Traitors: Чуждестранни издания

• 1 678
  • 70
  •   1
Отговори
Тема за дискутиране на чуждестранните издания на "Traitors"

За формата:
Начало на излъчване: 2021 г.
Произход: Нидерландия ("De Verraders")
Автори:    Marc Pos & Jasper Hoogendoorn
Брой епизоди на сезон: 10~12

Общи правила (резюме)

Скрит текст:
„Traitors: Игра на предатели“ е социална стратегическа игра, в която група участници живеят заедно в изолирана локация, обикновено замък. Сред тях тайно се избират няколко „предатели“, чиято цел е да елиминират останалите участници – „праведните“ – без да бъдат разкрити. В началото на играта водещият определя кои от играчите са предатели, като самоличността им остава скрита. Останалите участници са „праведни“ и се стремят да разобличат предателите, преди да бъдат елиминирани.

Всеки ден играчите участват в мисии, които включват физически и логически предизвикателства, с които се трупат средства за общ награден фонд. В някои мисии се печелят защитни предмети, като например „щит“, който предпазва от елиминация при нощната атака на предателите. В края на деня всички участници се събират в така наречената „кръгла маса“, където чрез гласуване елиминират играч, когото подозират, че е предател. Изгоненият участник разкрива своята роля.

През нощта предателите провеждат своя „конклав на предателите“ – тайна среща, на която решават кого от праведните да „убият“, усложнявайки още повече разследването. Елиминираният участник не се появява на закуската на следващия ден, което сигнализира останалите за неговото отстраняване. Понякога по време на конклава предателите могат да предложат на праведен играч да се присъедини към тях. Ако избраният приеме, научава самоличността на останалите предатели и започва да играе на тяхна страна.

Финалният етап започва, когато останат около четирима участници. В този етап те гласуват между две опции: „Прогонване“ или „Край на играта“. За да приключи играта, всички участници трябва единодушно да изберат „Край на играта“. Ако поне един гласува за „Прогонване“, се провежда ново гласуване за елиминиране, след което отново се избира между двете опции. Процедурата се повтаря, докато не бъде постигнато единодушие за край на играта или докато в играта не останат само двама участници. Ако тогава сред участниците има предател, той/тя взима цялата награда (или се разделя ако са няколко предатели). В случай, че участниците на този етап са само праведни, те разделят наградата помежду си.
(източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/Traitors:_%D0%98%D0%B3%D1%80%D0%B0 … D0%B5%D0%BB%D0%B8

Правила на темата

Насърчава се дискутирането и споделяне на информация за всяка една от вече излъчените чуждестранни версии, както и за настоящи и предстоящи излъчвания. Поради естеството на темата и големия брой налични версии няма как да се избегнат спойлери, нито е възможно всички дискусии да стават в скрит текст. Препоръчва се на участниците в темата да изгледат предварително версиите, за които не желаят да бъдат спойл-нати от дискусиите, използвайки дадените по-долу линкове за гледане.

Полезни линкове:

Почти всички сезони, с изключение на чешката, германската и индийската версия. Сезоните са с английски субтитри. Видеобазата се обновява периодично с нови сезони и епизоди.
Инструкции за достъп до видеобазата с чуждестранните сезони:
https://www.reddit.com/r/TheTraitorsArchive/comments/1pcs1f3/the … traitors_content/
Не се позволява споделянето на директен линк към базата данни!!!

Списък на всички излъчени и предстоящи сезони по държави:
https://thetraitors.fandom.com/wiki/The_Traitors_(franchise)
(при разглеждане на всяка отделна версия от списъка по държава е възможно да видите спойлер за победителите, така че ползвайте списъка внимателно)

Линк към актуалната тема за българската версия на "Traitors: Игра на предатели":
https://www.bg-mamma.com/?topic=1834328

# 1
Някои предстоящи сезони:

- 1-и януари: Великобритания 4. Ще се излъчва от 1-и до 23-и януари. Само за 1 месец и то през януари. За BBC явно не е проблем да излъчват така, но за родните телевизии - абсурд, ще се обърне светът.
- 8-и януари: САЩ 4.
- по-късно през 2026г: Австралия 3, Нова Зеландия 3, Великобритания Celebrities 2, Канада 4.

