🎄 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 14 за обсъждане 🎄

• 12 941
  • 279
  •   5
Отговори
# 15
Не ! Ешреф НЕ знае за видеото с убийството и сега отново изнудват Нисан заради това . Но тоя път не са познали ... Нисан знае че ако го направи Ешреф няма да и прости и ще предпочете да е зад решетките и без това я подозира и се терзае вътрешно .

На Кадир не му остана нищо всичко изгуби и не е въпрос само на материална стойност. Има баща добър , смел и достоен, който го е търсил цял живот и е страдал тоест не е знаел кой е синът му и какво прави. Но е бил спокоен че е в добри ръце и не е на улицата. Той е бил бебе, когато нападат Хъдър и семейството му.

Може и да не умре Кадир всичко са догадки....  На Динчер му е наближил края и остава Ихтияр .

Ешреф бей си връща всичко с интелигентност , усет и смелост.  Измина дълъг път но накрая успя да си и върне и "Сираците", които са кауза и децата го обичат и уважават както и всички останали дори и враговете му треперят. Но Ешреф ще аплодира този, който се изправи пред него и не се крие и казва нещата открито.  

Това, че Нисан и Ешреф сложиха най после открито картите на масата и говорят затова без недомлъвки и игрички е най хубавото нещо. Но има още път да извървят и неща да се случат и да се разкрие че е Рюя и той не е предал сърцето и мечтата си. Heart

# 16
Нещо пропускам - прокуратурата има видео с Ешреф като убиец, но няма да го използва, ако Нисан им стане информатор? А за какво ще ги информира?
Нали изнудваха и внучката на Хафизе, изгуби се някъде.

# 17
Изпуснала съм купона, момичета  People Dancers Благодаря ви много за фрага, превода, картинките и всичко споделено Hug Заплитат се нещата. Да видим какво са ни приготвили преди паузата Kissing Smiling Eyes

Тук, като ги видях двете седнали така край ниската масичка, в първия момент реших, че ще разцъкат една табла и Нисан е на ход Animal See No Evil

Идвам обаче с превод на предаването с Джихан и Умут Kissing Face Много е дълъг. Предупреждавам Nerd

Въведение:
Скрит текст:
Демет: Как сте? Всичко наред ли е?

Джихан: Е, след като се включи при нас на живо, има ли шанс нещо да не е наред?
Умут: Сега всичко е прекрасно.

Демет: Много сте сладки. Нека ви кажа нещо – всяко предаване, в което участвам, е различно преживяване за мен. Но вярвайте ми, това тук е много специално. Следя ви от първите ви дни и познавам програмата ви много добре, много се забавлявам с вас. Имаме и една много сладка духовна връзка, защото се познаваме отпреди. За мен всъщност е огромно удоволствие, че ме поканихте, благодаря ви.

Джихан: За нас е чест, Демет! Винаги си добре дошла при нас.
Умут: Имаш специално място.
Джихан: Сега искам да кажа нещо. Преди години, по време на снимките на сериала „No 309“, отидох на снимачната площадка, защото много обичах Демет. Снимахме се тогава. Демет и тогава беше невероятно сладка, без никакво его. Искам да споделя и нещо друго – онзи ден говорихме по видео връзка и тя ми каза нещо, което ме докосна: „Момчета, не ме разбирайте погрешно, говоря с вас, защото ви обичам, а не заради популярността ви“. Представете си, моля ви се – тя има 17 милиона последователи, а ние кои сме? Сами разбирате за какъв човек става въпрос.

Демет: Казвам го от сърце – в живота преминаваме през много неща, трупаме опит. Вие сте толкова ярки и се справяте страхотно, виждам го, докато ви гледам. Когато някой докосне сърцето ми и го почувствам близък, моята идентичност на „известна личност“ изчезва. Вярвам, че се събрахме по един много чист и искрен начин, затова съм много щастлива. Радвам се, че ви има!

Умут: Добре, че те има! Имаш 17 милиона последователи и без дори да качваш видео клипове с гримиране...
Демет: Чакай, аз нечие име ли споменах сега? (смеят се)
Умут: Капка по капка вир става... както и да е, да преминем към въпросите ни. Демет, готова ли ли си?
Демет: Разбира се, готова съм. Снимките ми приключиха, в караваната съм, на ваше разположение съм.
Джихан: Супер! Тогава питаме.

