Как се чувствате по коледните празници?

• 7 599
  • 147
  •   1
Отговори
# 30
Преди винаги ме натоварваха празниците и ми е останал кофти спомен. Това говоря, когато живеех при родителите ми. Както някои други потребители са споменали - скандали, кавги. Това го имаше и в нашето семейство, за съжаление. Не знам как решаваха точно по празници да вдигат скандали, но щом още ми държи влага.... И то говорим за скандали на масата, а не просто покрай приготовленията или нещо подобно. Държа да отбележа, че не е било заради напиване. А откакто и баба ми се премести при тях, стана съвсем зле.
Иначе, преди две години с ММ, на Коледа бяхме на някакво събиране с разни познати и приятели от квартала. Не ми допадна, защото аз възприемам Коледа като семеен празник, въпреки всичко. А и там също имаше пиянски изцепки. Предпочитам такива в семейството, отколкото на някакви си други идиоти.
Като малка, до към 10-та си година, имахме по-приятни празници. След това нещо се промени. Затова винаги чакам с нетърпение да минат, а не да дойдат.

# 31
И аз по скоро чакам да минат празниците. От години не усещам коледния дух, дори коледните филми ме напрягат и не ги гледам. Направо съм се превърнала в Гринч под прикритие, защото пред другите го играя усмихната, за да не ги натоваря.
Имах прекрасни коледни и новогодишни празници като дете, но тогава имахме структура. Знаехме кога къде и с кого ще сме, някак се бяхме стиковали. Преминаваха спокойно и лежерно. Наистина ухаеше на мандарини, на домашно приготвена храна и на спокойствие.
От 10-тина години, настроението изчезна по ред причини. Характерите на всички са много различни и същевременно всеки тегли към неговите си представи - един иска да не мръдне от дивана, втори иска активности, трети иска побългарена Коледа с безкрайни маси и т.н. и в един момент никой не е напълно доволен. Същевременно е абсолютно зачеркнат варианта да не се съберем, дори не се коментира.
Затова, НГ винаги си правим само с мъжа ми, детето и много тесен кръг приятели, никакви роднини, това ме държи да избутам Коледа, но и не бих казала, че съм щастлива от този факт и че ми се налага да мисля по този начин.

# 32
Oт тази година нещата при нас се промениха и няма как да огряваме навсякъде. Много ми е тъжно, че за първа година няма да съм с родителите си, честно казано. Имам баба като успокоението ми, че няма да съм с нея, е това, че другата година ми предстои раждане и ще идва при мен редовно.
От другата година започваме да редуваме - 24 при едните, 25 при другите и обратно.
Със сигурност не бих си помислила тези празници да ги прекарам далеч от хората, които обичам. Те са затова. През останалото време от годината не прекарваме толкова качествено време заедно. Simple Smile

# 33
  • пустинята Гоби
По време на празниците се чувствам много добре, защото не готвя, не ходя на работа и най-важното - виждам се с любими хора.

# 34
Леко натоварено,но с празнично настроение и...малко тъга.Де да бяха живи родителите ми и да празнувам още с тях.Blue Heart

# 35
В еуфория! Обичам Коледа! Почти за всеки ден измислям по-нещо да правим, за да усещаме празника! Вечер четем коледни книжки с детето, правим си чай, пускаме си коледна музика. При нас традицията за празника е да се събираме голяма част от родата при баба и дядо. Правим томбола, забавляваме се. В началото ММ беше скептичен , но след първата ни Коледа едва чака тези празници.
Част от плановете ми бяха да гледаме коледни филми и след няколко изгледани ги приключихме. Някой може ли да предложи нещо стойностно и различно от това как преуспяла бизнесдама се връща поради някаква причина в родния град, среща първата си любов, влюбват се и се женят?

# 36
  • София
Моят приятел също ненавиждаше Коледа и Нова година, преди да започнем да празнуваме заедно при майка ми.

# 37
Ами как да празнувам, честно казано настроението не винаги можеш да си го контролираш и понякога ми е било коледно друг път не.
От както се омъжих все редувахме - един ден при едните родители следващия при другите и така. Честно казано това ме уморяваше, но ми беше приятно - стига да не почнат с онова имущество, където не могат да разпределят от 15 години, а то е един порутнак. Горе долу на половината празници Коледа Великден все стигахме до 2 декара и порутника.
Сега вече с бебе предпочитам само тримата, скромно семейно и спокойно. Не искам да ходя никъде или някои да идва, ама като знам че “ да видим бебето не може така “ ще се включи действие предпочитам аз да ги изпреваря и да ида набързо за 1 час.
Иначе Коледа е хубав празник, обичам да купувам подаръци и да украсявам, това ми носи щастие.

# 38
  • пустинята Гоби
Ние предколедно изгледахме “Умирай трудно” I и II. Одобриха се от децата Grinning.

# 39
Аз сега видях анкетата.
Ограничавам времето, което прекарвам с родата, защото на ден 5-7 започват спорове. Живеем различни животи и неминуемо възникват караници.

Ехее, пети ден! Аз с майка ми на 24-тия час след пристигането вече си мисля защо изобщо съм отишла...
24-ри часа? Твърде оптимистично.
Като дете моите родители ми съсипаха 99% от празниците. Като голяма вече съм имала 2-3 приятни. Няколко години съм била и сама. Общо взето, досегашният ми опит не е много положителен. Иначе харесвам празника, но не и безумното пазаруване около него. За съжаление и за детето си не успях да осигуря много весели коледи, поне са били без скандали и драми.

# 40
Коледно-новогодишните празници са чакани с нетърпение и посрещани с огромна радост на 3 етапа от живота на човека: когато е дете, когато има дете и когато има внуче. А, да, някои късметлии се наслаждават и на четвърти – когато имат правнуче. Simple Smile
За мен цялото вълшебство на празника се крие в детските очи.

# 41
Малко ми тежи по празниците бездънната яма "Какво ще ядем" иначе е приятно!

# 42
  • София
Малко ми тежи по празниците бездънната яма "Какво ще ядем" иначе е приятно!

При нас е класика - първо "Не пипай, за довечера е", после "Яж, че ще се развали". В последните години се опитвам да счупя модела да не висим цял ден гладни, а вечер да се нахвърлим като невидели. Засега - с променлив успех.
Иначе обичам да планирам меню, да си набелязвам какво да направя, обичам да готвя, особено по празници. Но пазаруването, ех, пазаруването... наистина не разбирам тия преливащи колички, мразя да се разхищава храна.

# 43
Пазаруването по празници е най-ужасното изживяване. Все едно се готвят за края на света всички. Точно в тези дни на мен най-малко ми се яде. Готви се съвсем нормално вкъщи, като всеки друг ден, с тази разлика, че правя руска салата и Снежанка. Това ми е специалната подготовка.
Много обичам ранната сутрин на 1 януари. Няма  н и к о й  по улиците и в парка, тихо е, спокойно и празнично в моите очи. Мразя тълпи и хора, и точно тази първа сутрин ми е любима и ми носи някакъв душевен мир и надежди за новата година.

# 44
Безкрайните оплаквания идват от безкрайните очаквания нещата да са като хората, да е весело и забавно, да е нещо специално. Такъв подход като към задача на мен лично ми разваля празниците. Достатъчно задачи имам в делниците, че да тръгвам да отмятам и в празниците.
Отбелязах и аз втория отговор.

Общи условия

Активация на акаунт