Тези, които са отговорили с "Други" в анкетата, могат да напишат за кои точно става въпрос.

# 2
  • Stockholm
С други съм отговорила за шведския формат, който свърши миналата седмица с победа на Предател, който се справи блестящо, явно с най-печелившата стратегия-да си манипулира влиятелна, но тъпа цивилка.
Пускам линк на подкаст с победителя, но и сцена от финала.
https://www.youtube.com/watch?v=3G34KxU7wIc

# 3
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Радвам се,че имаме отделна тема.

Аз съм човек,който е гледал вече над 10 международни сезона,като френските и великобританските са ми най-най.
Пробвах и руските (те са под друго име,но идентични като концепт), но руски не говоря и трябваше съпруга ми да превежда, та стана тромаво,доскуча ми и съм го сложила на пауза.

Сега покрай празниците ще изгледаме Великобритания Селебритиз. Без спойлери,какво мислите за него на база другите сезони от UK? Каква оценка от 1-10 му давате?
Другия ми вариант е някой полски или италиански? Евентуално испански... Ох,не знам... избора е тооолкова богат:))

От любопитство си пуснах Индийците. Хора,заболяха ме очите от кич и ушите ми напрегнаха,поради тази причина му ударих хикса.

# 4
Сега покрай празниците ще изгледаме Великобритания Селебритиз. Без спойлери,какво мислите за него на база другите сезони от UK? Каква оценка от 1-10 му давате?

Много е различен, на мен ми е трудно да ги сравнявам. Добре се получи, оставя приятно усещане, но просто играят по съвсем различен начин, по-благородно и не толкова агресивно. Все пак парите са за благотворителност. Според мен си заслужава да се гледа най-вече като контраст на българската ВИП версия.
Можеш да пробваш и ирландската версия.

# 5
Аз следя само френските Предатели и съм им голям фен. Участниците са повече или по-малко известни публични личности от различни сфери и играят за благотворителни организации. Действието се развива в замък и стилът е по-готик, с разни ковчези, подземия...Почти всеки път има по някоя двойка близки в реалния живот /гаджета, близки роднини/ и единият е предател, а другият- праведен.
Досега не съм хващала такива явни предварително начертани "кръгове на доверие", нито пък пияни участници, както в нашия сезон.
Единстеният недостатък е, че сезонът е много кратък, последните два бяха по седем епизода, другите- по по-малко.

# 6
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не е така. Първите сезони бяха много кратки,докато последните са по 10-12 епизода. Сезон 5 даже имаше 13 епизода ако помня добре.

# 7
Да, моя грешка, последните сезони са по-дълги, отколкото съм написала.

Сега разбирам защо е разминаването, аз ги гледам по телевизията и дават по два епизода, така че за няколко седмици свършва.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 00:09 от Фенси

# 8
Adoralova, във видеобазата от първия пост всички епизоди са с английски субтитри (отделни файлове), в случай че искаш да продължиш да гледаш руската версия.

В анкетата гласувах за Нова Зеландия 2, все още не съм гледал сезон, който да ми е допаднал повече като цялостна комбинация.
От британските предпочитам третия, но всичките са хубави. Ирландският е окей, макар да започна силно и да свърши слабо. Австралийските имат голям проблем с монтажа, пък и правилата им са от старите и отдавна не са актуални. Американските отказвам изобщо да ги гледам, такива накокошинени фалшименто образи, които си живеят в собствен риалити свят, са обида за интелекта, съжалявам. За съжаление Канада са същите, а и предстоящият нов австралийски ще е такъв.

