Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 328
  • 461
  •   1
Отговори
# 390
Има финансисти по табелка, демек чиновници и финансисти в действие. На първите не препоръчвам да си поверяваш парите. Наблюдения от първа ръка, кадър на Министерство на финансите.

И да се върна към темата - вчера две дружки ме замъкнаха в близкия фитнес. Не вярвах, че работи. Работеше и не само, беше пълен с две категории посетители: млади мъже 25-35 годишни и жени 35-50 годишни. ИзЯсни ми се как и къде стават заварките на модерните двойки. Неслучайно Кобилкина шета из тия места Trollface

# 391
  • Down south
Възрастта влияе, а и средата не е никак за подценяване.
Има ли разлика между жена в село/провинция на 65 и жена, живееща в София, Лондон, Ню Йорк.
Хипотетично.

# 392
  • sofia
В нашия квартален фитнес има всякакви хора. Ходя по различно време и действително съм засичала всякакви възрасти мъже и жени.
Младите преобладават, но това е нормално и много се радвам, че полагат някаква грижа за формата си. Който като млад полага грижа за себе си, ще го прави и като възрастен. Това са навици и начин на живот.

# 393
Добре, Елиф. Simple Smile
//
Затова не обичам фитнесите аз. Не можеш да си тренираш на спокойствие. И миризми, и чистота на уредите, абе екстра е за свалки, да.
Иначе, прави ми впечатление, че виждам повече мъже по залите и тичащи в парка. Трендовете на "аз съм себе си и ям всичко" при дамите си казват думата.

# 394
  • Пловдив
Иначе, прави ми впечатление, че виждам повече мъже по залите и тичащи в парка. Трендовете на "аз съм себе си и ям всичко" при дамите си казват думата.
Защото мъжете имат повече време за себе си. А аз сутрин на баничките засичам само мъже, до степен 10 мъжа (нарочно не пиша човека) и аз на опашката.

# 395
  • София
Фитнеса е вероятно най-тъпото място човек да се заблуждава, че се грижи за себе си. Лично мнение, но не виждам и едно нещо във фитнес, което да е полезно – от лошия въздух, количествата хора на едно място, самозаблудата да полезни движения.... До недоучилите инструктори и сбора от лоши псевдоспортни навици на хора, които нямат идея от спорт. Особено ме дразни, че младежи избират това, поради липса на друга възможност и веднага започват с добавки от всякакъв вид. Трагедия.

# 396
Фитнеса има полза, ако ходещия знае какво прави там и как да го прави.
Много не знаят.
И на мен не ми е приятно, била съм преди години.

# 397
Аз много обичам фитнес и ми допада, че си обикаляш сам по уредите. Не си падам по групови танци, спортове и подобни.

# 398
  • Пловдив
Е, те движенията не са някаква тънка философия все пак, ако не се броят ония, с които рискуваш чести контузии с големи тежести. Всяко друго движение е полезно.

# 399
  • София
Е, те движенията не са някаква тънка философия все пак, ако не се броят ония, с които рискуваш чести контузии с големи тежести. Всяко друго движение е полезно.
Не е вярно. Дори стоенето в това помещение е вредно. Кое не може да се направи вкъщи или навън, освен велоаргометъра? Нито една причина няма човек да стъпи във фитнес, освен ако не е на презокеански кораб за 4 месеца и няма къде да тича или да кара колело. И му е тясна каютата, та не може да си прави упражненията там.

# 400
  • София
Има хора, които просто харесват да ходят на фитнес. И аз съм от тези, които не харесват. Харесвам упражнения вкъщи, разходки навън, групови занимания в зала.

# 401
  • Пловдив
Всичко може да се прави вкъщи или навън, разбира се. Но понякога е по-лесно, по-удобно и т.н.
Дори наличието на уред като велотренажор или друг, какъвто не винаги можеш да си поставиш вкъщи, е нещо. Но не само.
Аз например откак открих груповите тренировки, не съм престанала да им се кефя. Същите неща мога да ги правя и в "каютата", но така ми е много по-лесно във всяко отношение. Бонус са макар и ограничените допълнителни социални контакти. Само млад мъж дето не вярвам да може да се намери там, ама кой знае. Wink
За всичко има кандидати. Можем и вкъщи да си ядем, но има ресторанти. Дори не само гурме такива, а квартални кръчми.

# 402
  • София
Аз и на бар обожавам да ходя, но просто не мисля, че го правя за здраве. Нека всеки си се разтоварва както му е кеф, но тук се говори за здраве. Дори само непочистваните никога или никога по стандарт климатични инсталации и уреди, да не говорим за гумените токсични изпарения, правят белия дроб на гордия веган и непушач във фитнеса на нищо. Пак казвам, не споря, със сигурност всеки има право да се забавлява по свой вкус, но ако човек иска здраве е по-добре през уикенда два пъти да се качи до Черни връх или подобна алтернатива в други градове, отколкото да стои и един час във фитнес. По-добре сутрин и вечер да си направи по 20 минути подходящи упражнения вкъщи, отколкото да се завре на подобно място.

# 403
Може, може, имах един транзитен ми разказваше, че във фитнеса кълват най-много жени. Немалко мъже ходят и заради това. Лесен начин за социализация и да засекат много жени на едно място, които могат да заговорят едновременно.
Фитнесите ме натоварват много мен. От години не стъпвам. Всичко може да се прави и извън залата, да.

# 404
Мен си ме мързи да спортувам, нямам изградени навици. Обаче като съм си купила карта, като ида и вляза, няма как само да стоя и почвам да обикалям уредите.

Общи условия

Активация на акаунт