Как се чувствате по коледните празници?

• 7 611
  • 147
  •   1
Отговори
# 15
Виждаме се с приятели, с роднини. Не се чувствам длъжна, но съм щастлива да имам живи баба и дядо и задължително минаваме да ги видим. Миналата година имах още една баба, тази - нямам и ми е мъчно, че имам едно място по-малко за ходене.
Аз имам след-празнична депресия, защото винаги правя много около празниците - отделям време и енергия да творя за благотворителност, старая се почивката по празниците да не ми се върне тъпкано после и изобщо края на годината ми е много натоварен. Та минат ли ми става едно празно, монотонно и скучно Simple Smile Тази година ми е по-лежерно, заради бебето приоритет ми е да си почина и да си вкарам къщата в ред, освен това отмениха един базар, за който миналата година се подготвях със седмици. Ще видим дали това е по-успешна рецепта Simple Smile По ковид, когато отмениха базарите бях мнооого зле, но тогава нямах човече, за което да се грижа Simple Smile

# 16
На Коледа сме при родителите ми винаги, но само за обяд. Нямаме други роднини с които бихме искали да сме заедно на този празник.
Ако времето позволява пътуваме.

# 17
  • София
Нашите никога не са ми били проблем по празниците, живееха в София и ходехме единият ден на обед при тях.
Последните години са ми много тегави. Миналата Коледа бях сама.
Тази Бъдни вечер ще съм с децата и брат ми.

# 18
Обичам празниците, обичам събиранията, обичам традиционните ястия и подаръците, обичам да си сложа готините чинии с джуджета, които миналата година си взех, и новите свещи за маса. Планирала съм кратко пътуване между двата празника, преди Бъдни вечер сме на коледен концерт и коледен театър, след нова година някакъв театър по желание на детето. Единствено ми е досадно пазаруването, но на мен по принцип ми е омразна дейност. Всякакво пазаруване - и на храна, и на подаръци.

# 19
Някъде по задължение, някъде с удоволствие, но за кратко. Основно вкъщи, нашето си семейство с наша програма и време.

# 20
  • София
Откакто имаме деца, празнуваме с тях. Тази година някои от тях няма да могат да си дойдат, други ще дойдат за малко. Ние ще сме вкъщи, както винаги. Обикновено след полунощ идват сестра ми по на питие.
С родителите ни се виждаме някой уикенд през януари, когато им отиваме на гости.
Моите родители и свекърите живеят далеч и си празнуват заедно.
С други близки - девер, етърва, племенници, сватове, братовчеди, кръщелници - се виждаме за обяд или кафе в предни и в следващи дни (като почнем от 19.12. този път и до Ивановден чак), но не е по задължение, а ни е приятно и забавно.
Обичаме тези празници и се готвим отрано за тях.
Тази година аз не съм добре здравословно, та повечето срещи ще са у нас и по на сладкиши и напитки. Скромно, но от сърце, защото е важно да се видим, а не яденето и пиенето.

# 21
  • София
Много ги обичам 🌸 Едно време се връзвах на семейните драми и се товарех. Сега съм улегнал човек и не си похабявам коледното настроение току-така 😉

# 22
  • София
Аз сега видях анкетата.
Ограничавам времето, което прекарвам с родата, защото на ден 5-7 започват спорове. Живеем различни животи и неминуемо възникват караници.

# 23
Ами олеква ми по празниците. Ура най-после почивни дни. Хич и не го мисля готвенете и събирането с роднини. Всяка година с края на годината сякаш иде края на света. Свръх натоварено е в работа, ангажименти в училище, подаръци, пазар, тържества, коледни банкети + грип. Картинката е една и съща винаги. няма търпение да мине и да дойдат празниците.

# 24
  • Paris, France
Тази година, за пръв път от над четвърт век ще празнувам Коледа и ще посрещна новата 2026г с майка ми и без други хора. Майка е превъзходна готвачка и ще си хапнем и пийнем на спокойствие. Елха още не сме направили и може би ще минем и без нея.

Ненавиждам периода преди Коледа и лудницата по разпродажбите след нея. Ненавиждам коледните партита с тъпи костюми и поркане, избирането и опаковането на подаръци, пращането на картички, пазаруването и готвенето за коледните обеди и вечери, приготвянето на масата. Намирам всичко това за излишество и страшно се уморявам.

Откакто са родени децата, нямам прекарана Коледа или НГ без тях. Миналата година бяхме без ММ, който отиде да прекара празниците с овдовялата си наскоро майка и дружно решихме да не готвим традиционната вечеря, а да си вземем кебаб (дюнер) и да си починем. Супер добре си изкарахме.

Тази година си взех отпуск и се натресох неканена у майка още на 30.11. От десетилетие не иска да идва при нас за Коледа (или друг празник) и не ни кани. Не отишла планината при Мохамед........

То било много хубаво. Няма мъж нито деца, които да питат ко шъ ядем и кога, къде ще ходим и защо е заета банята. Кайф.

Избрах първа опция като гласувах.

Fever Ray, пожелавам бързо оздравяване. 🍀

# 25
Аз сега видях анкетата.
Ограничавам времето, което прекарвам с родата, защото на ден 5-7 започват спорове. Живеем различни животи и неминуемо възникват караници.

Ехее, пети ден! Аз с майка ми на 24-тия час след пристигането вече си мисля защо изобщо съм отишла...

# 26
Аааа, то имало анкета 🙃

FeverRay, кураж и бързо да се отървеш от здравословните проблеми.😍

# 27
Нещата не са черни или бели. Обичам да се съберем на трапезата, но ми е малко досадно с купуването и готвенето, но понеже всички се включваме става част от празника и не тежи. Мразя купуването на подаръци обаче, защото не обичам да отбивам номера, а хич не е лесно да намериш нещо, което да пасва на адресата на подаръка. Натоварва ме, но го приемам за неизбежно. Иначе е приятно - детето си идва, почивни дни, разни неща правим заедно...

# 28
Напрегнато ми е и се радвам, когато отминат. Сякаш цялата вселена ме сочи с пръст и ме назидава, че съм длъжна да имам празнично настроение, а аз нямам. Виждам се достатъчно често с всички, с които така или иначе ще бъда по празниците  и се чувствам леко гузна как не ме обладава никакъв коледен дух. Не ми пречи да готвя, да шетам.
На първи януари ще си отдъхна.

# 29
Любимият ми период от годината. Обичам да купувам подаръци, да украся, да сготвя нещо вкусно и да се съберем с родата. Нищо от това не ме натоварва, вкъщи приготовленията за празниците винаги са ставали без напрежение. А и много обичаме да правим големи събирания, да имаме гости. Важното е да сме заедно, всичко останало е второстепенно и няма драма, ако не е перфектно.

Празнуваме Коледа с едните родители, Нова Година с другите и ги въртим всяка година. Понякога за НГ се събираме с приятели. В почивните дни посещаваме баби, дядовци, други роднини и приятели, ако имаме възможност.

Дойде ли януари ми става едно мрачно и пусто...

Общи условия

Активация на акаунт