Умут: Първият ни въпрос: Извън снимките на сериала, какво правиш в ежедневния си живот, Демет?
Демет: (Разсмива се)
Джихан: Ето тук идва един много многозначителен смях...
Демет: Вижте, вие вероятно добре знаете и усещате – на нас всъщност не ни остава почти никакво време за себе си. Не го казвам, за да ме съжалявате, наистина обожавам професията си, но времето, в което мога да остана сама със себе си и просто да си почина, е изключително важно за мен. Особено като се има предвид, че работя без прекъсване в обществения ефир вече 14 години, а междувременно снимах и филми за киното, и дигитални сериали. Затова, освен задължителните неща като посещение при фризьор или срещи с много близки приятели, предпочитам да си стоя вкъщи и да почивам. Може да звучи скучно, но... останалото ще ви го разкажа, когато не записваме. (смее се)

Джихан: Всъщност изобщо не е скучно, защото ти и без това постоянно си навън, на сетовете, нали така?
Демет: Точно така. Винаги сме с огромен екип. В един момент те автоматично стават твои много близки приятели, стават твое семейство. Ако не можеш да работиш по този начин – с любов, ако нямаш желание да се опознаеш с хората и да ги обикнеш, според мен не можеш да оцелееш в този сектор. Това е дълго пътуване. Затова на снимачната площадка развиваме приятелствата си, а за вкъщи остава само чистата почивка.
Водещите: Много вярно, абсолютно си права.

Умут: Да преминем към втория въпрос: Кое е събитието или нещото, което най-много те е затруднявало в актьорския сектор?
Демет: Ех... и преди сме засягали малко тази тема, но искам да го кажа отново. Най-трудни са етапите, в които се опитваш да си създадеш име, да се утвърдиш. Вие също много добре знаете това. Но всъщност това са и моментите, в които мечтите ти са безкрайни и си най-смел. Тогава винаги си казвах: "Аз съм много по-добра, ако ме пробвате, ако поработите с мен, наистина мога да направя много повече". Доказателството беше вътре в мен. В периодите, в които се опитвах да убедя хората, наистина ми беше много трудно. Имах късмет, че успях да получа роля в първия си сериал още от първите си кастинги. Но мога да кажа на всички, които искат да влязат в този сектор – нищо никога не се поднася на златен поднос. Затова най-трудното е да се докажеш и да убедиш хората, че наистина ще бъдеш успеш. Това беше най-голямото предизвикателство за мен. Никога не се отказах и затова сега съм много щастлива.
Умут: Прекрасно!

Джихан допълва: И успехът винаги е водел до нов успех. При теб това е факт. Всъщност следващият ни въпрос е свързан точно с това: Ти си в сектора от години и в какъвто и проект да участваш, той чупи рейтингови рекорди. Каква е тайната на този успех? (Всъщност ти вече малко загатна за това).
Демет: Да, ще добавя нещо. Мисля, че вие правите същото – става въпрос за искреност. В актьорската игра има едно понятие „да стопиш екрана“. Това е нещо много магично. Когато наистина обединиш собствената си идентичност с тази на героя и бъдеш истински искрен, тогава екранът просто изчезва. Според мен това е едно вълшебно пътуване. Разбира се, пораснах, научих много неща, натрупах опит в много области... но никога не забравих откъде съм тръгнала и ще продължавам да се старая да не забравям. Вярвам, че това е една от най-големите магии.

Джихан: Демет, искам да кажа нещо от мое име, което е абсолютен факт: Ако Демет Йоздемир участва в сериал в сряда, този сериал става хит. Това е реалността. Наистина! Всички те продължават по един, два, три сезона и се гледат с огромен интерес. Ако някой канал вземе Демет и я сложи в сряда – край, всичко е приключило, победата е сигурна. Сряда просто е нейният ден.
Демет: Кълна се, откакто започнахме този нов проект „Eşref Rüya“, моите фенове, да са живи и здрави, започнаха да правят едни забавни колажи по темата, виждам ги. И откриха нещо, което дори аз не помнех – моят рожден ден, 26 февруари, се е падал в сряда! Така че явно има някаква духовна, кармична връзка с този ден. Но шегата настрана – аз наистина се стремя към хубави и качествени проекти. Избирам работата си изключително внимателно. Разбира се, правя това заедно с моя мениджър. Вярвайте ми, в този път нищо не е случайно. Когато всеки си върши работата правилно, успехът идва – независимо дали ще е в сряда, понеделник или четвъртък...

