Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 140
  • 461
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia
О, ако нямам ангажимент към треньорката във фитнеса, 2/3 от тренировките да не съм ги направила. Аз вкъщи не мога да се мобилизирам, отделно тя ми показва разни упражнения и разтягания, за които иначе трябва сама да откривам топлата вода в ю-туб и да отделя значително време за четене.
По баирите си ходя, но системното натоварване с тежести дава съвсем друг тонус на мускулатурата. Иначе мразя да тичам и не го правя.
Важно е всеки да намери работещото за него нещо.

# 406
  • София
Тази тема ме надъха да намеря зала в квартала и да питам за Мултиспорт. Имат някакви интересни неща, след НГ ще ходя да ги прегледам.

# 407
И повече време си трябва за фитнеса.
Там първо не винаги ще е свободен уреда който искам. Трябва да чакам и да отида на друг.
Да се оправя да отида на фитнес си трябва някакво време. Отиването до там също трябва време. Там минимум час, даже и повече. После къпане там и връщане. Минимум два часа.
Понякога чакам и за банята. А се е случвало и там да хващам някакви грипчета. Плюс и ми е скучно ей така да въртя. Свикнала съм да гледам нещо, което ми е интересно. Миризмата на пот, другите хора са ми дразнещи. Има и досадни хора също така.
Ами като съм на работа не мога да отделя това време.
Имам си изграден режим най-късно примерно до 8 вечерта вече да седна да вечерям.
Прибирам се в 17,30, често и пазарувам преди прибиране, оправям някакви къщни работи и в 19 без 15 примерно почвам и едно 45-50 минути си тренирам. Я силово, гирички, кростренажор, както аз си знам. И си пускам някое интересно предаване, филм, сериал и още по-интересно ми е. И после душче и почвам вечерята. Даже често като тренирам вечерята се готви и пестя време.
А ако трябва на фитнес, ще вечерям в 22 направо,  което за мен не е ок, ама хич.
Иначе съм си мислела някъде за известно време да ходя на йога. Скоро трябва да се запиша някъде.
И на тай чи съм ходила, хубаво е, но много далече и после като смених работата не ми беше удобно с часове и дни.

# 408
  • sofia
Фитнесът с треньорката ми е до работата, там се къпя, но като ползвам този до вкъщи си се къпя в нас и единственото загубено време са общо десетина минути в ходене до там и обратно.
Като живеех на майната си в Герман, подобно организиране на ежедневието не би ми било възможно. Там ползвах баира над селото....но както казах нямам волята да съм постоянна, а това с треньора при мен работи.
Иначе не ми харесват груповите занимания, защото те там е лудницата и трябва да съобразявам темпото на упражненията....и често е някакво кардио, което аз мразя.
Като ме стегне шапката и отивам до фитнеса, правя тренировка и се прибирам нов човек.
Та всеки трябва да си измисли схемата според собственото ежедневие и бит.

# 409
  • Пловдив
И аз се къпя у нас. Но то в края на краищата все толкова време употребяваш за къпане.
Груповите занимания не са еднакви, избираш си ги според темпото и предпочитанията. Доста приличат на клиповете с домашни тренировки от нета.

# 410
  • София
Всеки си избира според начина си на живот. Аз имам 3-4 почивни дни в седмицата и понякога се хващам, че блея в една точка, особено следобед и привечер. Та мисля да си вдигна Дто и да ходя на някакво занимание.

# 411
Гледам да се изкъпя веднага, особено зимата.
Не ми се щъка потна из другите помещения.
Случвало се е, потна и отивам на терасата за нещо и после настинала.

# 412
По-хубаво да се катериш в планината, ама там може да се загубиш. Във фитнеса не. Relaxed

# 413
По-хубаво да се катериш в планината, ама там може да се загубиш. Във фитнеса не. Relaxed
Няма начин да се загубя.
Пътеки бол. Която и да хвана, все ще ме изведе някъде.
Правила съм го.

# 414
Аз живея сред природа и не мога да си представя да вляза във фитнес зала. Малко ми и е смешно това блъскане залудо в затворено помещение, в сравнение например, с работа в градина или по двора, където имаш краен резултат или пък разходки на чист въздух. Но, за хората в големия град е един от малкото варианти за движение. Както се казва, за всеки влак си има пътници.
В планина на днешно време едва ли ще се загубиш, освен ако не е някъде по върховете из дивите степи. Има обозначения, навигация, телефони, карти....

# 415
  • sofia
Леони, като живяла в къща и работила двор (гледахме домати, краставици, подрязване на асми, дървета, бране на плодове и после консервирането им и каквото се сетите още) твърдя, че тая работа няма нищо, ама нищо общо с фитнеса и резултатите от целевото физическо натоварване.
Дет се вика, играла съм в тоя филм, не само съм го гледала.

# 416
Според мен планината (или гората, или градината) и фитнесът не си противоречат.

# 417
И повече време си трябва за фитнеса.
Там първо не винаги ще е свободен уреда който искам. Трябва да чакам и да отида на друг.
Да се оправя да отида на фитнес си трябва някакво време. Отиването до там също трябва време. Там минимум час, даже и повече. После къпане там и връщане. Минимум два часа.
Понякога чакам и за банята. А се е случвало и там да хващам някакви грипчета. Плюс и ми е скучно ей така да въртя. Свикнала съм да гледам нещо, което ми е интересно. Миризмата на пот, другите хора са ми дразнещи. Има и досадни хора също така.
Ами като съм на работа не мога да отделя това време.
Имам си изграден режим най-късно примерно до 8 вечерта вече да седна да вечерям.
Прибирам се в 17,30, често и пазарувам преди прибиране, оправям някакви къщни работи и в 19 без 15 примерно почвам и едно 45-50 минути си тренирам. Я силово, гирички, кростренажор, както аз си знам. И си пускам някое интересно предаване, филм, сериал и още по-интересно ми е. И после душче и почвам вечерята. Даже често като тренирам вечерята се готви и пестя време.
А ако трябва на фитнес, ще вечерям в 22 направо,  което за мен не е ок, ама хич.
Иначе съм си мислела някъде за известно време да ходя на йога. Скоро трябва да се запиша някъде.
И на тай чи съм ходила, хубаво е, но много далече и после като смених работата не ми беше удобно с часове и дни.
Дво часа поне!, след тренировка във фитнес, не ядях.
То и не ми се ядяше въобще.

# 418
Как да не можеш да се загубиш в планината?Който не може, да ми се обади. Ще му помогна.

# 419
На мен пък до голяма степен ми омръзнаха тренировките вкъщи. Визирам силовите такива. Затова и често директно ги заменям с други. Обаче това не е никак ок, особено за жена на прага на предменопаузата. От известно време обмислям отново да се върна във фитнеса, като за целта ще си имам изготвена според моите нужди и цели индивидуална програма. Фитнес- веригата, която ми е най- удобна, ми е на макс 10 минути с кола (ако случайно има сериозен трафик), има си паркинг, всеки един от фитнесите е достатъчно голям и просторен, за да не се налага да чакам за машини, а и аз ще ходя през деня, след като са минали от там вече най- ранобудните ентусиасти. Душ/ баня според зависи- или в нас, или там на място. Хигиената е много добра. Децата ми са с абонамент към веригата от години, нямат забележки. Към абонамента са включени и групови тренировки, но те са основно във втората част на деня, което мен като цяло не ме устройва. Още съм в процес на обмисляне, но усещам, че решението е почти взето.

Според мен планината (или гората, или градината) и фитнесът не си противоречат.

Според мен- също!

Общи условия

Активация на акаунт