Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 12 857
  • 296
  •   4
Отговори
# 285
  • Sofia
Shaylo, поне КТ ( обикновен скенер) си поискай или ПЕТ си организирай сама с направление. Да си спокойна, не за друго. За килограмите освен да махнеш въглехидратите в голяма степен и повече движение от обикновено, друго не знам какво може да помогне. Гледай да свалиш килограмите най-вече в областта на корема.

Storytime, щом си положителна за естроген си за хормонална. Хормоналната е за потискане на естрогена, та затова и такава, ще имаш.

# 286
Момичета,  един страничен въпрос. Има ли закъснение при интеграционните добавки? От Бургас съм и не съм ги получила. Трудно се контролира теглото при хормоналната терапия.  При мен спря наддаването на 10 кг.

# 287
  • София
Трудно, но не и невъзможно - по-малко калории и повече движение. 10 години вече това правя, важно е при хормонозависим рак заради естрогена, който се вдига при затлъстяване.

Позната търси хирург, може ли да препоръчате имена за София, минала е вече химиотерапия и има пълен отговор, но е хер позитивен и онколога препоръчва и операция.

# 288
Трудно, но не и невъзможно - по-малко калории и повече движение. 10 години вече това правя, важно е при хормонозависим рак заради естрогена, който се вдига при затлъстяване.

Позната търси хирург, може ли да препоръчате имена за София, минала е вече химиотерапия и има пълен отговор, но е хер позитивен и онколога препоръчва и операция.
Красимир Шопов от Св.София онкопластичен хирург

# 289

Проф. Маслянков (Александровска болница, втора хирургия). При мен прави в една операция мастектомия, поставяне на импланти и лимфна дисекция.
Доволна съм засега. Пет месеца след операцията.

# 290
Spunki, нямах забавяне при т.нар. интеграционни през януари. Даже по-рано от очакваното ги получих по сметка.

# 291
Аз също още нямам превод от социалните. Явно е по места. Аз съм в София.

# 292
Здравейте, Моля да се включат пътуващите със самолет! Слагате ли комресивни ръкави при дълги полети и ако да, какви- покриващи рамото и с лента през тялото, от края на ръката до китката, с ръкавица.. .?Аз всъщност съм пътувала няколко пъти непосредствено след операцията и лъчетерапията и нямах проблем, но някъде ми попадна, че трябва. С лимфна дисекция съм, махнати 9 лимфни възли, без подуване, само болка и придърпване.

# 293
Здравейте, Моля да се включат пътуващите със самолет! Слагате ли комресивни ръкави при дълги полети и ако да, какви- покриващи рамото и с лента през тялото, от края на ръката до китката, с ръкавица.. .?Аз всъщност съм пътувала няколко пъти непосредствено след операцията и лъчетерапията и нямах проблем, но някъде ми попадна, че трябва. С лимфна дисекция съм, махнати 9 лимфни възли, без подуване, само болка и придърпване.
На мен докторката ми каза задължително с ръкав. Моя е до горе до рамото и покрива и цялата китка

# 294
Ох много ми е трудно съвсем да отрежа въглехидратите, преди години съм пробвала разни кето режими, но не е за мен. Аз около корема качвам най-малко мазнина, по-скоро бедрата и дупето поемат първи щети.... Grinning Сега съм на фастинг и две хранения на ден, а за движението, винаги го е имало при мен, дори и по време на химията. По едно време тръгнах на фитнес даже, ама то по-зле стана, започнах да качвам още повече лол, затова май пилатеса и кардиото остават по-добър вариант.

А за пет скенера и аз това се чудя, гинеколожката ми казва, че при други жени го правят много често, според нея това е просто точене на здравната каса...не знам.. Само туморен маркер ми пуснаха на мен, който беше в норма. : S

# 295
  • София
Според проф. Щерев от Надежда не е ок безсмислено да се пускат скенери непрекъснато - КТ или пет, защото облъчването също не е безобидно. Правил е такъв коментар по повод честите скенери в Сити - "те там колегите много обичат да пускат скенери...".

Шайло - за храненето - аз не съм ок за орязване на въглехидрати и съм абсолютно против кето диети, но зависи и какви са въглехидратите - може да попиташ AI /аз лично ползвам Copilot/ да ти направи режим, с който с движение да отслабваш плавно, здравословен и без орязване на сложни въглехидрати - доста добър е в това, ще ти направи седмичен план.

За тези 10 години досега имам само един дълъг полет - аз под дълъг разбирам презокеански, за 10-12 часа беше, наскоро, не съм се и сещала за компресивен ръкав, ама аз трябва да съм с 2 и на 2 ръце тогава. Grinning Иначе имам много полети - поне по 3-4 на година, за последните 10 години, откакто ми е диагнозата, но са за по 2-4 часа обичайно, в Европа, дори не знаех, че трябва ръкав, така че - пак не.

# 296
  • Sofia
Shaylo, ние се лекуваме от едно и също време почти и до сега имам за проследяване три KT ( едно в началото на терапията и две сега,  като са през 5-6 месеца), ПЕТ не съм имала. Лекувам се в Надежда.
За съвсем да елиминираш въглехидратите не, защото не е и желателно. Но, можеш на първо време да ограничиш бялото брашно и ориз, както и бялата захар. Предполагам двете хранения са сутрин и обяд?

Общи условия

Активация на акаунт