Професионални серии за коса - Тема 167

• 7 570
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
Но как да определя колко слагам, спрей е и все не съм сигурна, че съм напръскала навсякъде равномерно.
Пръскаш на ръцете,размазваш между тях и нанасяш по косата като крем

Olaplex 6 погледни

# 61
Какъвто и продукт да нанасям, дали крем или спрей - позле разресвам косата с четка за по равномерно разпределение.
На коса която кърпата е попила вече водата, но все още влажна.

# 62
Здравейте! Имам косопад от няколко месеца и някак косъмът ми се струва изтънял. По принцип винаги в края на есента имам косопад, но после спира и още в началото на косопада виждах нови растежи. Сега проблемът е, че не виждам да расте нова коса. Правих изследвания на хормони, витамини и други преди есента и всичко ми беше в норма, с изключение на вит. Д, но пия от тогава по лекарско предписание витамина. Боядисвам се със 7-ца на Иноа, но само корен. Натуралният ми цвят е 6-ца. Преси не изполвам. А сешоар ползвам за по 5 минути след миене на косата, защото я оставям основно с микрофибърна кърпа да попие хубаво водата и след това суша.

От около два месеца ползвам напура Z2 и Anagen шампоана, като от скоро смених със Stamigen. След измиване слагам серум на лалга SEAGROWTH. Не виждам никакъв резултат от тях. Преди няколко години бях много доволна от един серум на епруваж, но явно вече не се предлага по магазините.

Чудя се вече какво да опитам. Възможно ли е да ми липсва протеин? Пробвах на две измивания тестери на Еxtreme Strengthening Shampoo и Еxtreme Strengthening Conditioner на Redken, но косата ми отново беше много мека след това и не усетих уплътняване. Сега съм поръчала пълноразмерен шампоана и Extreme Cat Reconstrucing Spray да видя при по-продължителна употреба дали ще получа друг резултат.

Някакви насоки или препоръки?

# 63
Калиначи ми помогнаха с изтъняването и косопада - серум и маска. Няколко поста назад ги коментирахме, резултата при мен за 2 месеца е страхотен.

# 64
  • Бургас

Харесвам техните продукти, шестицата термозащита ли е?

# 65
...и термозащита.
Заглажда косъма,леко уплътнява,предпазва при сушене със сешоар(за преса не мога да кажа).
Key Benefits
-Controls frizz and helps define air-dried styles
-Softens, smooths, and hydrates hair
-450ºF/232ºC heat protection

# 66
  • По широкия бял свят
Косата ми е чуплива и я изправям с преса. От известно време се замислям, дали мога да оформя добре изглеждащи къдрици.
Можете ли да ми предложите продукти с който да се опитам да ги оформя?
Гледах разни клипчета и виждам, че използват различни продукти, но ми се ще да купя нещо изпробвано, а не рекламирано.

# 67
  • В полите на Пирин планина
Това с къдриците си е цяла наука...
Всеки си намира неговите продукти. Има и тема за къдрокоските, може да погледнеш.

# 68
Косата ми е чуплива и я изправям с преса.
От известно време се замислям, дали мога да оформя добре изглеждащи къдрици.
Можете ли да ми предложите продукти с който да се опитам да ги оформя?
Гледах разни клипчета и виждам, че използват различни продукти, но ми се ще да купя нещо изпробвано, а не рекламирано.
С чуплива коса съм. И реших да я нося такава каквато е и да оформям естествените вълни преди някъде около 3, 4 години.
Този така нашумял преди години "кърли метод " не е за мен.
Напоследък всяка втора издаде книга и обяснява как да се грижим за къдрици. Опитах, не постигнах нищо освен раздразнен скалп. Тогава нямаше и избор на нашия пазар от продукти по метода. Сега има много повече.
За себе си установих, че този метод за чупливи коси по - скоро не работи.
Моите са само леки вълни/чупки и не съм нито къдрава, нито съм с правя коса.
Това са си мои изводи за моята коса и скалп.
Съветът ми е да си вземеш сатенен ролер.
Супер удобни са за спане и стават прекрасни къдрици, които са като от фризьор.
За пет минути вечер и пет минути сутрин имаш чудесна прическа, която издържа до следващото миене(зависи от типа коса, моята държи къдрици много).
Може и с колан от халат, но на мен не ми допада как стават с него къдриците.
Вече над година се правя само така.
Направо се родих. Не ползвам преси и маши от много години вече, само по поводи и примерно на седмицата веднъж ако ми хрумне да я изправя и то това се случва изключително рядко.
Удобни са за спане, сутрин само разплитвам с пръсти, слагам малко крем Ми аманте за да я приглади, много малко(след косопад съм косата ми стърчи и расте навсякъде).
Може да пръсна лак ако е много влажно или съм на парти да речем. С четка също може да се разреши косата леко ако искаш да са по-небрежни вълните.
Косата придобива вид на направена с къдрав сешоар в салон, леко извити краища след като мине един ден и къдриците се отпуснат.
Стои чудесно.
Другият ми начин на къдрене е с пяна на 80% влажна коса, мачкам, омотавам на кок и така спя.
На сутринта имам страхотна лъвска грива и чудесни вълни. Така се правят най-често и най-много се харесвам.
За продукти не мога да кажа. Все още търся този, който да ми пасне най-добре.
Всичките ми експерименти с разни кремове и спрейове за къдрици до тук са неуспешни.
И съм най-доволна от италианската пяна на Интеса с коприва и пантенол.
Понякога ползвам и дифузера.
Всичките ми маши и топлинни уреди чинно си стоят в шкафа.
Аз обожавам къдрици и имам всички уреди, ролки и какво ли не съм пробвала в годините за да си правя къдрици.
Сатененият ролер е най-доброто нещо.
Много съм доволна.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:03 от Caroline_Bingley

