🎄 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 14 за обсъждане 🎄

• 22 299
  • 486
  •   2
Отговори
# 480

„Лично аз се научих да вдъхновявам другите, като самата аз бях вдъхновена. Най-вече от жени, особено от семейството ми - сестра ми, майка ми и всички, които са добавили стойност към живота ми... Избрах да трансформирам всяко преживяване, което съм натрупала, добро или лошо, в нещо положително, за да създам най-добрата версия на себе си. Така че, това пътуване не е толкова просто, колкото може да изглежда, но в същото време е доста просто. Всичко е свързано с това да си човек, с изборите си, с това как гледаш на живота.“

Демет Йоздемир

# 481
Както обикновено, около Демет ври и кипи.

От Konfor:
"🎬 Скъпа @demetozdemir. Нашата рекламна поредица „Няма да забравиш“, едно от най-приятните ни сътрудничества, вече се излъчва с три филма едновременно.

🥳 Оставихме след себе си много, много забавен снимачен сет, където смях изпълваше въздуха благодарение на безграничната енергия на Демет.

👀 И така, нека разгледаме по-отблизо какво се случи зад кулисите.": https://www.instagram.com/p/DUS45ZYFeKo/?hl=bg

# 482
Много е зареждащо видеото на Конфор Heart Eyes Излезе и цялото интервю на Демет за Based Istanbul, но ще ми трябва малко повече време за хубав превод Nerd

Но първо да разтоваря новите картинки, които се натрупаха за сериала:

"Научих, че съм Рюя"

# 483
Фло, благодаря ти за видеото на Конфор!❤️
Замислих се за това, че сигурно е много готино да работиш с Демет.😍
Завиждам благородно на всички, които имат тази възможност.🥰

# 484
Bebè, през годините чуваме само хубави и най-важното спонтанно споделени думи за нея от хора, с които е работила.
Имали и сме и такива, които искат само с нея да снимат.Sunglasses  

Кое по-напред да качваме, не знам:
Фотосесията е жестока! Heart

От Канал D: "Успех на всеки, който може да спре Нисан!" https://www.instagram.com/p/DUQKOunDI1a/?hl=bg

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 18:52 от Florale

# 485
Ето го и интервюто - дълго е предупреждавам Rotating Light
https://basedistanbul.com/chasing-dreams-facing-reality-w-demet-ozdemir

Преследване на мечти, изправяне пред реалността с Демет Йоздемир

Слънцето казва нещо, но аз чувам луната. Предполагам, че точно така започва мечтаенето. Демет Йоздемир е толкова остра в страстта си, че може да ви отведе в съвсем други светове, а самочувствието ѝ е толкова стабилно, колкото и моментът, в който стъпвате здраво на земята. Вътрешният ѝ глас е толкова доминиращ, че е невъзможно да не го чуеш. Въпреки че познава тежестта на реалността, духът ѝ винаги се издига към небето – и оставаме раздвоени дали наученото я е превърнало в човека, който е днес, или нейният устремен към небето дух. Себеосъществяването, безстрашното придвижване към мечтите в света на Демет не е цел, а начин на съществуване; тя върви напред, без да остава безразлична към себе си. И това не е състезание, това е самото проявление на смелостта. След няколко часа, в които станахме свидетели на историята за трансформацията на една страст, подхранвана от страхове, оставаме насаме с вътрешния глас на Демет.

ДУЙГУ: Какво означава себеосъществяването за Демет Йоздемир?

ДЕМЕТ: Според мен това е много дълбока тема. Изречението само по себе си е толкова всеобхватно... В този смисъл, тъй като става въпрос за вътрешния свят, не знам дали мога да дам един общ отговор на въпроса. Мисля, че себеосъществяването е свързано с това човек да се опита да разбере защо е дошъл на този свят, да си спомни целта си. Разбира се, на първо място е това да бъдеш човек; по-конкретно – да бъдеш наистина добър човек. Преди всичко да имаш съвест, да бъдеш чувствителен към всичко, до което можеш да се докоснеш, но и да не гледаш на никого отвисоко... Списъкът продължава; за да върви напред, човек трябва да се бори само със себе си, да не се сравнява с другите, да се състезава само със себе си и да преследва собствените си цели. Това ми се струват задължителните условия по пътя на себеосъществяването.

Ако трябва да отговоря от по-вътрешна гледна точка, ще се върна към първото, което казах: да намериш смисъла на съществуването си в този живот и да правиш правилни стъпки по този път. Аз лично се научих да вдъхновявам хората, като самата аз черпех вдъхновение. От много жени – особено от семейството ми, от сестра ми, от майка ми и от всеки, който е добавил стойност към живота ми... Избрах да превърна всеки опит, придобит с добро или лошо, в нещо позитивно, за да мога да създам най-добрата версия на себе си. Така че всъщност това пътуване не е толкова просто, колкото се предполага, но от друга страна е точно толкова просто. Всичко зависи изцяло от самия човек – от неговия избор, от гледната му точка към живота.

Ключовите фрази в моето пътуване към себеосъществяването са: да бъдеш силен, да караш хората да усещат това, да бъдеш пример. Да намериш силата в себе си, за да се бориш с трудностите, които ни сполетяват. Да кажеш: „Ако аз съм успяла, значи всеки може“ и да накараш хората също да си го кажат. Предполагам, че себеосъществяването е свързано именно с това човек да си спомни собствената си цел.

ДУЙГУ: Винаги притежаваш личност, която разширява собствените си граници и мечтае за стъпка отвъд тях. Това се подхранва от страстта, която изпитваш към работата си; но какво подхранва тази страст? Твоята смелост или страховете ти надделяват над всичко останало?

ДЕМЕТ: Да, всеки път съм прекрачвала собствените си граници. Усещам го и наистина ми доставя голямо удоволствие. Това е много странно чувство. Мисля, че съм много страстен човек не само по отношение на професията си, но и за всичко, към което проявявам интерес. Защото страстта е най-голямото чувство, което прави живота истински и цветен. Страховете ми са това, което изважда наяве тази моя страна. Тоест, докато вървя срещу страховете си, осъзнавам капацитета си да надскоча себе си. Докато се занимавам с това, от което се страхувам, си напомням отново и отново колко съм смела и това всъщност ми позволява да го направя. Бих казала и двете, но началото на пътя определено е смелостта да се изправя срещу нещата, от които мисля, че се страхувам.

ДУЙГУ: Как разбра, че актьорството ще бъде твоя професия; как започна това пътуване и накъде се развива то?

ДЕМЕТ: Трябва да дам клиширан отговор за актьорската професия – а мисля, че това клише е вярно за много хора – важи и за мен. Разбира се, този вълшебен визуален свят, който започна с анимационните филми в много ранна възраст, ме привлече. Привързах се много бързо към този свят и винаги намирах екрана за много завладяващ. След това тръгнах с въпроси, любопитна за истинската самоличност на хората в сериалите и програмите; защото много бързо се убедих, че те са истински. След като разбрах, че не е така, това усещане ми се стори много мистериозно.

Ако оставя настрана фактори като необходимостта от работа и печелене на пари в моя собствен жизнен път, в началото стои магията на срещата с герои, различни от теб самия. Техните гледни точки, тяхната психология и как се подготвяш за тях; това е магическо преживяване, както за бягство от себе си, така и за откриване на себе си.

Никога не съм осъзнавала, че това ще бъде моята професия. От момента, в който открих колко вълшебна може да бъде, се превърна в мистериозно приключение за мен. И без това в този живот, колкото повече се интересуваш от нещо, толкова повече наистина то ти откликва. Мога да кажа, че вселената напълно ми даде отговора.

ДУЙГУ: Кои елементи според теб правят един актьор по-успешен?

ДЕМЕТ: Ще отговоря от свое име, но имам и наблюдения, разбира се. Определено въображението, определено емпатията, определено дисциплината. Бих казала, че тези три неща ме направиха много продуктивна. Ако всичко върви добре и те понесе попътен вятър, ако тази професия те погълне напълно, всеки започва да се интересува от големите тайни на твоята игра. За мен отговорът или най-важната точка на моето откритие е да подхождаш към всеки момент така, сякаш ти е за първи път. Това пътуване никога няма да свърши. Поддържането на същото ниво на вълнение по време на това пътешествие, независимо от личностното ти израстване,  означава да вярваш в един герой или сериал със същата наивност като на дете. Цялата магия се крие в това да останеш в тази наивна вяра, като да играеш на “къщичка”.  Знам, че не е лесно постижимо, но мисля, че колкото повече преследваш моментите, в които мечтаеш за собствения си живот и се връщаш в детството си, толкова по-късно ще се откъснеш от тази магия.

ДУЙГУ: Кое беше по-трудно – да станеш Демет Йоздемир или да останеш Демет Йоздемир?

ДЕМЕТ: Определено е по-трудно да останеш Демет Йоздемир. В моето пътуване никога не е имало фиксация върху това "да стана" Демет Йоздемир. Разбира се, има изисквания, има отговорности. Но това не се случи по онзи изкуствен, безчувствен начин под шапката на една марка. Да останеш Демет Йоздемир е по-трудно; защото от момента, в който започнах това пътуване, аз всъщност съм в процес, в който винаги се опитвам да се върна към себе си, към същността си. Опитвам се да да включа спомен от малката Демет във всеки свой миг. Продължавам напред, като полагам грижи за това.

За мен, да остана Демет Йоздемир представлява способността да остана вярна на собственото си име, фамилия, съществуване и чиста идентичност. Макар това да не е лесно в нито една професия и на нито една възраст, за този сектор е много, много по-трудно. Затова мисля, че беше по-трудно да остана себе си - не толкова заради мен самата, а заради начина, по който ме възприемат хората. Но мисля, че се справям доста успешно.

ДУЙГУ: Като актриса, вдъхновяват ли историите, по които работиш, твоето лично пътуване?