Scissors

Джихан: Демет, енергията ти е толкова хубава, честно, машаллах, да не ти е уроки! Да продължим с въпросите, докато не са те извикали за снимки.
Демет: Да не ви е уроки и на двамата...
Джихан: Благодаря ти, мила, дано и на теб! Кой беше партньорът, с когото ти е било най-лесно и комфортно да работиш досега?
Демет: Охоо, сега име ли трябва да кажа? (смее се). Как да отговоря, без да казвам конкретно име.
Джихан: Можеш да кажеш нещо като: „Много обичам автобусите на Улусой“ (*един от големите превозвачи в Турция).

Демет: Да ви призная ли нещо – освен вас двамата, никой друг не би могъл да ми зададе въпроса по този начин, приятели (смее се). Не мога да се справя като вас да бъде толкова ясно за кого говоря, без никой да може да каже, че “това е той”.

Ще ви кажа много искрено – всеки проект съм снимала на различна възраст. Всички те бяха много, много важни за кариерата ми. Нито един от партньорите ми не ми е създавал истински трудности. Всички бяха хора, към които изпитвам голямо уважение, всеки е бил целеустремен в своята кариера. Всеки един от тях е бил учител за мен в живота ми по някакъв начин. Разбира се, мога да отделя един по-специален момент – това беше първата ми работа, в „Sana Bir Sır Vereceğim“ (Ще ти разкрия една тайна). Там наистина бяхме като „отбор-мечта“ – Екин Коч, Берк Джанкат и други, чиито имена да не изброявам сега... Затова за мен най-специални са актьорите от първия проект, с който започна кариерата ми. Но и всички останали след това бяха великолепни, така да го кажем.

Умут: Добре, а как дойде първото предложение за проекта „Eşref Rüya“ при теб?
Джихан: Стигнахме до любимите ни въпроси!
Демет: Чудесно, знам, че гледате сериала. Знаете ли... проектите идват в правилното за тях време. Тогава имаше и други предложения, които четях, разбира се. Но се случи по такъв начин, че имаше много късмет в цялата работа. Всичко започна чрез продуцента и моя мениджър – по познатия стандартен път. Но след това нещата продължиха по един вълшебен начин. Когато прочетох сценария, видях невероятни предизвикателства в него. Първо – трябваше да пея. Повярвайте ми, това беше едно от нещата, от които най-много бягах и избягвах досега.
Умут: Но пеенето много ти отива!
Джихан: И според мен.
Демет: Много благодаря! Мисля, че намерихме правилния начин да го направим. Всяка професия е изключително важна и специална, а пеенето беше област, в която изобщо не бях стъпвала досега. Видях, че наистина не е лесно – това важи и за актьорската игра, и за всеки друг сектор. Видях, че наистина не е лесно. Осъзнах, че вътре ме чака сериозно предизвикателство. Но имаше и страхотен актьорски състав, много добър екип и качествена продуцентска компания. Когато погледнеш проекта с тези очи, вече е ясно накъде ще тръгнат нещата. Рейтингът е въпрос на късмет, но беше неизбежно работата да бъде качествена. Така започна едно вълшебно пътуване – уроци по пеене при батко Метин, избор на песни, сцени... адаптирах се към този красив път.
Умут: Метин Акпънар ли?
Демет: (Смее се) Не, Метин Йозюлкю.

Джихан: Демет, може ли да попитам нещо извън сценария, просто ми е любопитно. Когато приемаш един сериал, на кое даваш най-голямо значение – на сценария, на актьорския състав или на това кой ще ти бъде партньор?
Демет: За мен основното винаги е сценарият. Защото актьорът винаги трябва да бъде отворен към новото. Все пак и аз някога бях начинаеща. Никога не съм тръгвала с нагласата: „Задължително трябва да е някой много известен“ или „Ще участвам само ако е с това име“. Ако емоцията е истинска и сценарият е правилен, всичко останало се нарежда, когато работиш с добър екип. Но ако образите не са добре очертани и историята не е „плътна“, колкото и да сме известни, колкото и да сме присъствали на този пазар, няма значение. За мен на първо място е сценарият. Всичко след това е въпрос на късмет и екипна работа.
Умут: Точно така. Много хубаво казано.

Джихан: Бих искал да попитам още нещо – според теб каква е причината сериалът да бъде толкова обичан?
Демет: Знаете ли, всеки зрител се привързва към нещо различно. Но мога да кажа, че за първи път виждам такъв широк спектър. Тук наистина имаме от всичко – има чиста комедия, има много добър екшън... изгради се един истински „мафиотски свят“, сблъсъкът между „добрия“ и „лошия“ е много добре поставен. Ще ви кажа от моя страна какво ме докосна най-много. Сега в сериалите любовта обикновено започва веднага или пък е невъзможна от самото начало... хората се запознават днес и всичко се развива днес. В нашия сериал има тази любов в стил „Йешилчам“ – това, че е детска любов, че момичето е наречено Рюя/ мечта... Това ми напомни за онези „невъзможни любови“, за които сме слушали от времето на нашите майки. Още докато четях сценария, ми се стори много носталгично. Мисля, че точно това е нещото, за което женската аудитория се захвана най-силно.
Умут: Така е.
Демет: Както казваме – едно сърце обича само веднъж.

Умут: Какво очаква зрителите в следващите епизоди на „Eşref Rüya“? Можеш ли да ни загатнеш нещо или да прескочим?
Джихан: Да, знаеш, че феновете особено много се вълнуват за Нисан и Ешреф.
Демет: Сега... това е едно дълго пътуване, трябва да се знае това. Зрителите, разбира се, искат всичко да излезе наяве веднага. Повярвайте ми, докато чета сценария, аз чувствам и преживявам същото. Но в най-правилния момент, по най-правилния начин... ще има невероятни обрати. Надявам се, че зрителите хем много ще се изненадат, хем накрая ще си отдъхнат с облекчение. Така мога да го кажа.

Scissors

Джихан: Има ли в сектора име, на чиято игра много се възхищаваш? И обратното – някой, когото смяташ за прехвален?
Демет: Да (смеят се). Сега... как да се измъкна от това? (смее се).
Джихан: Нека започнем с тези, които харесваш.
Демет: Има такива, разбира се. Например, мога да ви кажа, че много харесвам Джемре Байсел. Много ми харесва нейният път, начинът ѝ на игра... Казвам го така, защото тя е от следващото поколение след мен, моля да не бъде разбрано погрешно, не е моя работа да давам оценки, но наистина мисля, че тя има много чиста енергия и я намирам за много талантлива. Разбира се, има и други талантливи актьори, но тя е тази, за която сме говорили последно и ми е останала в съзнанието. Да, Джемре, според мен.

Умут: А за втората част на въпроса? Има ли някой "прехвален"? Не си длъжна да отговаряш, между другото.
Демет: Ако зависеше от мен, какво ли не бих казала (смее се)... в крайна сметка, щом ги хвалят, значи са хвалени. Ако се задържат на екран – задържат се, ако не – не. Име ли да кажа?
Джихан: Така е, остави го това. Демет, наистина трябва да се срещнем – ти, Умут и аз – и да си поговорим сериозно. Да си побъбрим за живота, за клюки, за всичко!
Демет: Ще ви кажа нещо – аз не мисля, че това, което наричат "клюки", е вярно. Ние просто ще направим "обмен на информация".

Умут: Демет, за теб се пишат много любовни твърдения. Има ли някой в живота ти в момента?
Демет: Вече свикнах с тези неща... това също го казвам. Защото знам, че винаги ще се пише и поукрасява нещо, приела съм го с времето. В момента в живота ми няма никого. Ако имаше, кълна се, поне в това предаване щях да го обявя!
Джихан: Ето го! Видяхте ли? Ето толкова сме качествени, скъпи мои.
Демет: Най-горещите новини са тук!