# 69
Кой сатенен ролер ползваш? Аз съм се правила с чорап, колан и имам велурен ролер, не със всички се получава. Умишлено не си взимах сатенен, защото си мислех, че много ще се хлъзга косата и съответно - развалят къдриците.

# 70
Кой сатенен ролер ползваш? Аз съм се правила с чорап, колан и имам велурен ролер, не със всички се получава. Умишлено не си взимах сатенен, защото си мислех, че много ще се хлъзга косата и съответно - развалят къдриците.
От този тип ползвам. Има ги и В Лили и в ДМ.

Имам и такъв, който е без дунапрен пълнеж, само една мека лента. С него нищо не става при мен. С халата също не се получава. Уж една и също технологията, но при мен не става добре. Само с този постигам ефекта, който описах. Хубави трябва да се стегне и завърже, стои хлабаво и ако косата е много жива, понякога се хлъзга.
Не със всички видове става, така.
Едва ли е истински сатен, по-скоро е материал, от който правят скрънчита.
И аз не знам, но се получава супер само с такъв вид.

# 71
И аз от известно време се уча да се разбирам с къдравата си коса, която се оказа, че е доста по- къдрава, отколкото си мислех, ако знам какво да правя с нея. Моите съвети:
1. Да, продуктите са от значение (наблегни на хидратацията), но не са най- определящи. Имат значение и други специфики на косата ти, така че ще намериш правилните вероятно след доста опити.
3. По- важна е техниката- на ресане на сушене, на оформяне.
2. Чети тук мненията на момичета с подобна на твоята коса. На мен постовете на Ванеса са  ми помогнали страшно много. Блгодаря ти, Ванеса😘!
3. Благодарение на Ванеса разбрах за четките Denman, които са абсолютно чудо за къдрокоски- направо не е за вярване. Вземи си една, почети, поизгледай малко видеоматериал и няма да съжаляваш.
4. Дифузерът също е важно съоражение, с което е хубаво да се сдобиеш и ще видиш разликата ище след първия път.
Няма да е лесно, нито бързо, но ако малко задълбаеш, ще видиш косата си такава, каквато никога не си предполагала, че може да бъде.🍀

# 72
  • София
По-добре копринен, не сатенен ролер. Моят е много мекичък и с него наистина може да се спи, не е особено приятно, но поне не си горя косата.

Искам да благодаря за препоръката за K.STYLING SHAPE на Лакме, един от най-удачните продукти за стилизиране на които съм попадала, добре се разбира и с машата на Дайсън.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 16:05 от nad_tab

# 73
  • Варна
По-добре копринен, не сатенен ролер. Моят е много мекичък и с него наистина може да се спи, не е особено приятно, но поне не си горя косата.

Искам да благодаря за препоръката за Боди Шейпа на Лакме, един от най-удачните продукти за стилизиране на които съм попадала, добре се разбира и с машата на Дайсън.

този лосион ли имаш предвид - https://zlatnaribka.com/products/losion-za-oformyane-i-obem-300- … 1gAPSN-iy7AXRFD4J

# 74
  • София
Точно той е, коригирах мнението да е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт