Как се чувствате по коледните празници?

• 7 621
  • 147
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
Ние си намерихме цака в офиса - носим неща, които са изостанали, но са опаковани и в срок, и дояждаме. Колбаси, пакетирани сладкиши, сирена, шоколади и подобни. Знам, че за някои може да звучи гнусно, но се оказа хубав начин да не се хвърля храна.
Всъщност е чудесна идея. Аз много често купувам през Too good to go, апликация за останали храни от хотели, заведения и магазини,

# 136
Това ми е най-омразният период от годината и винаги се радвам, когато свърши и настъпи януари.
Какво има да му се радвам?
Починали баби и дядовци и семейство, което по стечение на обстоятелствата никога не мога да посетя по Коледа.
Като добавим и предколедното пазаруване все едно света ще свърши как да не се депресираш?

# 137
  • SF
Наличието или отсъствието на семейство много определят как се чувстваме по Коледа, защото това са подчертано семейни празници.
Дори най-най-отричащите и невярващите отиват на обяд у мама и откарват до вечерта. Ако имат мама. Получават подарък, купуват подарък. А като ги питаш как изкарахте, отговарят "вкусно беше" и изброяват какво са яли.
Аз съм като тебе, Arielle. През януари ми е по-леко. Може и на късите дни да се дължи.

# 138
Хвърлихме , тоест дадохме на кучето, единствено от свекървата някаква кутия, пържена сланина с праз. Тя казваше че било супер вкусно, но никой не пожела да го яде. И като си тръгвахме, й върнахме трите кутии, като тази беше пълна. Не знам дали е било добре вътре, може и тя да го е изяла, щом очевидно си го харесва. Друго не сме разхищавали. Доволна съм от яденето, не съм преяждала.

# 139
Хвърлихме , тоест дадохме на кучето, единствено от свекървата някаква кутия, пържена сланина с праз.
Другия път имайте малко жал към кучето - празът е токсичен за тях.

# 140
Солта също е изключително вредна.

# 141
  • София
Това ми е най-омразният период от годината и винаги се радвам, когато свърши и настъпи януари.
Какво има да му се радвам?
Починали баби и дядовци и семейство, което по стечение на обстоятелствата никога не мога да посетя по Коледа.
Като добавим и предколедното пазаруване все едно света ще свърши как да не се депресираш?

с времето и напредването на възраста ни ще стават все повече липсващите хора.
Аз се радвам и празнувам заради тези, които са още тук, понякога спазвайки семейни традиции в памет на тези, които ги няма.

На Великден ми стана криво, защото майка се развихряше с украсите и агнето, а я няма вече. Обаче после просто направих плънката по нейна рецепта и извадих нейните неща и си изкарахме прекрасно.

Живота е твърде кратък и нямам намерение да го изживявам депресирана и нещастна, поне доколкото зависи от мен. Радвам се на каквото и когото имам и си спомням с хубаво за хората и нещата, които вече ги няма.
Когато вече не мога да спазвам една семейна традиция, замествам я с друга.

# 142
Possessed Точно това правя и аз, спазвам коледните обичаи със седемте ястия, питка с паричка, баница с късмети и т.н., както и великденското боядисване на яйца, козунаците, за да продължа традициите на родителите ми, на бабите и дядовците ми. Така чувствам, че е правилно.

# 143
  • София
Тази година за първи път бяхме без татко и беше... странно. Сдържаме се да плачем и да оплакваме, защото с майка ми знаем, че той не би го искал и не би го позволил, но вътрешно липсата е болезнено осезаема.
Гледаме като седнем на Коледа, Великден, рожден ден, да споменем с добро онези, които загубихме, да се сетим за някой готин спомен с тях, да си разкажем. Толкова е стоплящо, когато някой подхване "Ей, сещаш ли се когато баща ти..." и следва някоя забавна случка или някоя незабравима реплика.

# 144
  • SF
Possessed Точно това правя и аз, спазвам коледните обичаи със седемте ястия, питка с паричка, баница с късмети и т.н., както и великденското боядисване на яйца, козунаците, за да продължа традициите на родителите ми, на бабите и дядовците ми. Така чувствам, че е правилно.

Знам, да, и аз много обичах, и много ме бива да украсявам, да нарисувам яйцата. Какви шедьоври съм правила, а и модерни - декупаж техники. Но някак само за мен не ми се прави, а и няма да съм щастлива да седна сама на маса със 7 ястия и си го спестявам като изживяване. Може би догодина ще замина някъде, за да си спестя интимния момент на коледната магия.

# 145
  • София
Миналата година имах два варианта за бъдни вечер, не близкороднински.
Родителите на снаха ми имат голяма къща до София и като разбраха, че с баща ми оставаме сами, ни поканиха и за Бъдни вечер и коледа с преспиване.
Една приятелка също ни покани за празника.
Когато си сам, разширяваш семейството си с близки на близки, приятели. Винаги има хора, с които бити било приятно и на коите би им било приятно с вас. А в моя случай аз вървя и с 80 годишен човек комплект, защото не искам да го оставям сам по празници.
Въпрос на настройка.

# 146
  • SF
И това как става?
Ако аз ги каня, да. Но нямам кого да поканя, защото всеки си е вкъщи със семейството или е заминал някъде. Предварително им знам плановете на моите близки и ми е ясно, че няма кой да дойде точно у нас. Заминават си при родителите си. Оплакват се, че 2-3 дни са от гости на гости и после 2 дни само лежат и се опитват да не ядат.

# 147
Ние също сме така. Ако не сме със семейството в някакъв формат, сме с приятелски семейства и на Бъдни вечер, и на Коледа, и на нова година - обикновено различни, но понякога може да повторим. Ако знам, че приятелки са сами по празниците, винаги ги каня.

С годините все повече започвам да оценявам тези моменти и съответно си ги търся.

Общи условия

Активация на акаунт