Джихан: Но мога ли да кажа нещо... По едно време беше толкова изнервящо. Хората казваха например: „А, тя е партньорка с този – хайде, честито, скоро ще излязат новини, че Демет е гадже с него“. Колко грозни неща бяха това навремето...
Демет: Случва се следното – да отричаш е най-голямата глупост на света, аз не съм такъв човек. Имам предвид, че ако имаш гадже и го отричаш. Разбира се, че ще отидеш на вечеря, разбира се, че ще ви засекат някъде... Не бих искала да се чувствам неудобно, ако ме хванат. Но когато няма никого, да опровергаваш всяка новина понякога наистина е много изнервящо. Ако пропуснеш да отречеш само една от тях, тя веднага започва да се счита за истина. Затова вече съм оставила тази тема напълно на самотек. Утре-другиден, ако се появи връзка, зад която наистина стоим, ако се запозная с някого и станем гаджета, аз и без това ще изляза пред хората и това ще се види. Така гледам на нещата.

Джихан: Демет, лека-полека приключваме предаването с теб. За финал – има ли нещо, което искаш да кажеш на твоите фенове, на зрителите на сериала „Eşref Rüya“ или по повод Новата година?
Демет: Сега ще се опитам да обобщя и да направя едно кратко изказване, за да не ви отегчавам.
Джихан: Можеш да говориш колкото искаш, скъпа!
Демет: Първо искам да започна с вас двамата... Понякога заради липса на време не мога да следя всичко, а когато не мога да се свържа емоционално с нещо, не искам да присъствам някъде само за да се каже, че ме има. Знам, че всеки полага много труд, особено в света на YouTube, напълно го осъзнавам. Но нашите сърца се срещнаха, ние се докоснахме един до друг и затова днес съм тук с вас. Вие сте толкова светли и толкова чисти! Вижте, хората имат нужда да се смеят, да се забавляват и да разпуснат в такива времена. Вие давате толкова голямо удоволствие на хората, казвам го от сърце – добре, че ви има! Виждам, че сте създали нови версии на себе си. Опитвам се да видя какво стои зад очите ви и искрено се възхищавам на всичко това. Нека този ваш съвместен път продължи винаги с растеж, успех и изобилие. Нека семействата ви винаги продължават да се гордеят с вас. Много съм щастлива, че се запознах с вас – въпреки че с теб, Джихан, се познаваме от години. Този път в живота понякога ми се струва като един-единствен ден. Затова съм много щастлива, че пътищата ни се пресякоха. Искам винаги да сте щастливи, искам винаги да сте успешни – желая го от все сърце за вас.
Водещите: Много ти благодарим!

Демет: Сега оставям това настрана и се обръщам към всички, които ме обичат и ме подкрепят досега... Към всички, които отделят от времето си за мен, които ме следят в социалните мрежи, гледат сериала ми и правят колажи с мои снимки и видеа. Обръщам се особено към младите момичета – ние наистина пораснахме заедно с тях и станахме едно огромно семейство. Толкова съм щастлива за това! Имаше моменти, в които заради дългите часове на снимачната площадка, не можех да се виждам нормално със собственото си семейство. Но винаги чувствах тяхната любов (на феновете). Когато семейството ми спеше в два или три през нощта – което е нормално – те (феновете) винаги бяха будни и наистина ме докосваха със съобщенията си. Мога да кажа това. Никога не мога да им се отплатя за това. Продължавам да работя без дъх и се старая никога да не ги разочаровам. Докато Господ ми дава здраве, ще е така. По повод Новата година – желая на вас, на вашите семейства и на всички, които ме обичат... всъщност, казвам го и за тези, които не ме обичат, няма значение, разбира се и на тях го казвам. Желая на всички реализиране на мечтите им. Желая на хората живот без съжаления („ех, защо не го направих“), живот, в който винаги са смели. Желая на всички ни живот, в който осъзнаваме, че той е само един ден, и в който не съжаляваме за нищо. Нека имената ни винаги се споменават с гордост, дай Боже!

Водещите: Много красиво говори. И ние искаме да кажем няколко неща за теб... Първо, едно от нещата, които те правят Демет Йоздемир, е фактът, че имаш нулево его. Това е факт. Много хора, за съжаление, по различни причини не биха искали да се включат така, но това, че Демет Йоздемир говори в нашия канал с нулево его, е огромно нещо. Затова много ти благодарим. Няма нужда да обсъждаме твоята искреност, вече го казах. Не ни разбирай погрешно – твоята популярност не е важна за нас, за нас е достатъчно, че присъстваш в живота ни. Демет, аз и Умут сме само на един телефон разстояние, каквото и да стане... винаги сме до теб, не го забравяй. За Новата година няма да ти пожелавам успех, защото ти вече си постигнала успеха на успехите. В момента седиш на самия връх, на най-острото на върха, и си поклащаш краката там горе!

Джихан: Демет, има ли нещо специално, което искаш да кажеш за "Ne Kadar Yer"?
Демет: Да, казвам го! Надявам се за тази хубава програма... знам, че и сега е така, но се надявам телефоните ви да блокират от интерес и да нямате място къде да настаните следващите си гости (от успех)! Амин!
Джихан: Демет, много те обичаме, наистина много! Добре, че те има!
Демет: И вас, и вас! Добре, че ви има!
Умут: Желаем ти успех на сета!

# 18
Кате!!! Благодаря за превода ти, това е толкова труд, истински фен си на Демет! Flowers Hibiscus
С удоволствие прочетох /3 пъти/ интервюто, Демет е чудесна! Heart

Динчер е доволен, че най-после е подлудил Нисан:
Joy

# 19
Катеее, благодаря ти много!🫶
Както е казала Flo, това наистина е голям труд, а и отделяш от времето си...
Интервюто с Демет е прекрасно.
Толкова е истинска, земна и най-важното, което и тя каза - Не е забравила откъде е тръгнала. Никога не съм се и съмнявала какъв прекрасен човек е Демет.
Абе хубавите хора се познават така да го кажа... 🥰
На фона на таланта, на успехите и красотата си, тя въпреки всичко е доста доста скромна, непретенциозна и естествена.
Благодаря ти още веднъж, Кате!❤️

Flo, подкрепям ти въпроса.✌️
Какво иска прокурорката, какво да й снася Нисан, при положение че има достатъчно доказателство,за да обвини Ешреф. Тук наистина няма никаква логика. Даже е излишно като действие.
Чудят се сценаристите май май какво да измислят като интрига...
Че то повечето неща понеже ги изясниха, че се опитват още да заплитат и увъртат.🙄
Не знам какво се опитват да постигнат, освен да покажат за пореден път колко нелогично и странно работи прокуратурата и полицията...🙄

# 20
Радвам се, че интервюто ви е харесало, поизрязала съм някои шеги, които също бяха хубави, но иначе ставаше чудовищно дълго за четене. Най-добре е да се гледа в оригинал със съответните интонации, обаче и така става Innocent Много обичам да надниквам в света на самата Демет, а не само на героините, които пресъздава Kissing Face И всеки път успява да ме очарова отново и отново Heart Exl

Иначе за информаторството - по-скоро мисля, че ще е насочено към Динчер, а не към Ешреф. Ако прокурорката се цели само в него, с видеото веднага ще го вкара в затвора, но явно се е прицелила по-нависоко. Наистина е досадно за втори път да гледаме Нисан в подобна хватка. Дано да са го измислили добре.

На тази червена светлина можеби снимат някакви кошмари на Нисан Rolling Eyes

Злодеите са ми много симпатични иначе Heart Eyes

# 21
Кате , голям труд си положила и отделила от времето си. Благодарим за всичко.  Flowers Hibiscus

Абсолютно сте прави . Няма смисъл в това ситуацията да се повтори отново с това доносничество . Няма логика също.  Нали трябва да има интрига и раздели... Нисан му върна Огърлицата дали заради разговорът им ,защото му казва че знае с каква цел или заради друго ? Дано познаете че това се отнася за Динчер не за Ешреф. Фраговете са подвеждащи по принцип и за заблуда на зрителя. Както вече коментирахме Ешреф ще предпочете да умре или да лежи в затвора отколкото да използват Нисан срещу него и любовта им. ❣️

Прекрасен , красив и Емоционален Спомен Форевър през тази изминаваща година . Най - хубавият подарък и луксозна двойка не само в Турция .  Gift Heart
https://x.com/ShaimaxDemo/status/2001579513629807021
 видеото е страхотно. Талантливи фенове, като любимците си . Hands Clap

Прекрасни Чачо и Демет!