ДЕМЕТ: Разбира се, всеки герой, който играя, вдъхновява моето лично пътуване. Не го казвам от арогантност. Понякога добри или лоши преживявания от моя собствен живот вдъхновяват героите, които играя. Всичко се превръща в красива плетеница за мен. Във всеки проект, всеки герой задължително ме е научил на нещо - както на неща, които не трябва да се правят, така и на тези, които трябва. Герои, които вярвам, че са ме научили на нещо, несъмнено са ме поставили на изпитание в моя житейски път. Те са послужили и като средство за проверка дали съм си научила урока. Това е една от основните причини, поради които започнах тази професия.

ДУЙГУ: В моментите, когато се изправяш пред себе си, има ли страни от характера ти, които те дразнят и които искаш да изградиш наново?

ДЕМЕТ: Постоянно се изправям пред себе си. Като характер и емоционалност аз съм човек, който вместо да съди изборите на другите, анализира много собствените си решения и наблюдава собствените си емоции. Затова героите, за които чета и които се опитвам да създам, задължително са ме сблъсквали със самата мен по някакъв начин. Не ме е притеснявало това, никога. Защото една част от мен винаги е знаела тези неща. Честно казано, героят не изважда изведнъж нещо на светло. Вероятно вече съм си задавала тези въпроси в живота и съм намирала отговорите чрез героите, които играя.

Има страни, които искам да изградя наново. Имам много неща, които искам да трансформирам. И се радвам за това, защото вярвам, че пътуването ми е насочено към трансформация и развитие. Страната, която искам да изградя наново, е моето търпение. Толкова съм нетърпелива, че бих искала да мога да променя това веднага.

ДУЙГУ: Разкажи ни за една твоя страна, която знаят само тези, които те познават наистина добре.

ДЕМЕТ: Може да звучи странно, но и аз самата забелязах това съвсем наскоро и мисля, че само близките ми го усещат. Ако има много сериозен проблем – и не казвам това за всеки проблем или негативно нещо, което се случва – ако има много сериозен проблем, започвам с омаловажаването му. За съжаление, изправянето пред него е втора или трета стъпка за мен. Или по-скоро не бива да казвам „за съжаление“, но всички си мислят, че омаловажавам ситуацията толкова много, че хората автоматично се окуражават от това. Казват си: „Да, няма от какво да се тревожим всъщност.“ Най-вероятно моята перспектива и подход към нещата са малко прекалено пренебрежителни към негативните неща. Ето защо само хора, които ме познават отблизо, знаят това.

ДУЙГУ: Колко голямо място заемат мечтите в живота ти?

ДЕМЕТ: Бих казала 95%. Разбира се, има и позитивни, и негативни страни, приемам го. От дете съм изключителна мечтателка. Щастлива съм, че в повечето моменти от живота ми сърцето ми винаги ме е допълвало с хубави мечти, докато се стремях да стана човека, който исках да бъда. Разбира се, понякога съм се хващала да мисля и негативни неща, но мечтаенето заема огромна част от живота ми. Мисля, че това изигра голяма роля в кариерата ми и в начина, по който живея живота си.

Винаги казвам на всички, които ме следват и обичат, че не трябва да се отказват от мечтите си. Важно е това да не бъде просто мото, а да се изживява. Наистина се потопете в мечтите си, преминете през тях. От собствения си живот знам много добре колко много може да промени това човешкия живот. Затова според мен е и най-красивото нещо.

ДУЙГУ: Всичко е възможно. Тогава, би ли измислила една мечта за нас?

ДЕМЕТ: От момента, в който се запознах с вас, в съзнанието ми се появи една атмосфера. Не знам дали вашите мечти включват това, но вие гледате толкова различно на всичко, което искате да видите през камерата – на хората, на модата, на списанията... затова си ви представям в една галактика, на някоя планета, докато правите невероятна фотосесия. Вие решете с кого. Надявам се да съм аз, но си ви представям извън този свят, сред съвсем различни десени и цветове, заснемайки страхотна корица.

Талант: Демет Йоздемир
Творческо ръководство и интервю: Дуйгу Бенги
Фотография: Яъз Йешилкайа
Стилисти: Ант Сюзер и Хакан Йълдъръм
Грим: Нихал Динч
Коса: Себастиан Искандер
Ретуш на снимките: Touch Eighty Seven
Творческа продукция: BI Creative
Творчеки екип: Емиркан Чорют, Янкъ Тан, Али Айдън Устаолу, Дуру Устаолу
Благодарности на: On Talent

# 486
Благодарности и на теб, Кате! Heart И друг път съм го казвала - Демет е голяма късметлийка, че си й фенка!
Много интересно интервю с нашата мечтателка, 2 пъти го прочетох. Харесва ми нейната самоувереност и страст, виждаме резултата на това, за което говори. С удоволствие следя кариерата й.
"Въображение, емпатия,  дисциплина."

Общи условия

Активация на акаунт