсията в 'Св. Георги',  патологията, после ревизия на двата материала в КОЦ Пловдив.

BellaBella123, благодаря 🤗

AgpeHaJIuHka, къде прави биопсията?

# 342
  • Варна
В другата тема препоръчват мисля др. Христамян за по сложни гинекологични операции в Пловдив. При DZ има рецидив в другата гърда, може би затова препоръчват лъче. В Холандия при положителни Браки и тройнонегативен, предоперативна химия, имуно, маркиране за ЛТ, операция и ЛТ. Тумора напълно е изчезнал от химията. Най странното е, че след ЯМР, преди маркирането е имало и мамография.

# 343
Аааа не е рецидив, нов си беше. Няма да го обиждаш🤣🤣🤣
Перна ме съчмата🫣

# 344
Здравейте, момичета. 2 години след операцията съм, със сентинелна биопсия. От няколко дни не си усещам добре ръката- видимо нищо и няма, но ме понаболява с местеща се и непостоянна болка. При сгъване ми придърпва леко. Притеснявам се за лимфедем. За София можете ли да ми препоръчате към кого да се обърна? Какво мога да направя?

Общи условия

Активация на акаунт