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 16:19 от femmi2

# 22
От Ерин Овърби https://x.com/erinoverbey/status/2002817351004377262

„Демет Йоздемир и сценаристите на Esref Rüya създават нова феминистка версия на турските мафиотски сериали. Никога не съм виждала жена да отвръща на удара по този начин в турски сериал. Напомня на „Балерина“ от света на Джон Уик, но същевременно е и турският вариант на „Семейство Сопрано“. Браво, Демет Йоздемир!“

От списание Episode https://episodedergi.com/multitalent-cagi-sinem-vural/

Ерата на многостранните таланти: Актьорите, които не само играят, но и пеят

Някога се считаше за „изненада“, когато актьорите пееха за своите роли. Днес те вече не само играят; те пеят, разказват истории и чувстват. Границата между екрана и сцената, между героя и песента, постепенно изчезва. Изпълнението на Серенай Саръкая на песента „Yaramızda Kalsın“ в сериала „Семейството“ (Aile) и „Ah Yar“ на Демет Йоздемир в „Ешреф Рюя“ (Eşref Rüya) през изминалите сезони не са просто саундтраци. Това са моменти, в които актьорът добавя още един пласт към историята, превръщайки собствения си глас в част от сцената.

Гьокче Бахадър, Серенай Саръкая, Аслъ Енвер, Фара Зейнеп Абдула, Елчин Сангу, Баръш Ардуч, Шебнем Бозоклу, Еркан Колчак Кьостендил, Кубилай Ака, Демет Евгар... Списъкът може да продължи. Екраните и дигиталните платформи вече дават възможност на актьорите да притежават както песента, така и историята.

Песента, която Демет Йоздемир изпълни за последния си сериал, не остана само в началните надписи; тя беше издадена като сингъл в дигиталните платформи и изслушана милиони пъти. Това показва, че филмовата музика, която в миналото се възприемаше като „страничен проект“, днес може да се превърне в кариерен път. Изпълнението на Демет Йоздемир на песента „Ah Yar“, продуцирана от Мустафа Джеджели, вече надхвърли 2 милиона слушания в Spotify.

*Слушанията в Spotify са над 5 млн. (моя бележка)

Вече въпросът не е просто да кажем: „Актьорът изпя една песен“. Същината е в премахването на стената между сцената и микрофона. Духът на времето изисква това, защото новият зрител не иска да затваря таланта в една-единствена кутия. Той иска да вижда героя на екрана и едновременно с това да чува гласа, идващ от сърцето му.

Музикалните продуценти и платформите също забелязаха тази промяна. При подготовката на сериал или филмов проект въпросът „Кой ще изпее музиката?“ вече не се отнася само до саундтрака. Гласът на актьора се поставя в центъра на маркетинговата стратегия на историята. Платформи като Netflix, Disney+ и HBO Max използват гласовете на героите като инструмент за ангажираност от ново поколение. Това е като съвременна версия на модела „star system“ от стария Холивуд: вече не става въпрос само да бъдеш видян, но и да бъдеш чут.

Една песен или изпълнение вече не е просто страничен продукт, а допълнение към артистичната идентичност на актьора. Съвсем наскоро Озан Акбаба изпълни песента „Çek Tetiği“ (Натисни спусъка) по текст на Сезен Аксу. Той се справи толкова добре, че дори Бердан Мардини, който също изпълнява произведението, изрази възхищението си.

Докато пишех тези редове, Онур Билге, който събира овации с ролята на Акиф в сериала „Halef“, бе видян да пее на сцена в 7-ми епизод. Билге, който споделя, че свири на баглама (турски струнен инструмент) от 7-годишен и е развил таланта си със сантур, ней (турска флейта) и американска флейта, прави умен ход, показвайки тези умения в рамките на проекта, в който участва.

Днешните актьори може би не просто играят образи; те представляват гласа, който зрителят не само иска да види, но и копнее да чуе.

И накрая подарък за Феми Kissing Heart

# 23
От Ерин Овърби https://x.com/erinoverbey/status/2002817351004377262

„Демет Йоздемир и сценаристите на Esref Rüya създават нова феминистка версия на турските мафиотски сериали. Никога не съм виждала жена да отвръща на удара по този начин в турски сериал. Напомня на „Балерина“ от света на Джон Уик, но същевременно е и турският вариант на „Семейство Сопрано“. Браво, Демет Йоздемир!“
Перфектна, браво и от мен! Hands Clap

"Демет Йоздемир вече сервира енергията на Матрицата в Burberry!"

"Изглежда като таен агент."

