3-годишно отказва храна от дълго време

• 1 248
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Относно телевизията - яденето и до ден днешен ми е едно от най-безумно скучните неща. Трябва с нещо да занимавам ума си докато ям. Като малка открих, че не съм така "злояда" като слушам приказки.
Но и да ми е зает ума консистенцията и вида също са ми важни. Та да не ви отчайвам, но не се израства това. Нека да ядат каквото искат и в каквато форма искат, само да ядат. Мога да си стоя гладна, ако няма каквото аз искам. А съм голям и осъзнат човек. Ако се насиля да ям нещо, което не искам едно време директно повръщах, сега само позиви за това.

# 16
  • Sofia
Относно телевизията - яденето и до ден днешен ми е едно от най-безумно скучните неща. Трябва с нещо да занимавам ума си докато ям. Като малка открих, че не съм така "злояда" като слушам приказки.
Но и да ми е зает ума консистенцията и вида също са ми важни. Та да не ви отчайвам, но не се израства това. Нека да ядат каквото искат и в каквато форма искат, само да ядат. Мога да си стоя гладна, ако няма каквото аз искам. А съм голям и осъзнат човек. Ако се насиля да ям нещо, което не искам едно време директно повръщах, сега само позиви за това.
И аз бях така. Страшно злояда и инатлива.
Спомням си, когато бях в градинска възраст, как едната ми баба издивяваше, че не искам да се храня. Слагаще ме да седна на масата, заставаше срещу мен с купичката и започваше да ми бута лъжици в устата. Резултатът - повръщах.
Като малко по-голяма (9-10г), когато ходихме на гости, издебвах всички да слезнат от колата и веднага се заклключвах в нея, за да не ме карат да сядам на масата и да ям. Излизах от колата, чак след като ми обещаят, че няма да ме насилват да ям.

В днешно време като възрастен и аз съм способна да не ям цял ден, ако в хладилника има само неща, които не искам да ям. Просто не изпитвам глад. И в един момент започвам да треперя, да ме облива студена пот, да ми причернява и да ми се вия свят. Но аз съм възрастен човек и знам, че съм тръгнала към хипогликемия и веднага реагирам. Но на малката не можех да й обясня, че тя трябва да яде, за да не изпада в такива състояния. Тя като се докарваше до хипогликемия съвсем отказваше да яде и да пие, ставаше все по-сънена и отпусната до степен изобщо да не реагира и да не мога да я събудя и стигахме до системи в болницата.
Та, в момента в пъти е по-добре да се храни с пасирана храна отколкото с глюкоза през абокат.

При мен тази злоядост се промени. Не изчезна съвсем, но в един момент проядох доста повече неща и различни консистенции. Вярвам, че и при нея нещата ще отиват към подобрение.

# 17
Колко е високо и колко тежи детето? И нашето винаги е било адски капризно, с години не е яла готвено, слабичка е. Никога не ми е хрумвало да пасирам храна на голямо дете, затова не сме имали конкретно този проблем. Но все пак ако детето расте енергично и весело, едва ли има свриозен проблем. От моето дете научих, че успешно си оцеляват и със съвсем малко храна.

# 18
  • Sofia
Никога не ми е хрумвало да пасирам храна на голямо дете...
Защото най-вероятно твоето дете все пак нещо хапва, макар и малко.

# 19
О, моето вече порасна. Докъм 3-4  годишно много малко ядеше. Никога обаче не е имала предпочитание към пасирано. По-скоро суха храна, плод или сладко. Сега пак не е ящна, има такъв тип деца явно.

# 20
моят звяр обаче ако не яде освен че става много кисела (направо е непоносима на моменти) започва и да я боли коремче... играхме го това почти две години в ясла и детска градина.. там на практика по цял ден не ядеше и много често се оплакваше от болки в коремчето следобед и вечер... как да я оставя.. предпочитам да дам крем супа или нещо друго, което знам че ще яде, отколкото да я оставя да си докара гастрит или нещо по-лошо... хем моята не е злояда...

поне до хипогликемия не се е докарвала като на брин детето....

# 21
Изпращам ви прегръдки мами, много добре ви разбирам. И аз си имам проблем с храненето с моят син който е на 2 годинки. Още ат раждане яде много малко като количество храна. При нас проблема е течната храна. Всичко което е сухо, печено, хляб, плодове яде, но много малко като коричество 5-6 хапки и това е. Но супи, леща и подобни много трудно и сурови зеленчуци няма шанс да яде. Този проблем се яви малко преди да навърши 2 годинки, преди това всичко си яде освен месо. Единствено палента още яде пасирана 🤷‍♀️

Също и ние имаме проблем с нощно хранене ето опитвам вече 2 месеца да махнем АМ през ноща но много бавно се движат нещата. Преди лягане испива 180мл АМ и през ноща 1-2 пъти по 60мл. Онитвач и аз сега да разреждам па ще видим как ще бъде.

# 22
  • Countryside
Явно е гладен щом се буди през нощта за мляко. Пробвайте да слагате някоя бисквита в млякото преди сън или лъжица/две каша? За вечеря нещо по-калорично също и млякото преди сън? Дъщеря ми имаше такъв период, но преди годинката. Будеше се гладна посред нощ, но тя не пиеше от шише и беше драма, защото хем й се спи, хем гладна, хем едва гълта лъжици каша. Помня, че за вечеря понякога  й давах кисело мляко с бисквити, за да се засити. Когато се е нахранила добре й давах малко количество преди лягане  за десерт и така, постепено отмина този период...

# 23
Същия е и моя син, на 3г точно. Така е от както стана на 2г и 3м. Той даже по малко яде и от Вашето. Става кисел и ревлив, но не иска да яде. Побелях

Общи условия

Активация на акаунт