# 9
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Предстоящият американски сезон 4,който дебютира сега на 8 януари аз ще го гледам.
Като изключим преправените лелички от The real housewives..,които са на 50,но много си мечтаят да изгледат на 30, и задължителния драг куин, всички останали участници за мен са нормални хора, дори има 7-8 имена,които вече познавам от екрана и нямам лоши впечатления.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Traitors_(American_TV_series)_season_4

По повод анкетата:
 Франция 3,4 и 5 са ужасно,безобразно смешни. Французите имат едно такова натурално умение да са весели и забавни,нация с голямо чувство за хумор. Не случайно намирам френските комедийни филми и сериали за най-добрите в света. Винаги това много ми е харесвало у тях.

УК 3 На ниво интрига,стратегии и напрегнато гласуване е мноого силен. Играта в целият й блясък. Франческа беше любимият ми герой и прототип на играч в такъв тип игра. Хем в играта на 100%,хем деликатна, ненатрапчива, незлопаментна.
УК 1 пък беше най-най-първият международен сезон,който гледах и ми е сантиментален.

Австралия и Нова Зеландия с нищо не ги запомних. Някак си скромен сет, на фона на Франция, ми изглеждаше като сет от Тему. Но с Франция наистина трудно някой би се конкурирал.

Освен с онзи (как му беше името, който е болен от хронична умора") как прецака Предателката като не се съгласи да стане втория Предател, той хич не я харесваше:) . И точно заради този негов ход,1 или 2 епизода по-късно я разкриха. Smiley

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 05:12 от Adoralova

# 10
Освен с онзи (как му беше името, който е болен от хронична умора") как прецака Предателката като не се съгласи да стане втория Предател, той хич не я харесваше:) . И точно заради този негов ход,1 или 2 епизода по-късно я разкриха. Smiley

Е, малко ли е това, емблематичен пример за отказан ултиматум, а не като нашите Венци-Владови истории. Да не говорим какъв обрат се получи с тихото русо момиченце, което уж доведоха за заколение, а тя трябваше да стане предател заради отказа на другия, и напук на всички очаквания превъртя играта. Много любим участник ми е тя.

За Франческа съм напълно съгласен. Според мен тя направи и най-добрият телевизионен момент, когато с навлажнени очи и треперещи пръсти отвори плика на оракула, докато онази се хили насреща й на масата. Жестока сцена и монтажът беше велик. Другият такъв силен телевизионен момент беше "the parting gift" от първи сезон, колкото и да не им харесва на някои зрители.

# 11
Здравейте,  знаете ли коя платформа да използвам за да гледам Traitors Netherlands,  USA, Celebrities Traitors UK, Traitors Australia. Благодаря ви предварително!

# 12
Здравейте,  знаете ли коя платформа да използвам за да гледам Traitors Netherlands,  USA, Celebrities Traitors UK, Traitors Australia. Благодаря ви предварително!

Ами прочети внимателно първия пост и ще намериш платформата.

# 13
Току що изгледах Канадския 3ти сезон на трейтърс и ми допадна. Не толкова колкото британските, но имаше някои подобия на нашите, например - предупредиха ги, че ако има 3ти път равенство то застрашените ще получат щит и ще гласуват за друг. Познайте дали не си смениха вота на второто прегласуване. На мен ми се стори, че доста бързо се разви последния епизод, но се радвам на развръзката. Трейтърите не ми допаднаха, твърде много се превземаха - Venus, Coco, Kevin и дори първата която се присъедини. Накрая ми допадна последния присъединен трейтър, ама вече беше късно. Продължавам с Ново Зеландските трейтъри, когато имам време.

Едит: мерси за темата:)

# 14

Ами прочети внимателно първия пост и ще намериш платформата.

Не намирам първият пост. От няколко дни се регистрирах и има доста информация. Бихте ли го споделили в линк?

Общи условия

Активация на акаунт