# 24
Така е, Фло Sunglasses Този път ще те изпреваря с новото видео от Рут Heart Eyes https://x.com/i/status/2002833900968788013

И от продукцията:

Вчера са снимали в хотела:

# 25
Демет изглежда, като таен агент и чок и отива. Heart Eyes

Снимаме в Хотелаааа отново и там ще се случват доста интригуващи неща и взривоопасниии....💥 Любовта и историята на ЕшСан започна там  и погледите им се срещнаха в асансьора. 🔥🔥🔥💘😍 Нисан отново ще  пее на тази сцена. Нали има договор с Динчер за концерти. Ще го изпълни ли или след като разкрият кой е и че е психопат и мафиот и е замесен в убийството на Афра всичко ще е различно и договора няма да има стойност. Той създаде тая агенция заради личното си отмъщение.  

Имам си подаръчета. 😘 Радваме се че сме първенци и на добри позиции , но най ще се зарадваме и изкефи  да получим заслужено награди и нашите лично да отидат и да си ги получат и вземат и да предизвикат отново Фуроооор!  Яд ме е че някой ги награждават за няма нищо.Smirk Ама така е и други фактори влияят.

От Продукцията : " Възлите  се разплитат един по един и разплатата наближава ".

Актьора ,който играе Садък се Сбогува с продукцията и колегите си. Ролята му приключва на 27 - ми епизод. То и във фрага се разбра и видя че го прострелват и няма да оцелее и Ешреф се уплаши и извика името му. Той е от добрите и от Отбора. Екипът се е сбогувал с актьора - Ветеран след края на снимките и е имало прощално изпращане. Какво ще се случи с Кадир и Динчер и това скоро  ще се разгадае и разбере след НГ.  

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 17:30 от femmi2

# 26
Към Рут: "Изглежда като късометражен филм. Нашият fandom има късмета да има талантлив фен като теб." https://www.instagram.com/p/DSidpQ8kgB7/?hl=bg
Heart

Misc Gun & Hocho

# 27
Обещават ни фраг тази вечер:

От стилистката Нурол:

И мини Нисан снима днес https://x.com/i/status/2003114019423756325

Още една подсказка:
Скрит текст:
Ще има стрелба в хотела, докато Нисан е на сцената... https://x.com/i/status/2003041205798719714

# 28
Има резон с линейките на монтажиста Йомер дори беше сложил и преди и кръв и пистолети. Обаче всеки път екшън и напрежение и Нисан вече свикна както и другите да е в опасност и да живее мафиотски живот дори вече се Обучи как да стреля  и не се страхува. Я , каква е бойна като лъвица и се защитава. 

Сега в ЕП. 27 пак ще има кръв и екшън.  Стрелбата в Хотела срещу Нисан докато е на сцената е в ЕП 28. Той Ешреф затова от изтеклия сценарии казваше " Дръж се любима раната не е сериозна. " Дори имаше снимка от болницата.  

Ще има ли отвличане от Динчер е въпроса и загадката ?

И още едни подсказки от спойлерите. Кадир е синът на Хъдър и Нисан ще приеме предложението на прокурорката да предпази Ешреф. Ако познаят ще са два Ужаса наведнъж. Тоя филм вече сме го гледАли и Нисан рискува много заради това. И какво точно искат да и снася и докладва ?! Те имат отлично доказателство да го опандизят. Искат да знаят повече за бизнеса ли им или какво ?

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 21:01 от femmi2

# 29
Фраг 2, еп 27

Чийдем: - Дори не си го помисляй!
Мъж: - Старецът има съобщение за вас.
Кадир: - Ешреф Тек ще умре. Аз ще го направя.
Ешреф: - Чакай... само чакай. Вече ще излизаш на сцената в моя хотел.
Нисан: - Правя всичко за Ешреф. Дори и накрая да го загубя, поемам този риск.
Ешреф, трябва да ми обещаеш...
Ешреф: - Обещавам.
Нисан: - Каквото и да се случи, искам да знаеш, че те обичам много.
Мъж (можеби е Кенан): - Ако на Ешреф му падне пердето, ще превърне всичко в ад. Изби ги всичките!
Динчер: - Има ли нещо, което мога да направя?
Кенан - Има... Отмъщение! Убий Ешреф!
Женски глас (Ърмак можеби): - Ешреф, вътре има непознати хора. Може да са въоръжени.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 22:08 от super_katia

Общи условия

Активация на акаунт