Как се чувствате по коледните празници?

• 7 649
  • 147
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък като малка изключително много мразех Улицата - извинявам се на актьорите, ако някой прочетете тук. Ненавиждах предаването, не харесвах скечовете - изглеждаха ми грозни и досадни.
Иначе винаги съм очаквала едно и също от празничния период - много пазаруване и хубава храна. Всичко друго ми създава стрес по това време на годината. Днес се опитах да походя сред природата, но вятърът щеше да ме събори и бързо се прибрах.

# 121
Аз за първи път съм сама/е, с котката, която се грижи да не ми е тихо и не соира да ми говори/кара за нещо си😊/
За бонус, съм и с ковид. Но, въпреки очакванията ми, се чувствам добре. Приех ситуацията и не драматизирам и не се оплаквам. Ден като ден😊

# 122
  • София
Събираме се по празниците с роднини, роднинско-социални сме си.
 Бъдни вечер по традиция със семейството на сестра ми.
Коледа със семейството на снаха ми, защото внуците са малки и не е удачно да се разкарват и всички са на къщата при тях.
Нова Година с приятелка и мъжа и и според случая още някои или само ние си. Миналата бяхме на къщата на село заедно със сина ми, снахата и бебетата, и въпросната приятелка. Тая година у тях.
Великден по традиция на къщата на село. Миналата пролет бяха и сина ми с бебетата и родителите на снахата. Следващата май ще сме само със семейството на сина, ако не поканим още някой.

Ми не ни тежи. Не си даваме зор, откакто майка почина преди две години. Тя много се впрягаше, то беше готвене, гладене на покривки, драми, нерви...
След нея вече е както дойде. Мързеливи сърми за бъдни вечер, намален брой ястия, намален брой и лесни за готвене ястия за Нова Година, на Великден всички се включват в готвене и боядисване на яйца. Изобщо на всички събирания всички се включват и не е изморително.
От две години на всички подобни празници вървя комплект с баща ми, че нали остана сам. На никого не му тежи, че идва и той. Не ми дава сърце да го оставя сам на Коледа или на Нова година, пък и всички го познават и си върви с компанията.

# 123
  • Gotham City
Как се чувствате по коледните празници?
Като във вица: Наближава Коледа. Пак е скапано, само че с гирлянди Grinning

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 08:02 от Belle Époque

# 124
Е стига де, тази година е Единица, ново начало. Оставете всичко, което ви трови в старата година и започнете начисто. Стига с тоя "гриндж".

# 125
  • SF
 Това е символично. Нищо не оставяш в старата година.
Ние се шегуваме.
Хареса ми вица за Коледата и гирляндите. Simple Smile

# 126
Когато по празниците се почувствам недоволна, преяла, олежана, дебела, когато започна да мрънкам, си казвам: какво искаш, хората воюват, избиват ги - дали в Газа, в Украйна или в други места по света...Ти си седнала да мрънкаш от срещи с роднини, пълни маси и че много готвиш... Боже, не знаеш ли колко много имаш!
И се освествам, смирявам и опитвам да не съм недоволна.

Мненията ни се припокриват на 100 %.

Относно многото приготовления и преяждането е който, както си го направи. Аз готвих 7 ястия за Коледа, но не преядох, защото сама си поставях спирачки и всичко беше за семейството, което ми доставяше истинско удоволствие, а не тъпченето с храна. За покупките на подаръци е въпрос на организация и планиране, ако не се прави в последния момент, не тежи.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 01:09 от finеsse

# 127
  • София
Обичам семейните празници заради семейството. Но ние се събираме предимно най-близките, плюс набор сватове. Преди бяха на сестра ми, сега са на сина ми. На сестра ми ми бяха безразлични, но в никакъв случай неприятни, на сина ми са готина компания. Новогодишната компания я подбирам внимателно, ако не ми харесва някой, не ходя.
Твръде много часове са, за да си мълча, като ме дразнят.

Изкарах си супер на всички празници. Харесахме си подаръците, всички бяха доволни, храната беше хубава, никой не беше изтощен.
Айде тая година пак така.

# 128
И аз си изкарах нормално - всичко беше наред. Без изненади, болести, спорове и т.н.
След това си продължих диетата от преди два месеца, която беше на пауза Simple Smile

Скрит текст:
Забравих да добавя, че не сме изхвърляли храна - нито то Бъдни вечер, нито от Коледа, нито от НГ. Храната беше нормално количество и се изяде.

Не знам защо разни "журналисти" по телевизията настояват, че се изхвърляли големи количества храна. Не ми се е случвало да видя изхвърлена храна от празниците по контейнерите (представям си изхвърлена половин пуйка, баница, сармички и т.н.) - това сигурно се случва в техните затворени общности и си мислят, че всички са така.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 15:57 от pppqqq

# 129
  • пустинята Гоби
Храната като се смеси с останалия боклук, как ще я видите?

Аз напълнях 2 кила преди празниците, че сестра ми дойде на гости, с пълен куфар с лакомства и пуста лакомия. По празниците хапвах умерено, сега също, така че всичко е точно.

# 130
  • Mediterraneo
Огромни количества храна се хвърля, това не е измислица на журналистите.

# 131
Е, познатите ми не правят такива огромни количества храна за празниците, че да я хвърлят. Дояжда се ден-два и свършва.

Ставаше дума конкретно за празниците и за купена храна от хората, не за магазини и ресторанти. Даже в някакъв сутрешен блок (не помня кой, защото обичайно не съм вкъщи по това време и не ги гледам), един репортер вървеше по улиците и питаше хората дали им остава храна след празниците и дали я хвърлят. Всички казаха "не".

# 132
  • пустинята Гоби
Познатите ти не са представителна извадка. Пък и хората вероятно мислят, че нещо наполовина изядено и хвърлено не е изхвърлена храна. Всеки разбира въпроса различно.

# 133
  • София
Ние си намерихме цака в офиса - носим неща, които са изостанали, но са опаковани и в срок, и дояждаме. Колбаси, пакетирани сладкиши, сирена, шоколади и подобни. Знам, че за някои може да звучи гнусно, но се оказа хубав начин да не се хвърля храна.

# 134
Нищо не хвърляме, не правим стриктен план, но знаем приблизително какво и колко ще се изяде.
Тази година единствено със сладките прекалих, все мислех, че правя малко, по сравнение особено с темите. Но поне всеки опита всичко. Основни ястия, салати, разядки не сме хвърлили.

Слагам около 1-2 кг, но има типични, "ритуални" храни, които по друго време нямам възможност нито да готвя, нито да ям, така че голяма работа, лятото с разходки и плуване ще отслбна.

Общи условия

Активация на акаунт