Като прясно и кисело мляко не ям. Първото от години, а киселото само ако е под формата на таратор или трябва да е ниско маслено. Сирене и кашкавал ям почти всекидневно, в умерени количества. За костната плътност моя съвет е да си направиш един декса скенер сега, за да имаш база за сравнение. При мен се оказа, че съм в жълта зона, като на едната тазобедрена става съм гранично с червена. На 47 години съм. Когато ми направиха разчета от декса скенера ми обясниха, че до 20 години е периода в който костната плътност се сформира ( ако мога така да се изразя) след, което започва лека-полека да се губи, според начина на живот. Затова моя съвет е да си направиш една контрола, да знаеш от къде тръгваш. Съжалявам, че не си я напривих веднага щом започнах Аримидекса, а чак сега, защото не знам положението ми дали е в следствие на хормоналната терапия или защото, не съм си имала добра костна плътност по начало.Имай предвид, че трябва да намериш баланса и да имаш достатъчно прием на протеини, за да забавиш остеопорозата.